Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam cand putem pregati o mancarica pe cinste cu ea.
Ingrediente:
3 bucati gaturi de gasca cu piele cu tot(dar merg foarte bine si gaturile de pui.In acest caz va recomand sa luati cam 5-6 bucati),
100 g carne tocata pui,
1 ficat pui,
2 felii paine,
1 ceapa mijlocie,
1 ou intreg,
1 ou fiert
3 catei usturoi,
sare, piper dupa gust,
1 lingurita boia dulce,
1 lingurita maghiran,
1/4 legatura patrunjel verde,
ulei,
Preparare :
Iata cum am procedat eu.
Am scos pielea de pe gatul de gasca si capatul mai ingust l-am cusut(desi sunt antitalent in a coase am reusit !).Frecam cu sare pielea intoarsa pe dos si le lasam la rece pana le umplem. Dupa ce am facut si lucrul manual, am trecut la prepararea umpluturii.
Feliile de paine le inmuiem in apa rece.Fierbem 1 ou. Ceapa curatata si spalata se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei pe care o incingem initial. Ficatul de pui il taiem fasii(asa in stare cruda). Taiem marunt patrunjelul verde.
Intr-un vas punem carnea tocata de pui, feliile de paine stoarse, ceapa calita, ficatul taiat, 1 ou crud,1 ou fiert si taiat cubulete, patrunjel tocat, 1 lingurita maghiran(optional),si usturoiul pisat. Condimentam cu sare, piper dupa gust si adaugam 1 lingurita boia dulce. Amestecam totul si compozitia e gata pentru a umple gaturile.
Scoatem acum pieile sarate, le intoarcem din nou pe fata si prin orificiul lasat le umplem cu umplutura de mai sus. Coasem orificiul ramas si punem intr-o oala apa la fiert in care vom pune, sare din abundenta(la 3 l apa am pus 1 lingura sanatoasa de sare). In aceasta apa cu sare fierbem gaturile umplute pentru circa 30-45 minute(daca folosim pielea de la pui, lasam la fiert circa 20-30 minute). Dupa ce au fiert le scoatem din apa, le lasam la scurs dupa care le prajim in ulei pana se rumenesc frumos. Le lasam putin la racorit, indepartam atele cu care am cusut orificiile sa nu iasa umplutura, si feliem frumos gaturile umplute.
Le-am servit cu varza rosie si mere , dar voi puteti sa le serviti si cu alte garnituri dupa pofta voastra.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Costi
30/01/2012 at 13:17O reteta interesanta trebuie sa o incerc cu prima ocazie cand gasesc un gat de gasca.
Anonymous
30/01/2012 at 15:52Ce inteligent si bun ca de obicei sunte-ti la inaltime
Sa aveti o zi binecuvintata
Maria
Leila
30/01/2012 at 23:37Costi , pot sa adaptezi reteta si la gat de pui , sau sa folosesti pielea de pui de pe piept in cazul in care nu il folosesti …
Leila
30/01/2012 at 23:37Multumim , Maria ! Doamne ajuta !