Aceasta Supa crema de cartofi cu vin, este un prim fel elegant pentru Ajunul de Craciun sau Ziua Craciunului cand toti ai familiei sunt impreuna, dar la cat de buna este se poate pregati chiar si in timpul saptamanii la pranz.
Scortisoara sau nucsoara pudrata deasupra supei si a crutoanelor dau o nota festiva acestui fel.
Reteta am primit-o de la o vecina care locuieste in Germania si mereu o lauda cat este de buna, asa ca am hotarat sa o incerc si eu. Credeti-ma este delicioasa! Este supa perfecta pentru anotimpul de iarna! Am folosit un vin alb demidulce dupa indicatiile primite.
E luna cadourilor si desigur toata lumea este intr-o goana dupa cadoul perfect pentru cei dragi.
Zilele trecute am primit cadou de la KitchenShop o cana filtranta Marella XL de la Brita. Poate fi un cadou fain si util pentru fiecare dintre noi, nu este atat de costisitoare si se poate bucura intreaga familie de beneficiile ei. Cana se poate achizitiona din KitchenShop, magazinele partenere si kitchenshop.ro .
Mai mult de atat, in luna decembrie au 25% reducere la produsele achizitionate.
Si cum sa nu incerc si eu cana filtranta intr-o reteta deosebita. Pot sa laud atat cana cat si supa, ambele sunt grozave!
Iata alte retete cu supe in care puteti folosi cana filtranta.
Supa crema de cartofi cu vin – Ingrediente
1 ceapa de marime medie taiata marunt
2 linguri unt
1 cana( pahar ) de 500 ml, aceasta va fi masura la unele ingrediente
2 cani cartofi curatti si taiati cubulete
1 cana supa de legume( sau de pui, gaina)
2 cani de apa
1 cana de vin Riesling
1 cana smantana de gatit
sare, piper alb macinat
2 linguri patrunjel verde taiat marunt
nucsoara macinata sau scortisoara pudra
Ingrediente crutoane paine
felii de paine
decupator
1-2 linguri ulei masline
Supa crema de cartofi cu vin – Preparare
Ceapa taiata marunt se caleste pe 2 linguri de unt pana acesata se inmoaie. Adaugam cartofii taiati cubulete, putina sare si amestecam.
Turnam peste cana cu vin, cana cu supa de legume si 1 cana cu apa (Eu am filtrat apa de la robinet cu ajutorul canii filtrante). Se aduce la fierbere si se fierbe timp de 30 minute, sau pana cand cartofii sunt moi. Daca devine prea groasa adaugam si a doua cana cu apa.
Se transfera totul intr-un blender la turatie maxima unde lasam sa devina o compozitie cremoasa fara bucati de cartofi( puteti folosi si blender vertical de mana).
Aceasta compozitie se transfera intr-o oala, adaugam smantana de gatit si condimentam cu sare si piper alb dupa gust. Se lasa sa dea 2-3 clocote.
In timp ce Supa crema de cartofi cu vin se incalzeste pregatim crutoanele. Paine se decupeaza cu forme de stelute, rotunde sau daca preferati pregatiti crutoanele clasice.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline la incins si prajim bucatile decupate de paine pana se rumenesc frumos si devin crocante.
Se scot deoparte si se pun in farfurii deasupra supei creme de cartofi fierbinte. In fiecare farfurie cu supa, presaram nucsoara macinata ( daca nu va place nuscoara puteti folosi scortisoara pudra), si patrunjel verde taiat marunt.
Alte retete cu supe creme va prezentam mai jos.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!