Acesta este al treilea an in care pregatesc aceasta prajitura.
Anul aceasta am schimbat crema pastrandu-i doar forma.
Foi
6 oua
6 lg faina
6 lg zahar
esenta de vanilie
Crema I
600 gr ciocolata amaruie
600 ml frisca
Crema II
300 gr ciocolata alba
300 ml frisca
esenta de vanilie
Glazura
250 gr ciocolata
150 ml frisca
20 gr unt
Foi
Se fac doua foi de rulada astfel:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .
Se cerne faina si se incorporeaza usor .
Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .
Se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit.
Crema I si II
Ciocolata se amesteca cu frisca si se pune la foc pe baie de apa pana ce ciocolata se topeste fara a da in fiert .
Se lasa la racit cateva ore bune (sau de seara pana dimineata) dupa care se spumeaza cu mixerul
pana obtinem o crema bine aerata si foarte fina.
Acest procedeu este valabil pentru ambele creme.
Fiecare crema o putem aromatiza dupa preferinta fiecaruia
Fiecare crema o putem aromatiza dupa preferinta fiecaruia
Asamblare
Se unge prima foaie cu un strat subtire de crema amaruie,
se aseaza a doua foaie si se preseaza bine.
Punem crema de ciocolata amaruie intr-un pos cu dui si trasam pe suprafata prajiturii suluri de crema in pereche doua cate doua lasand spatiu de 1/2 cm intre fiecare pereche.
Dupa ce am terminat de trasat sulurile cu crema amaruie turnam deasupra fiecarei perchi de suluri un sul de crema alba astfel obtinand forma piramidelor dorite.
Se da la rece pentru o ora dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata ce am obtinut-o amestecand toate ingredientele intr-un vas pe baie de apa pana ce ontinem o glazura fluida.
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in mici prajiturele cam de 1,5 cm latime cu ajutorul unui cutit la flacara sau in apa fierbinte si sters foarte bine.
Pofta buna!!
Pofta buna!!
Comentarii recente
Mirela
03/01/2012 at 10:08Oau ,ce bine arata ,gata este trecuta pe lista de prajituri care urmeaza sa le fac .LA MULTI ANI si cat mai multe retete delicioase.
Gabriela
03/01/2012 at 14:42Multumesc mult de tot pentru reteta. De mult vroiam sa o incerc, dar ma descuraja faptul ca avea crema facuta cu margarina. Acum pot sa fac in sfarsit prajitura de care mi-era pofta de mult timp 🙂
cretu veronica
03/01/2012 at 14:57Delicioasa si un aspect deosebit.Cu multa crema,asa imi place si mie.
Mitinita
03/01/2012 at 16:04Vai,ce torturi si prajituri ies din mainile voastre! Va invit cu mult drag la http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html,poate reusim sa continuam programul cu slabitul.
La multi ani!
Ramona Alina
03/01/2012 at 22:30Aratã minunat! sunt in refacere :))
An nou fericit!
ama
04/01/2012 at 12:05Minunat desert! 🙂
Lory
04/01/2012 at 12:16Mirela multumesc :*La multi ani!!
Lory
04/01/2012 at 12:17Gabriela ma bucur ca ti-am putut oferi si varianta care iti e pe plac 🙂 Sa ai mult spor!!:*
Lory
04/01/2012 at 12:18Vronica si mie imi plac prajiturile cu multa crema 🙂
Multumesc!! :*
Lory
04/01/2012 at 12:19Mitinita esti o dulce :* sigur ca participam 🙂 cu mare drag :*
Lory
04/01/2012 at 12:20Ramona multumim ,la fel si tie !!
Cred ca mai toata lumea e in refacere :)))
Lory
04/01/2012 at 12:21Ama multumesc pentru apreciere :*
angelica
04/01/2012 at 20:43as incerca si eu aceasta reteta
era mai bine daca ne aratai si modul cum ai procedat, pas cu pas…dar am sa incerc poate imi iese si mie
Lory
07/01/2012 at 14:29Angelica as fi postat in pasi dar prajitura am montat-o seara tarziu asa ca nu m-am mai obosit sa fac poze fiindca oricum nu ieseau 🙁
Uite aici regasesti metoda de montare a prajiturii https://www.bucatareselevesele.ro/2010/12/piramide-de-ciocolata.html
Lory
07/01/2012 at 14:30Multumesc Betty!!
angela
14/02/2012 at 11:44nu va suparati , ce e acela un „pos cu dui’ ??
Leila
14/02/2012 at 17:57Angela, posul e partea in care introduci crema , frisca (saculetul de plastic sau material cauciucat), iar duiul este varful ce vine atasat la saculet 🙂
Anonymous
14/08/2012 at 22:29njam,njam,njam ce bunatate de prajitura.Trebuie sa o fac ne place mult crema ganache.Elena.P