![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/10-2.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/139.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/212.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/316.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/629.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/48.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/717.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_320,h_240/http://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2012/10/811.jpg)
350 ml frisca vegetala
350 ml smantana
250 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
150gr zahar pentru caramel
100ml lapte ptr caramel
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul sa topit, se da la rece.Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema .
Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare .Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.
Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.O introducem la congelator pentru cateva ore.Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.
Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata
Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
Comentarii recente
Edith
11/05/2008 at 17:51Mmm… inghetata de carameeel.. Buuuna! 🙂