Aceste Paste mediteraneene cu rosii si masline sunt simple si sanatoase. Este o reteta rapida de paste usor de pregatit plina de arome proaspete. Se poate pregati asa simpla cum o prezentam in cele de mai jos in Reteta Video, sau se poate adauga la paste pui, fructe de mare sau chiar si anghinare.
Inainte sa ne apucam de lucru intotdeauna curatam suprafata de lucru. Si cu ce ne place noua sa facem aceasta treaba cred ca stiti deja! Cu dezinfectantul Gerpostar Plus de la prietenii nostrii Asevi. Nu-i asa ca au cele mai bune produse de curatat?
Daca va plac si voua produsele Asevi, puteti beneficia de o reducere de 15% la orice comanda faceti pe www.asevi.ro, daca introduceti CODUl – „BUCATARESELEVESELE” !!!!
Cu Cocktail Holidays mi-am ales destinatia pentru vacanta din septembrie si cu siguranta in bagaj, voi pune detergentul, balsamul de rufe si solutia de scos pete, caci am un talent inascut sa patez hainele cu mancare.
Daca in Kaufland, Mega Image, Cora, Metro, La Doi Pasi, Economat si in magazinele de cartier sunt listate abia cateva produse, pe magazinul online sunt listate 120!
Alte retete cu paste gasiti mai jos daca dati clic pe titlul din imagini.
Dar sa trecem acum la prepararea acestor paste si sa vedem de ce avem nevoie pentru 2 persoane.
Paste mediteraneene cu rosii si masline – Ingrediente
250 g spaghete ( am folosit cele din grau dur)
2 catei de usturoi
1 cana de rosii cherry ( cana de 300 ml)
1/2 cana masline negre
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita piper negru macinat
sare dupa gust
1 varf de cutit fulgi de ardei iute ( eu am pus cateva felii de ardei iute)
sucul proaspat stors de la 1/2 de lamaie
1/4 cana parmezan ras ( eu l-am dat pe razatoarea mare)
1/4 cana patrunjel verde taiat
1 lingura mare sare pentru fiert pastele
Paste mediteraneene cu rosii si masline – Preparare
Intai incepem cu pastele. Punem o oala cu apa la fiert in care punem 1 lingura cu sare. Cand fierbe apa punem pastele. Le fierbem sa fie al dente( in cazul pastelor mele le-am fiert timp de 5 minute). Din apa in care au fiert scoatem o cana de lichid si apoi scurgem pastele.
Atat apa din cana cat si pastele le punem deoparte si pregatim legumele.
Rosiile se vor taia pe jumate, usturoiul se curata si se zdrobeste cat mai marunt. Jumatatea de lamaie se stoarce. Acestea fiind facute trecem la urmatorul pas si anume la pregatirea lor.
Punem uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si il incingem. Adaugam rosiile taiate, usturoiul, un praf de sare si piper macinat si fulgii de ardei iuti( sau felioare de ardei iute proaspat). Se gateste pana rosiile incep sa se descompuna si lasa suc in uleiul de masline, circa 1-2 minute amestecand mereu ca usturoiul sa nu se arda.
Adaugam pastele fierte in tigaie, maslinele, sucul de lamaie, sare, piper daca mai este nevoie si se amesteca bine. Daca pastele sunt prea lipite adaugati treptat putin cate putin din apa in care au fiert acestea si a fost pusa deoparte in cana pana pastele se desfac frumos unele de altele.Le gatiti inca 1-2 minute dupa ce ati pus apa.
Se ia de pe foc si se presara cu parmezan si patrunjel verde taiat.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!