Rulouri de foitaj cu crema de naut
Pot spune ca este cel mai simplu desert, prajitura pe care am pregatit-o in ultimii 20 de ani. Se pregatesc foarte repede atat rulourile cat si crema de naut care la final spui ca de fapt este pireu de castane daca o condimentezi cu ce trebuie si in cantitatile care trebuiesc. Daca nu aveti chef de copt rulourile din foitaj cel mai simplu lucru ce puteti sa il faceti este sa cumparati rulourile. Asa scurtati timpul de preparare si aveti un dulce pe placul tuturor. Alte retete interesante gasiti in sectiunea Retete Sun Food.
Ingrediente Rulouri de foitaj cu crema de naut
400 g naut – 1 conserva cu naut –Sun Food
200 g zahar
30 ml apa
1 plic zahar vanilat
1 fiola esenta rom
1 lingura cacao
250 ml frisca
Pentru rulouri
1 pachet foitaj
forme pentru copt
(mi-au iesit circa 16 rulouri)
Preparare crema Rulouri de foitaj cu crema de naut
Nautul din conserva se scurge intr-o sita. Se pune in blender. Zaharul se pune la fiert cu 30 ml apa si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste. Acest sirop se adauga in blender la naut impreuna cu cacaua. Se lasa la maruntit pana devine o pasta omogena. Adaugam esenta de rom.Frisca se bate si adaugam la ea crema de naut. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Foitajul decongelat in frigider se intinde pe suprafata de lucru si se taie fasii de 1cm latime. Se ruleaza pe forme si se pun la copt in cuptorul preincalzit. Cand sunt coapte se scot si se lasa putin la racorit dupa care se scot de pe forme.
Crema se pune intr-o punga sau in pos si umplem rulourile racite cu crema de naut.
Poate va intereseaza si cum se prepara crema de naut, pe care multi dupa ce au gustat-o au jurat ca este pireu de castane de la borcan. Pana le-am aratat pozele din timpul prepararii au sustinut sus si tare ca ei au dreptate. Eiiii … nu intotdeauna !
Spor la Prajiturit !