Aceasta Rulada de ciolan cu carnati semiafumati, este o gustare satiosa pentru cina sau mic dejun. Toate ingredientele necesare le cumpar intr-un singur loc si prefer sa pregatesc acest fel in favoarea mezelurilor.
Servita cu pasta de hrean, sos de maioneza fiarta cu usturoi sau legume proaspete este ideal.
Mai ajos va prezentam si Reteta Video de Rulada de ciolan cu carnati semiafumati.
Haideti sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru prepararea acestuia.
Simplu si bun, usor de preparat.Perfect si pentru mesele festive de Craciun sau Revelion!
Rulada de ciolan cu carnati semiafumati – Ingrediente
1 ciolan crud partea din spate
2 linguri sare
1 lingura piper boabe
2 foi dafin
5 catei usturoi
1-2 carnati subtiri semiafumati sau afumati
folie alimentara
ata pentru legat
Alte sosuri pe care vi le recomandam cu drag ar fi cele prezentate in imaginile de mai jos.
Pentru pasta de ardei avem nevoie
3 catei usturoi zdrobiti
1 lingura boia de ardei
1 lingurita sare
putina apa
Rulada de ciolan cu carnati semiafumati – Preparare
Ciolanul se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa rece impreuna cu sarea, piperul boabe, foile de dafin si cateii de usturoi. Eu l-am pus la fiert in oala cu presiune, astfel scurtez foarte mult timpul de fierbere( 60 minute). Daca nu aveti oala cu presiune il puneti la fiert intr-o oala mai mare cu ingredientele enumerate si lasati sa fiarba pana se patrunde usor cu furculita.
Cand este fiert se scoate si inca fierbinte se taie si se indeparteaza oasele ( nu se taie de tot, doar cat sa putem indepartam oasele).
In timp ce ciolanul fierbe pregatim pasta de ardei cu care ungem ciolanul fiert in urmatorul fel.
Intr-un vas punem usturoiul zdrobit, sarea si boiaua de ardei( poate sa fie dulce chiar si afumat, depinde de gusturi). Se amesteca si se adauga putina apa sa obtinem o pasta care se intinde usor pe ciolanul fiert.
Ciolanul pregatit dupa ce am indepartat oasele se unge cu pasta de ardei, se aseaza deasupra carnaciorii si se ruleaza cat mai strans in folie alimentara. Se leaga cu ata si se pune la rece pentru cateva ore bune( de preferat ar fi sa il lasati de la o zi la alta).
A doua zi se scoate de la rece, se indeparteaza ata si folia si se feliaza dupa plac.
Dupa cum am spus se poate servi cu diferite sosuri, legume proaspete, branza telemea, cascaval.
Pofta Buna!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!