Acesti Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata pot fi consumati si de cei care au diabet zaharat. Zaharul fiind inlocuit cu indulcitorul natural de la Sweeteria, iar banutii fara zahar de ciocolata alba, neagra si cu lapte le da o savoare aparte facand posibil ca si cei care nu au voie sa manance dulce sa poata savura aceste produse in diferite deserturi, prajituri.
Dar trebuie sa stiti ca la Sweeteria gasiti o gama larga de produse concepute special pentru cei care sufera de aceasta boala ca si gemul de caise, gemul de prune.
14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului sau, mai bine spus, Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului. Pe scurt aceasta zi reprezinta un prilej de a ne reaminti că această afecţiune este o problemă majoră de sanatate publica.
Intr-o societate afectata de alimente tot mai procesate, in care zaharul – ascuns sau la vedere – este omniprezent si afecteaza sanatatea celor care il consuma, Sweeteria ofera alternativa sanatoasa.
Chiar putem trai fara zahar, fara aditivi, arome sau conservanti artificiali, fara coloranti sintetici si fara compromisuri in momentele noastre de relaxare, cand optam pentru un desert sau o gustare dulce, cu ingrediente de calitate.
Putem pregati oricand un dulce sanatos cu Sweeteria!
Asadar participam la o campanie care isi propune sa puna pe fuga caloriile zaharului – dar si efectele nocive ale folosirii excesive a acestuia in alimentatie. De Ziua Mondiala a Diabetului am pregatit aceasta reteta de Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata.
Pentru inspiratie avem si alte retete cu indulcitori natural!!!
Si fiindca ne dorim ca si voi sa puteti savura produsele Sweeteria, in curand vom da startul unu concurs dulce pe pagina noastra de Facebook.
Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata – Ingrediente
200 g faina
150 g unt ( sau 100 g untura)
25 g Dulcisor by Sweeteria indulcitor cu extract din frunze de Stevie Rebaudiana
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
15 ml lapte
gem de caise cu green sugar
Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata – Preparare
Se pune faina intr-un vas si se adauga untura( sau untul tinut la temperatura camerei) si sarea.
Se adauga praful de copt, indulcitorul si laptele. Se lucreaza pana obtinem un aluat omogen.
Se intinde aluatul obtinut la aproximativ 0.5 – 1 cm grosime si se decupeaza cu diferite forme. Eu le-am decupat cu un pahar rotund.
Peste fiecare punem cate un banut de ciocolata. Se pot pune deasupra banutilor cate o jumatate de miez de nuca, sau sub banuti, fulgi de migdale, sau se pot lasa si simpli. Eu am lasat si simpli ca sa pot lipi biscuitii intre ei cu gem de caise de la Sweeteria care este delicioasa si o recomand cu mare drag.
Aluatul ce pica la decupare se lucreaza din nou se intinde apoi se decupeaza. Se procedeaza la fel pana terminam tot aluatul de decupat.
Formele decupate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 190 grade celsius pentru 15-20 de minute ( am ales programul cu ventilatie!!!).
Dupa ce au copt se scot din cuptor si se pot unge biscuitii simplii cu gem de caise si se lipesc in tot cate doi sau trei punad deasupra un biscuite pe care am pus la copt cu cate un banut de ciocolata.
Acesti Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata, sunt perfecti pentru a fi pregatiti de Craciun sau chiar si de Revelion.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Olivia
11/11/2020 at 15:06Minunati.Intram astfel in atmosfera sarbatorilor ce se apropie.