Tort cu ciocolata si zmeura
Un tort savuros pregatit cu drag pentru fiul meu Catalin, ce luna trecuta a implinit 25 ani!!
La multi ani, dragul meu!! <3
Poate fi pregatit foarte bine si de cei ce nu au mare experienta in a pregati deserturi mai complexe, trebuie doar rabdare, ingrediente bune si un pic de atentie.
Crema de ciocolata este cea mai usoara crema, dar si printre cele mai bune creme de ciocolata .
Urmand aceasta reteta veti obtine un tort de cel putin 2,5kg cu un cost per total cat ati da doar pe 1 kg daca l-ati cumpara din cofetarie.
Satisfactia va fi insa mare, fiindca este facut de voi si stiti si ce ingrediente ati folosit!!
Va recomand sa il incercati la sarbatori , cu siguranta va fi foarte apreciat!!
Ingrediente-Tort cu ciocolata si zmeura
Blat
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao neagra
esenta de rom
Crema
600 g ciocolata neagra
600 ml frisca lichida
400 g zmeura congelata sau proaspata
250 g zahar tos
Sirop
500 ml apa
zahar dupa cat vreti de dulce
esenta de vanilie
Glazura
250 g ciocolata neagra
250 ml frisca lichida
Decor
fructe proaspete la alegere
Mod de preparare-Tort cu ciocolata si zmeura
Blatul cu cacao se prepara primul, iar reteta lui o gasiti dand clic pe link- Blat de tort cu cacao
Pentru sirop fierbem apa cu zahar si aromatizam cu vanilia dupa ce s-a racit.
Zmeura congelata/proaspata se pune intr-o cratita, se adauga zaharul si se amesteca usor fara sa zdrobim pe cat posibil fructele.
Se soteaza timp de cateva minute pana ce zaharul se topeste si se formeaza un sos consistent cu fructe intregi.
Se lasa la racit inainte de a fi folosit.
Dupa ce am pregatit blatul de tort, siropul si sosul de zmeura, pregatim si crema.
Frisca se pune intr-o cratita si se tine la foc potrivit pana se incalzeste bine fara a da in fiert.
Se retrage de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucati mici.
Se amesteca energic pana ce ciocolata se topeste complet si obtinem o crema omogena.
O folosim imediat la umplerea tortului.
Tort cu ciocolata si zmeura-Asamblare
Blatul se taie in trei foi egale.
In forma in care am copt blatul asezam prima foaie, o insiropam atat cat dorim, turnam deasupra jumatate din cantitatea de crema de ciocolata, peste crema de ciocolata punem jumatate din sosul de zmeura, asezam cea de a doua foaie, o insiropam, punem restul de crema si sosul de zmeura.
Terminam cu cea de a treia foaie, o insiropam, invelim forma cu folie alimentara si o lasam la frigider cateva ore sau peste noapte.
Trecem usor cu un cutit pe margine sa desprindem tortul de forma, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul.
Indepartam forma de tort detasabila si glasam tortul in glazura de ciocolata pe care o obtinem foarte simplu: punem frisca la incalzit fara a o da in fiert, adaugam ciocolata, retragem de pe foc si amestecam pana la omogenizarea completa.
Intindem glazura pe tort folosind un cutit sau o spatula.
Lasam sa se intareasca glazura si decoram dupa imaginatie.
Pentru a obtine felii frumoase se portioneaza cu un cutit cu lama calda.
[amd-yrecipe-recipe:133]
Pofta buna!!
Comentarii recente
olivia
06/12/2016 at 10:36Cu siguranta delicios.La multi ani fiului!
elena
06/12/2016 at 19:56Am salvat reteta,multumesc mult!
artisstockstudio
07/12/2016 at 18:32Minunata reteta! O sa incerc si eu, si va recomand, pentru o bucatarie plina de stil, sa descoperiti si accesoriile pictate de la http://artisstockstudio.ro
Anita
17/11/2017 at 15:26Crema a iesi foarte moale, practic a insiropat bine tortul si a curs pe margini.
Loredana
03/12/2017 at 21:32Crema nu are cum sa iasa foarte moale.E moale, dar nu sa insiropeze blatul Tortul se monteaza in forma in care am copt blatul, altfel o sa curga. Iar dupa ce sta la rece , crema capata consistenta !!
Stefanescu
06/01/2018 at 13:02Nu se bate crema?
Loredana
06/01/2018 at 21:02Nu, crema nu se bate!!