Cand vine vorba de pizza trebuie sa va spun ca pana acum am pregatit-o in fel si chip. Demult am renuntat sa o mai fac doar in forma clasica. In ultimul timp am incercat reteta noi, iar aceasta pizza cu prosciutto si smochine este una dintre ele.
Provocarea de luna aceasta din partea Delaco era de a pregati o reteta in care sa folosesc mozzarella, asa ca a picat la fix!!
Aveam cateva smochine in frigider si nu prea vroiam sa fac ceva dulce. Iata ca le-am gasit locul in aceasta pizza si trebuie sa recunosc ca a fost o alegere inspirata.
Nu trebuie sa fiti reticenti in a face combinatii ce la prima vedere par a fi de neincercat.
Smochinele si prosciutto fac casa buna iar in combinatie cu mozzarella, rucola si crema de otet balsamic e delicioasa.
Daca sunteti iubitori de pizza, avem in site foarte multe retete in diverse combinatii, pe care vi le recomand.
Pizza cu prosciutto si smochine- Ingrediente
- Pentru 2 portii
Aluat pizza - 250 g faina
- 160 ml apa calda
- 15 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
Topping - 3-4 smochine
- 150 g mozzarella gourmet Delaco
- 70 g crema de branza
- 50-70 g prosciutto
- rucola
- crema de otet balsamic (optional)
- fasii de parmezan(optional)
Cum pregatim pizza cu mozzarella si smochine
Intai pregatim aluatul de pizza, o reteta rapida si garantata fiindca am facut-o de foarte multe ori.
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga 50 ml apa calda, o lingura faina si se amesteca pana la incorporare.
Se lasa la cald pana ce drojdia se activeaza.
Restul de faina cernuta se pune intr-un bol, se adauga sarea, uleiul si restul de apa calda amestecata cu maiaua.
Se amesteca cu o paleta pana la incorporare dupa care se scoate pe o planseta pudrata cu faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat cu o consistenta omogena si elastica
Se lasa la dospit inr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie de plastic.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua bucati si se intind cu mana intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei de masline, dandu-le o forma neregulata. Dar la fel de bine poate fi facuta o pizza mare rotunda.
Crema de branza se intinde pe suprafata blatului, se presara deasupra mozzarella rasa si felii de smochine.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 240 grade C si se coace timp de 12-15 min sau pana ce pizza se rumeneste deasupra si la vatra.
Se scoate din cuptor si se pune deasupra ei felii de prosciutto, rucola stropita cu putin ulei de masline , cativa stropi de crema de otet balsamic si fasii de parmezan . Ultimele doua ingrediente sunt optionale dar recomand sa le folositi ca ii da o nota aparte.
Se mananca calda cu mare pofta !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!