Acest fel de mancare, Chili con carne la multicooker a devenit una din preferatele noastre. Inainte de a face achizitia acestui Multicooker FPCK-R57IX prepararea retetei dura un timp mai indelungat. Acum de la 1 ora si jumatate am redus pregatirea acesteia la 25-30 minute. Sunt foarte incantata de aparat si chiar il recomand cu mare drag.
Colega mea foloseste si ea de ceva timp acest multicooker si este si ea foarte incantata de aparat. Iata ce am mai gatit la multicooker.
In cele ce urmeaza va prezentam si Reteta in format Video pentru a vafi mai usor.
Alte retete ce ar putea fi pregatite gasiti in imaginile de mai jos.
Sa trecem si la reteta scrisa
Chili con carne la multicooker – Ingrediente
500 g carne de vita tocata
1 lingura untura ( sau 50 ml ulei)
200 g rosii taiate cuburi( eu am folosit rosii cuburi din conserva)
200 g boabe de fasole rosie ( din conserva)
1 ardei chili taiat marunt
1 ceapa mare taiata marunt
1 ardei gras ( am folosit cate o jumatate de ardei gras rosu, galben si verde) taiat cubulete
3 catei usturoi zdrobiti
100 ml vin rosu
Chili con carne la multicooker
100 ml apa, sau supa de carne sau legume
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita oregano ( este optional dar eu nu am renuntat la acest ingredient)
1 lingurita coriandru ( eu nu am folosit)
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingura zahar brun ( nu am avut in momentul prepararii am folosit zaharul tos)
sare si piper macinat dupa gust
Chili con carne la multicooker – Preparare
Se incinge intr-un vas untura( uleiul) si calim ceapa taiata marunt. Adaugam carnea tocata si ardeii grasi. Calim pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam condimentele usturoiul, vinul, apa si zaharul ( in cazul in care gatiti clasic va recomand sa folositi 200 ml vin rosu si 500 ml supa sau apa. Gatind la multicooker-ul cu presiune nu necesita lichid foarte mult deoarece acesta prin fierbere nu se evapora).
Se lasa la fiert pentru maxim 15 minute sub presiune( daca folositi metoda clasica acoperiti vasul si lasati la fiert pentru cel putin 1h si 30 min la foc mic).
Dupa trecerea timpului setat( am folosit la calire functia de sotare fara capac, apoi am folosit functia de gatire carne unde am setat timpul la 15 minute), cand carnea este fiarta, deschidem capacul aparatului ( eliberam presiunea cu ajutorul butonului de pe capac) si adaugam boabele de fasole rosie scursa si spalata sub jet de apa rece.
Preparare ….
Lasam sa mai fiarba totul circa 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Chili con carne se poate servi alaturi de orez fiert, dar eu l-am folosit si la clatitele umplute si au fost delicioase. Tot aici va punem si reteta de Chili con carne pregatita de colega mea, care de asemeni se poate pregati la multicooker scurtand timpul de preparare.
Daca va place porumbul, puteti strecura la final si o cutie mica de conserva cu boabe de porumb.
Acest Multicooker FPCK-R57IX pe care il ador, el este prevazut cu 10 programe :
– Setare manuala, prajire, preparare lenta, preparare iaurt, prajituri, orez, gatire la abur, fasole, carne de pui, carne de porc si vita.
Deci poti gati cu el sarmale, racitura, ciorbe, supe, legume la abur, orez bob cu bob, tocanite. Se mai pot face prajituri, retete gustoase cu carne, preparate lent, ardei umpluti, pilafuri, fasole cu ciolan, rasol de vita, porc sau pasare.
Tot ce trebuie sa faci este sa pui ingredientele sa il pornesti si el isi face treaba fara a fi nevoie de supraveghere sau sa te temi ca mancarea se va arde. La unele preparate timpul de gatire chiar se injumatateste.
Spor la gatit Chili con carne la multicooker….
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!