Iata-ne si la ultima reteta cu carne de pasare pregatita in colaborare cu Ferma Vranceana- Avicola Focsani.
De aceasta data, vedetele sunt copanelele de pui pe care m-am gandit sa le pun in valoare facand din ele cea mai gustoasa Saramura de pui cu rosii si ardei.
Este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa pe care o pregatesc ori de cate ori am ocazia.
Concurs!!
Daca ne-ati urmarit, atunci stiti deja ca aceasta reteta vine la pachet cu un nou concurs fain, al patrulea, ce se desfasoara pe pagina de Facebook si Instagram– Avicola Focsani!!
Tot acolo veti descoperi si regulamentul ce trebuie respectat ca sa puteti castiga O masina de tocat, electrica – cu multe accesorii!!
Sursa de inspiratie pentru voi poate fi aceasta reteta de saramura de pui cu rosii si ardei sau puteti pregati reteta voastra preferata cu copanele de pui.
O gasiti mai jos si in format video!!
Saramura de pui – reteta video
Noi va mai recomandam inca doua retete in care puteti folosi copanelele de pui, click pe numele de pe poze!!
Saramura de pui cu rosii si ardei- Ingrediente
- 8 copanele de pui Ferma Vranceana
- piper macinat
- ierburi aromatice
- sare
- ulei
Pentru saramura - 3 rosii decojite
- 2 ardei capia copti
- 3-4 catei de usturoi
- o crenguta de cimbru uscat
- 2 lingurite zahar
- piper macinat
- ardei iute
- sare
- ulei
- o lingura de otet de mere (optional)
- patrunjel proaspat
- 1 l apa
Saramura de pui – Mod de preparare
Copanelele de pui se sterg cu un prosop de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si ierburi aaromate.
Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava cu gratar, tapetata cu hartie de copt. Copanelele pot fi prajite si in ulei sau pe gratar, alegerea va apartine.
Cum pregatim saramura
Cat timp carnea se frige in cuptor pregatim saramura.
Intr-o cratita incapatoare se pune la fiert cam 1 l apa.
Se adauga rosiile taiate cuburi, ardeii copti tocati marunt, sare, piper si ulei.
Se fierbe cam 20 min pana ce se formeaza un sos, nu gros, iar daca mai este nevoie se mai adauga apa.
Se potriveste gustul cu putin zahar pentru a scadea aciditatea rosiilor, se pun rondele de ardei iute, usturoiul trecut prin presa iar la final eu pun si o lingura de otet.
Copanelele prajite se pun peste saramura, se adauga patrunjelul tocat, se acopera cu capac si se opreste focul.
Se lasa acoperit cam 15 min cat sa se intrepatrunda aromele.
Se mananca calda neaparat cu mamaliguta!!
Sa aveti spor si pofta !!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!