La masa de Duminica gatim aceste Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza, sau la orice masa festiva, de Craciun , Revelion sau si de Paste! Rulourile se pot pregati inainte cu o zi si pot fi finalizate in ziua in care urmeaza a fi servite.
Ca sa va fie mai usor sa pregatiti reteta mai jos atasam si Reteta Video
Ca de obicei toate ingredientele pentru reteta le cumpar dintr-un singur loc. Nu mi-a placut niciodata sa umblu dintr-un magazin in altul asa ca, eu raman fidela magazinului meu preferat unde gasesc mereu produse de calitate si prospetime, dar si sortimente diverse de carnuri de la pui pana la vanat si fructe de mare.
Alte idei pentru masa de pranz gasiti in imaginile de mai jos daca dati clic pe titlul din imagini. Mai departe va prezentam reteta si in format Video!
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru aceasta reteta!
Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza – Ingrediente
7 bucati cotlet de porc fara os
4-5 cozi de ceapa verde
8 bucati branza topita
1 ardei iute rosu mic ( este optional daca nu va place mancarea picanta)
bacon feliat subtire
1 lingura mare busuioc proaspat taiat marunt
piper macinat
sare
folie de aluminiu
Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza – Preparare
Intai de toate pregatim umplutura de branza cu care vom umple cotletele de porc. Procedam in felul urmator.
Taiem marunt cozile de ceapa, busuiocul, si ardeiul iute( dupa cum am spus este optional. Puteti folosi ardei gras rosu). Bucatile de branza topita se pun intr-un vas si se amesteca cu ceapa, busuiocul si ardeiul iute taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Compozitia de branza se va imparti in 7 parti egale.
Cotletele de porc se bat cat mai subtiri intre doua pungi. Avantajul de a le bate intre pungi este ca, nu se rup, se bat uniform si nu stropim in jur. Cotletele batute se condimenteaza cu putina sare pe ambele parti.
Pe blatul de lucru punem felii de bacon una langa alta ( 2-3 bucati depinde cat de mare este si cotletul batut. Vezi imaginile de mai sus!). Peste feliile de bacon punem cotletul batut, iar un rand de felii de bacon peste care vom pune din umplutura de branza.
Rulam feliile de bacon si cotlet cat mai strans, le punem pe patrate de folie de aluminiu si rulam din nou cat mai strans.
Rulourile astfel pregatite le punem intr-o tava si se pun in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute la 180- 200 grade Celsius.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!