Daca esti fan ciocolata atunci prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata ar trebui sa fie alegerea potrivita.
Provocarea venita din partea RoStar de a pregati o reteta in care sa folosesc unul dintre multele sortimente de biscuiti ce le au in portofoliu, m-a facut sa ma gandesc la un desert fara coacere, savuros si usor de pregatit.
Prajitura aleasa este un desert decadent ce poate fi savurat la o petrecere alaturi de cei dragi sau de ce nu la o cina romantica.
Si fiindca prietenii de la RoStar sunt generosi, avem pregatita si pentru voi o surpriza dulce pe pagina noastra de Facebook, trebuie doar sa fiti cu ochii pe noi !!
Mai jos gasiti inca doua retete savuroase in care s-au folosit biscuitii, click pe titlul de pe poza pentru a vedea retetele !!
Ingrediente pentru prajitura cu biscuiti
- cantitati pentru 8 buc
Blat de biscuiti - 140 g biscuiti Petit Beurre- RoStar
- 25 g miez de nuca
- 30 g fistic
- 30 g merisoare
- 100 g unt
- 100 g ciocolata cu alune
- 100 g ciocolata cu lapte
- 70 ml lapte
- 65 g zahar pudra
- esenta de cafea
Crema de ciocolata- 200 g ciocolata
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 10 g gelatina
- 120 g zahar pudra
- esenta vanilie
- Decor
- coacaze rosii
- menta proaspata
Prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata- Mod de preparare
Blatul de biscuiti Petit Beurre
Ciocolata se pune intr-o craticioara, se adauga untul taiat cubulete apoi se pune pe baie de apa. Se amesteca cu o spatula pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la racit.
Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un castron incapator
Se adauga zaharul pudra, esenta de cafea, nucile, fisticul si merisoarele, toate maruntite grosier cu ajutorul unui cutit.
Se toarna laptele putin cate putin amestecand totul cu o spatula. Se adauga si ciocolata topita, se incorporeaza si se aseaza intr-o forma patrata cu fund detasabil cu latura de 18cm tapetata cu hartie de copt.
Se preseaza bine si se da la rece timp in care se pregateste crema.
Cum pregatim crema de ciocolata cu mascarpone
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece apoi se topeste pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde (13 sec) chiar cu 2-3 min inainte de a o folosi.
Intr-un castron se pune smantana pentru frisca si mascarponele (ambele trebuie sa fie reci), se adauga zaharul pudra si se mixeaza 2-3 min pana ce compozitia incepe sa capete consistenta. Se adauga gelatina topita (sa nu fie calda ) si se mixeaza in continuare inca 1 min. Ciocolata topita pe baie de apa si racita se adauga peste crema de mascarpone si se mixeaza pana la omogenizare.
Asamblare prajitura cu ciocolata
Peste blatul de biscuiti ce a stat la rece se adauga crema de ciocolata, se niveleaza si se decoreaza cu un pieptan de patiserie. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi portionata.
Dupa ce a stat la rece prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata se portioneaza cu un cutit incalzit in apa fierbine si se decoreaza cu fructe proaspete
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!