Aceasta dulceata de rosii cherry am facut-o pe la inceputul lunii august dar abia acum am reusit sa o postez, din lipsa de timp.
Dar inca nu e timpul pierdut daca vreti sa o incercati, se mai gasesc in piata rosii cherry foarte gustoase. Eu am avut norocul sa ma bucur de cele mai gustoase rosii, le-am luat de la doi tineri inimosi din apropierea mea, ce cultiva legume sanatoase si gustoase pe care le livreaza direct acasa.
Daca va intrebati de ce dulceata de rosii?? va spun ca este perfecta langa aperitive sau platouri cu branzeturi asa cum e si dulceata de ardei iute.
Dupa ce am citit mai multe retete de pe net, m-am oprit la reteta Ginei fiindca mi s-a parut a fi cea mai apropiata de ce imi dorem sa obtin.
Mai jos gasiti inca doua tipuri de dulceata mai aparte.
Dulceata de rosii cherry- Ingrediente
- 1 kg rosii cherry
- 1 kg zahar tos
- 250 ml apa
- o lamaie taiata felii
- 2 stelute de anason
Cum pregatim dulceata de rosii pentru aperitive
Se aleg rosii cherry sanatoase, se indeparteaza coditele, se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o cratita cu fundul gros se pune la fiert apa si zaharul, se amesteca pana la incorporare si se fierbe pana ce obtinem un sirop consistent.
In tot acest timp se aduna cu o paleta spuma formata si se sterg peretii vasului cu un servet/burete umezit si bine stors. si se amesteca cu o lingura de lemn.
Siropul este gata cand capata consistenta si trece proba firului. Se pun doua picaturi de sirop pe degetul mare si cand se indeparteaza degetul aratator se formeaza un fir subtire.
Imediat se adauga feliile de lamaie, rosiile cherry si stelutele de anason.
Se lasa sa fiarba 15 min timp in care se scutura cratita din cand in cand (nu se amesteca ) si se sterg peretii vasului cu un servet umezit.
Dupa 15 min se opreste focul si se acopera cratita cu un prosop umed si bine stors.
Se lasa deoparte pana ce dulceata de rosii cherry s-a racit bine.
Se scot rosiile cu o paleta si cu grija se indeparteaza pelita de pe fiecare in parte.
Siropul ramas se pune la fiert la foc mare pentru 10 min timp in care se indeparteaza spuma formata si se amesteca continuu.
Dupa 10 min se adauga rosiile curatate de coaja si se mai fierbe 7-8 min fara a amesteca pentru a nu zdrobi rosiile.
Borcanele spalate si sterilizate in cuptor se aseaza pe o tava metalica si se pune in ele dulceata fierbinte.
Se infileteaza capacele, se intorc borcanele pentru 5 min pentru a forma vacuum apoi se intorc si se aseaza in paturi sa se raceasca incet.
Se pun la pastrare in camara, la loc intunecat si bine aerisit.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!