Iata cu cateva ingrediente simple putem pregati un mic dejun copios, o Frittata cu bagheta si cascaval in doar cateva minute. Alte idei cu mic de jun gasiti mai jos
Sa vedem ce ingrediente am folosit.
Frittata cu bagheta si cascaval – Ingrediente
1 bagheta de paine
2-3 fire de ceapa verde
1 legatura mica patrunjel verde
2 catei usturoi
ulei de masline
6 oua
Cascaval Sofia – Delaco
1 tigaie cu capac
sare, piper dupa gust
Sa vedem cum se prepara.
Frittata cu bagheta si cascaval – Preparare
Ceapa verde se taie rondele. Patrunjelul verde se taie marunt. Usturoiul se da pe razatoarea fina. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Ouale se bat putin cu furculita si se condimenteaza cu sare si piper. Bagheta se taie felii mai grosute de circa 2-2,5cm.
Ceapa taiata se adauga la ouale batute, dar putem adauga si alte legume, ardei gras, bucatele de broccoli, conopida, … . Patrunjelul taiat se amesteca cu usturoiul si ulei de masline.
Ungem pe o parte rondelele de bagheta. Rondelele astfel pregatite se aseaza in tigaia unsa cu putin ulei de masline.
Deasupra se toarna compozitia de oua. Se acopera tigaia cu un capac si se pune la foc pe aragaz.
Se coace cateva minute( verificam cu o paleta cand partea de jos este coapta) pana ouale sunt deasupra inchegate. Se ia o farfurie plata mai mare si se rastoarna frittata. O punem de pe farfurie inapoi in tigaie cu partea de deasupra sa se mai coaca putin.
O intoarcem dupa cateva minute tot cu ajutorul farfuriei si presaram deasupra cascaval razuit. Acoperim din nou cu capacul si lasam pe foc pana cascavalul se topeste frumos deasupra.
Se scoate pe platou si se portioneaza!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!