Mousse de ciocolata cu avocado si indulcitor
Desertul a fost si va ramane una dintre slabiciunile mele.
Pot renunta cu usurinta la orice insa cand vine vorba despre dulciuri aici e marea problema.
Incerc sa le ocolesc cat pot, cam greu pentru un blogger culinar, insa de ceva timp am descoperit dulciurile si indulcitorul natural de la Sweeteria.
Pot sa va spun ca din produsele lor se pot pregati deserturi de vis, gustoase si sanatoase, slab calorice si fara pic de zahar.
Au o gama variata de produse, pe mine m-au cucerit toate, de la delicioasele napolitane cu diferite creme si pana la crema tartinabila Greentella .
Sa nu uit de banutii de ciocolata alba, neagra si cu lapte ce poti fi folositi in deserturi, dulceturile si nu in ultimul rand Dulcisorul- indulcitorul natural.
Sweeteria ne-a invitat sa participam la o campanie care isi propune sa puna pe fuga caloriile zaharului – dar si efectele nocive ale folosirii excesive a acestuia in alimentatie.
Astfel, dam startul campaniei cu o reteta delicioasa fara zahar ce are ca tema sarbatoarea de Halloween.
Pentru asta am pregatit un Mousse de ciocolata cu avocado si indulcitor ce l-am prezentat in spiritul sarbatorii ce tocmai se apropie.
Si fiindca ne dorim ca si voi sa puteti savura produsele Sweeteria, in curand vom da startul unu concurs dulce pe pagina noastra de Facebook.
Pentru inspiratie avem si alte retete cu indulcitor natural !!
Mousse de ciocolata cu avocado si indulcitor- Ingrediente
- pentru 3 portii
- pentru mousse
- 2 buc. avocado bine coapte
- 1 banana
- 3 linguri cacao
- 2 linguri crema tartinabila Greentella
- 1 lingurita indulcitor Dulcisor
- 3 linguri lapte sau lapte vegetal
- un praf de sare
pentru fursecuri - 100g unt 82 % grasime
- 200 g faina alba
- 50 g indulcitor natural Dulcisor
- esenta de vanilie
- 1 ou
- un praf de sare
- 1 lingura rasa de cacao
- banuti de ciocolata fara zahar pentru glazura/scris
Cum pregatim fursecurile fara zahar
Untul la temperature camerei se pune intr-un robot de bucatarie si se mixeaza cu indulcitorul, sarea si vanilia pana devine spumat. Se adauga oul si se continua mixarea pana la incorporare. La final se adauga faina si se mixeaza pana ce aluatul devine omogen,
Se scoate din robot, se da deoparte 1/3 din aluat iar restul se intinde in foaie intre doua foi de hartie de copt.
Se decupeaza fursecurile dupa preferinta, eu am ales sa le dau aceasta forma fiindca asa cum am spus desertul are tematica de Halloween.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in frigider pentru 20 min.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min sau pana ce fursecurile se rumenesc usor pe margine. Dupa racire se decoreaza cu ciocolata topita.
Aluatul oprit se amesteca cu cacao pana la incorporare apoi se pune la rece pentru 20 min. Se rade prin razatoarea de mere si se coace in cuptor la 160 grade pana ce devine crocant.
Cum pregatim Mousse de ciocolata cu avocado si indulcitor
Se pun toate ingredientele intr-un chopper sau intr-un bleander si se mixeaza pana ce se obtine o crema omogena si aerata.
Jumatate din aluatul crocant cu cacao se pune la baza paharelor, se adauga mousse-ul de ciocolata cu avocado si indulcitor, apoi se presara cu restul de aluat crocant si se decoreaza cu cate un fursec si floricele.
Acest Mousse de ciocolata cu avocado si indulcitor este un desert savuros, cremos, aerat si foarte gustos. Cu siguranta o sa il mai incerc si in alte deserturi, cred ca ar merge perfect ca si crema pentru un tort sau prajitura de post.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!