Mie imi plac dovleceii in orice forma sunt pregatiti, insa de departe preferatii mei sunt acesti dovlecei in crusta crocanta de pesmet panko si parmezan.
Ei, da ca sa ii obtinem asa, trebuie prajiti intr-o friteuza cu aer cald. Friteuza ii face crocanti si rumeni la exterior si fragezi la interior in doar 8-10 min la o temperatura de 200ºC.
Secretul e ca trebuie asezati intr-un sigur strat, cu putin spatiu intre ei ca sa poata circula aerul. Astfel nu mai este nevoie sa fie intorsi dupa un anumit timp asa cum se procedeaza la cuptoarele clasice. Nu mai spun ca, gatitul in friteuza se face cu extrem de putin ulei, de preferat sa se pulverizeze cateva pufuri cu un spray cu ulei de masline.
De data aceasta i-am pregatit in noua mea FRITEUZA CU AER CALD HEINNER HAF-B2000WH.
Ce imi place la ea e ca, cosul este destul de incapator, are o capacitate de 5 l, deci pot fi pregatite deodata portii suficiente pentru intreaga familie. Este foarte usor de manevrat, setat si curatat, asa ca in scurt timp poate fi cel mai folosit aparat din casa. Se pot pregati cu ajutorul ei, cartofi pai, legume in crusta crocanta, carne, produse de patiserie din aluat foitaj, dospit, briose si multe altele.
Mai multe detalii tehnice le gasiti la link-ul de mai sus.
Va las mai jos inca doua retete ce le puteti face la Air Fryer si pe care vi le recomand !!
Dovlecei in crusta de pesmet si parmezan- Ingrediente
- 3 dovlecei
- faina alba
- 200 g pesmet panko
- 100 g parmezan ras
- 2 oua
- praf de usturoi
- ierburi aromatice uscate
- sare si piper
- ulei de masline
- sos picant pentru servire
Cum pregatim dovleceii crocanti la Air Fryer
Dovlecei spalati si uscati cu un prosop de hartie se taie in fasii egale pe lungime fara a-i curata de coaja. Se presara cu putina sare si se lasa 2-3 min.
Ouale batute, faina si pesmetul amestecat cu parmezanul, praful de usturoi, piperul si ierburile se pun in 3 vase diferite. Se trec fasiile de dovlecel intai prin faina, apoi prin ou si la urma prim amestecul de pesmet si parmezan.
Fasiile de dovlecel se aseaza in cosul friteuzei intr-un singur strat lasand spatiu intre ele. Se stropesc cu putin ulei de masline apoi se introduce cosul in friteuza.
Se seteaza friteuza la temperatura de 200ºC pentru 8-10 min si se da start.
Se rumenesc frumos pe toate partile fara a fi nevoie sa se intoarca. Dovleceii ies cu o crusta crocanta la exterior iar interiorul este fraged si se patrunde usor cu furculita.
Toata cantitatea am prajit-o in 3 transe, timpul de gatire poate fi ajustat si in functie tipul friteuzei.
Nu recomand pesmetul obisnuit, crusta nu v-a iesi la fel de crocanta. Am lasat link la ingrediente catre pesmetul panko pe care eu il pregatesc acasa insa il puteti gasi si de cumparat.
Daca nu aveti o friteuza si totusi doriti sa ii pregatiti, ii puteti pune in tava pe hartie de copt, la cuptor, 200ºC cu ventilatie cam pentru 20 min, cu mentiunea ca se intorc la jumatatea timpului de coacere.
Se mananca calzi cu un sos picant de rosii sau cu un sos de iaurt.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!