Asa cum va spuneam in reteta anterioara, pana la sfarsitul lunii august, in fiecare zi de luni, vom posta cate o reteta ce va fi sursa de inspiratie pentru concursurile organizate de Ferma Vranceana- Avicola Focsani pe paginile lor de Facebook si Instagram.
Pentru a sti ce trebuie sa faceti si cum va puteti inscrie, cititi regulamentul AICI
Premiul din aceasta saptamana este un Multicooker !!
Pentru un asa premiu se merita sa pregatiti reteta de mai jos sau reteta voastra preferata cu ficatei de pasare!!
Impuscati doi iepuri deodata, sansa de a te numara printre castigatori si familia fericita ca au avut o masa copioasa !!
Pentru concursul din aceasta saptamana va recomandam aceasta reteta de Ficatei de pui in sos picant.
Este o reteta rapida si gustoasa, ficateii raman moi si cremosi dar nu innecaciosi iar sosul este de-a dreptul savuros, usor picant si cremos numai bun de intins in el bucati de paine prajita.
Daca ai ingredientele pregatite, in 20 min maxim, vei putea pune pe masa cei mai gustosi ficatei de pui.
Haideti sa va spun cum i-am pregatit dar nu inainte de a va recomanda alte doua reteta in care am folosit ficatei de pui si pe care ati putea sa le pregatiti pentru concurs!!
Ingrediente – ficatei de pui in sos picant
- 500 g ficatei de pui- Ferma Vranceana
- 80 g unt 82% grasime
- 4 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie potrivita
- 4-5 linguri sos de ardei dulce picant
- 150 ml smantana dulce de gatit
- sare si piper
Cum pregatim reteta de ficatei de pui in sos picant
Ficateii de pui se sterg cu prosoape de hartie pentru a indeparta apa de pe ei si se taie in bucati potrivite .
In tigaia incinsa se pune deodata untul si ficateii si se prajesc la foc rapid pana sunt rumeni pe toate partile, dureaza cam 5-6 min.
Se adauga usturoiul zdrobit prin presa si sosul de ardei dulce picant.
Dupa 2-3 min timp in care amestecam continuu, se adauga si zeama de lamaie, sare si piper si se continua sotarea inca vre-o 2 min.
La final se adauga smantana de gatit (sa fie la temperature camerei ) si se amesteca usor pana ce sosul capata consistenta.
Se da deoparte si se servesc presarati cu patrunjel tocat si paine prajita !!
Sosul de ardei dulce picant il puteti pregati singuri in casa, eu fac an de an cateva borcanele si il tin special pentru astfel de sosuri , dar poate fi si cumparat, il gasiti in orice magazin alimentar in diferite sortimente de la diferiti producatori.
Sa aveti spor si pofta !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!