Ingrediente
Foi
5 lg ulei
5 lg zahar
2 oua,
200 ml lapte
1 plic amoniu pentru prajituri
faina cat cuprinde (cam 700 gr)
Crema
500 ml lapte
500 gr zahar
6 lg faina
250 gr unt sau margarina
o lamaie (coaja si zeama)
un pic de sare
Mod de preparare
Se bate cu mixerul ouale cu zaharul si uleiul se adauga laptele in care am dizolvat amoniul.Se amesteca bine apoi se adauga faina putin cate putin pana obtinem un aluat elastic numai bun de intins.Se imparte in 4 bucati, se intind in foi pe care le coacem pe hartie de copt .Inainte de a le baga la cuptor se inteapa cu o furculita.Atentie foile trebuie mai mult sa se usuce nu sa se rumeneasca.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina apoi se adauga laptele amestecand ca sa nu lase gogoloase.Se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa .Se da deoparte si se adauga untul sau margarina amestecand crema cu ajutorul mixerului.La final se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie. Se umplu foile cu crema si se lasa intr-un loc racoros(nu la frigider ) pana ce foile sa inmoaie , dupa care se poate pune in frigider. Dupa ce foile s-au inmuiat bine se portioneaza dupa preferinta .Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Comentarii recente
Ciobanu Angelica
01/12/2011 at 09:48Delicioasa!
VIVIANA
01/12/2011 at 14:20Arata perfect prajitura si sunt sigura ca e si gustoasa! Bravo!
Lory
01/12/2011 at 15:54Multumesc fetelor !! e tare buna ..nu o mai facusem de ani de zile 🙂 nu gasem carnetelul in care o aveam scrisa 🙂
Pup :*
Anonymous
01/12/2011 at 17:18imi place foarte mult , am sa incerc s-o pregatesc
alexandra.gradinaru
Licuta Marin
01/12/2011 at 20:41Frageda si aromata!!!Arata minunat!Pup si o seara buna sa aveti!
Lory
01/12/2011 at 23:37Alexandra te astept cu impresii :*
Lory
01/12/2011 at 23:38Multumesc Licuta :* O seara minunata si tie !!
Pupici :*
mikaelacorina
26/01/2012 at 17:59Totusi nu e prea mult zahar la crema? 1 cana de zahar,cam asa,zic eu,revine la 1 litru lapte.Si 4 linguri cu varf faina.Gresesc? Astept un raspuns.Multumesc!
Lory
26/01/2012 at 20:26Mikaelacorina iti spun sigur ca reteta e ok asa.Nu e mare cantitatea de zahar si faina. Garantez!!:)
Anonymous
29/01/2012 at 18:15albusul si galbenusul se bat separat? e prima data cand fac:D
Lory
29/01/2012 at 18:53Ouale se bat intregi nu se separa .Aluatul pentru foi trebuie intins cu sucitorul ,nu este un aluat tip pandispan ca sa separi albusurile de galbenusuri :)Sa ai spor!!!
Anonymous
12/02/2012 at 15:37in loc de amoniu pot sa pun praf de copt ?
Lory
12/02/2012 at 19:11Eu mereu am folosit amoniu :),mai bine nu!!
Anonymous
11/03/2012 at 18:37Eu foloseam mereu amoniac la aceasta prajitura si aveam impresia ca mi se lipeste de cerul gurii , asa ca am incercat cu praf de copt si imi place mult mai mult.
Anonymous
23/09/2012 at 15:02nu mi-au iesit foile……si nu stiu de ce?…..amoniul nu trebie stins in otet sau lamaie….? sau pt ca am pus multa faina….? mi-eu iesit gumoase….si nu s-au fragezit….au ramas ca o guma de mestecat ……poate imi spui tu de ce……i-mi pare asa rau…..caci crema mi-a iesit super…….multumesc anticipat………
Anonymous
04/10/2012 at 21:31cite grade tre sa fie cuptorul si pt.cite minute se tin foile?multumesc
disqus_AkoJib2Slt
11/01/2013 at 23:44si sarea cand si unde se pune?
GF
07/11/2013 at 20:11Ati putea pune va rog la retete, pe langa ingrediente si mod de preparare, timpul total de facut reteta de la inceput la sfarsit.
LianaFilipas
07/11/2013 at 22:35GF, la supa crema de linte am raspuns referitor la problema indicata de tine.
Dorina Dori
22/11/2013 at 15:51multumesc pt reteta