400 gr pulpa porc (sau ceafa)
felii de slanina afumata
piper ,sare
4-5 catei usturoi
1 lingurita boia dulce (sau iute)
ulei
frigarui de lemn
Preparare :
Carnea o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata o taiem felii subtiri.Zdrobim usturoiul si impreunna cu 1 lingurita sare o frecam adaugand cate putin ulei pana obtinem o maioneza mai grosuta,dupa care adaugam la ea 1 lingurita de boia (eu am folosit boia iute ). Carnea se unge intr-un strat cu pasta de usturoi,se presara cu piper. Peste carnea astfel condimentata asezam in lungul ei feliile de slanina si incepem sa rulam strans. Rulourile astfel obtinute le feliem apoi in felii de grosimea unui deget apoi le tragem pe tepusele de lemn.
Frigaruile astfel obtinute le asezam intr-o tava in care am pus folie de aluminiu si le dam la cuptorul preincalzit unde le vom lasa pana sunt frumos rumenite.
Sunt mult mai gustoase daca sunt prajite pe gratar la jar.
Se servesc alaturi de cascaval prajit umplut cu orez, sau cartofi pai , stropite din abundenta cu mujdei de usturoi .
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Mitinita
22/03/2011 at 10:50WoooW!!! cum poate sa arate! asa de dimineata mi-ati facut o pofta de imi vine sa-mi mananc degetele. E de efect reteta!
Leila
22/03/2011 at 11:05Mersi, Adina ! Daca sunt prajite la jar …. sunt si mai bune ! Abia astept zilele mai calduroase sa pot gati la gratar 🙂
Anca (tort.personalizat)
22/03/2011 at 11:20Ce bine arata. Puteai sa-mi zici ideea inainte de weekend, ca la meniu am avut frigarui 😀
Pup. Felicitari!
Iulia
22/03/2011 at 13:38Frigaruile sunt pe gustul nostru dar astea rulate sunt minunate ca aspect! Super!
Miha
22/03/2011 at 14:22Uhahaaaa…ce apetisante sunt!
Adela Zilahi
22/03/2011 at 20:23da arata foarte bine , imi lasa gura apa …saptamana asta mi-am propus sa fac un gratar la iarba verde … dar imi e pofta de acuma :)) o seara placuta!
Mitinita
22/03/2011 at 22:53eu iar am venit sa ma uit la ele:)))am fost gripata,virusata si cred ca imi revin de numai la proteine imi sta gandul! astept si eu gratarul cu mare drag
diana g
23/03/2011 at 00:41vai leila ce ne faci cu retetele astea
te invit la mine la o ciorbita
pansy
24/03/2011 at 04:14Traznet sunt frigaruile astea!
Liliana Toma
19/02/2012 at 13:26minunate!!!!!!!!!!
Myra
25/06/2012 at 17:00vai ce bine arata !!!mi s-a facut o pofta……………
Elena Mihaila
14/02/2013 at 20:26Asa,DA! Minunata idea de a ne impartasi din creatiile voastre.Bravo!!