Cand eram copil mama pregatea niste chiftele de cartofi tare gustoase, imi placeau tare mult dar de atunci nici ca am mai mancat. Nu stiu ce punea in ele pe langa cartofi, dar erau foarte bune.
Pornind de la aceasta idee am facut aceste chiftele de cartofi cu cascaval si somon. O combinate mai aparte dar trebuie sa va spun ca s-a dovedit foarte inspirata. Pe langa cascavalul Sofia de la Delaco am mai pus un mix de branzaturi razuite( puteti folosi si parmezan) si branza cedar.
Eu am ales sa le pun si somon dar pot fi facute si simple doar cu branzeturi.
Pot fi un pranz sau o cina alaturi de o salata si un delicios sos picant dar pot fi si savurate ca un aperitiv rece daca le modelati in bucati mult mai mici.
Mai jos gasiti inca doua retete in care puteti folosi cascavalul Sofia de la Delaco.
Chiftele de cartofi cu cascaval si somon- Ingrediente
- pentru 13-15 buc
Compozitia de chiftele - 500 g cartofi fierti
- 50 g mix de branzaturi sau parmezan
- 100 g cascaval Sofia Delaco
- 50 g branza cheddar
- 50 g somon afumat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- sare si piper
- 1 lingura pesmet
Pentru pane - 2 oua
- faina alba
- pesmet
- ulei pentru prajit
Pentru servit - salata
- ketchup picant
Cum pregatim chiftelele de cartofi cu cascaval
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt gata, se scurg bine de apa, se pun intr-un castron se zdrobesc cu un pasator de piure si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce cartofii s-au racit se adauga cascavalul Sofia, branza cheddar, mixul de branzeturi, patrunjelul verde, sare, piper, praful de usturoi si pesmetul.
Compozitia de chiftele de cartofi cu cascaval si somon se amesteca bine pana la omogenizare.
Se modeleaza din ea chiftele rotunde cam de 50-55 g sau mai mici, dupa placul fiecaruia.
Dupa ce au fost modelate, chiftelele se trec prin faina, ou batut, faina, ou batut si la final prin pesmet.
Intr-un ceaunel sau o cratita cu peretii inalti se pune uleiul la incins. Se pune o cantitate mai mare fiindca chiftelele se prajesc in baie de ulei.
Cand uleiul s-a incins, se adauga 3-4 chiftele sau cate incap si se rumenesc pe ambele parti intorcandu-le de cateva ori.
Dupa prajire se scot pe o farfurie in care a fost puse prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Aceste chiftele de cartofi cu cascaval si somon se lasa sa se raceasca si se consuma laturi de o salata si un sos picant sau dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!