Ingrediente : Supa dulce din gaina de casa
1 bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa,
7 buc. morcovi,
4 buc. patrunjel radacina,
1 telina de marime mijlocie,
1 ceapa,
1/4 de varza creata,
1 gulie de marime mijlocie,
2 – 3 catei usturoi,
1 lingura piper boabe,
3 buc. ienibahar,
sare dupa gust,
Preparare:
Punem gaina de curte (curatata si transata ) in circa 8 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la fiert la foc mic. Adaugam legumele , morcovii, patrunjelul , telina( taiate in patru sau in fasii ), ceapa(intreaga de pe care dam jos primul strat de coaja, taiem mustata) , usturoiul(si de pe acesta dam jos primul strat de coaja ), apoi piperul si ienibaharul. Lasam sa fiarba la foc mic (si mai potirivim de sare daca e nevoie ),pana carnea de pe piept este fiarta. Scoatem carnea si legumele din supa apoi o strecuram .Servim in supa taietei patretele(vezi preparare Taietei patretele – Zab Szem). Intotdeauna taieteii ii fierb separat in apa cu sare dupa care ii strecor si ii spal bine jub jet de apa . Dupa ce i-am spalat sub jet de apa ii adaug la supa fierbinte.
Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel verde proaspat tocat ( este optionala folosirea patrunjelului ,dar mie personal imi place foarte mult ) sau cu piper proaspat macinat.
Comentarii recente
Beth
16/02/2012 at 09:56Une soupe bien maison que réchauffe le coeur, elle e l’air délicieuse!
bravo
Mare Maria
16/02/2012 at 22:04Delicioasa!!!!!Eram inebunita cand mergeam la tara,la bunici, dupa supa asta:)Acuma din pacate…..e cam greu de prins (un bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa)!!dar nu e nimic imposibil!Pupici:x
TeoBucatar
16/02/2012 at 23:28Ca la mama acasa doamnelor!Numai buna pe frigul asta!
Anonymous
17/02/2012 at 10:59bun,bun dar pt. doua peroane cum sa fac?
Iuliana
13/08/2012 at 18:09Supa ca la mama ,data viitoare voi pune si eu gulie si varza .N-am pus niciodata . Iar din zarzavatul fiert in supa ,mai fierb 1-2 cartofi ,ceva acritura (castraveti acri si gogosari ,fac o mica salata Boeuf . Multumesc pentru reteta !
Rami
21/12/2017 at 21:39Ce faceți sa fiarbă carnea mai repede? Ca uneori, eu o țin pe foc câte 4 ceasuri și tot tare e…Am încercat cu bicarbonat și nu îmi place, cu sare și nu e nicio diferența, foc mic, foc mare…E tare gustoasa găină de tara, dar fierbe tare greu 😨. MULȚUMESC!