Am mancat din aceasta Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane la vecina mea. Primise 2 rulade de la sora ei, de pe langa Marghita. Mereu spunea cat sunt de bune ruladele facute de sora ei. Chiar asa, a fost foarte buna.
Combinatia de piscot, cu foi de napolitane si crema este una foarte buna. Multumesc Jica pentru reteta. Pe langa ca este delicioasa este si sporitoare, din cantitatile date ne ies 4 rulade.
Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane – Ingrediente
Pentru Blaturi avem nevoie de
14 oua
12 linguri faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
Pentru Crema avem nevoie de
1 l lapte
8 linguri faina
450 g zahar
250 g unt
1 cana mare nuca macinata
1 fiola esenta de vanilie
1 fiola esenta de rom
Alte ingrediente necesare pentru Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane
4 foi de napolitana
1 tava cu dimensiunea de L=38cm, l=28cm ( L- lungime, l- latime)
Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane – Preparare
Blaturi piscot
Din cele 14 oua coacem 2 piscoturi. Un piscot alb si unul maro.
Blat alb
7 galbenusuri se freaca spuma cu 7 linguri de zahar cu mixerul. Cele 7 albusuri se bat spuma tare.
Adaugam treptat galbenusurile la albusurile batute amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. In 7 linguri de faina punem jumatate plic praf de copt. Faina cu praful de copt se cerne peste spuma de ou treptat amestecand usor pana aceasta se incorporeaza.
Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 170 grade Celsius cu ventilatie timp de 20-25 minute( timpul difera de la un cuptor la altul, asa ca puteti adauga sau scade timpii), sau pana cand la proba cu scobitoarea aceasta iese perfect uscata.
Cand blatul este copt se scoate tava din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se rastoarna pe un blat de lemn si se lasa la racit. Dupa ce a racit taiem pe lungime blatul in 8 fasii.
Blat Maro
7 galbenusuri se freaca spuma cu 7 linguri de zahar cu mixerul. Cele 7 albusuri se bat spuma tare.
Adaugam treptat galbenusurile la albusurile batute amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. In 5 linguri de faina punem jumatate plic praf de copt si 2 linguri de cacao. Faina cu praful de copt si cacaua se cerne peste spuma de ou treptat, amestecand usor pana aceasta se incorporeaza.
Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 170 grade Celsius cu ventilatie timp de 20-25 minute( timpul difera de la un cuptor la altul, asa ca puteti adauga sau scade timpii), sau pana cand la proba cu scobitoarea aceasta iese perfect uscata.
Cand blatul este copt se scoate tava din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se rastoarna pe un blat de lemn si se lasa la racit. Dupa ce a racit taiem pe lungime blatul in 8 fasii.
Preparare Crema
Intr-un vas punem 450 g zahar cu 1 lingura de apa la caramelizat. Cand s-a caramelizat turnam peste 750 ml lapte si lasam la fiert pana zaharul caramelizat se topeste.
In alt vas punem 8 linguri faina la care adaugam treptat 250 ml lapte amestecand mereu sa nu se faca gogoloase. Acest amestec de lapte cu faina se adauga la laptele cu zahar caramelizat si se fierbe la foc mic pana crema se ingroase.
La crema fierbinte se adauga 250 g unt si 1 cana mare( pentru ceai) de nuca macinata. Adaugam esenta de vanilie si rom si amestecam.
Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane – Asamblare
Crema se imparte in patru parti egale.
Foile de napolitane se ung cu crema inca fierbinte(cu 3 parti din fiecare parte, o parte lasand pentru a imbina fasiile de piscot intre ele). Pe fiecare capat de napolitana, pe latimea lor punem cate o fasie de piscot alb si maro.
Se ung cu crema si asezam alte doua fasii de piscot deasupra celor existente avand grija ca deasupra piscotului alb sa punem fasia de piscot maro si peste piscotul maro sa punem o fasie de piscot alb. Rulam foaia de napolitana cu piscoturile in folie alimentara si o punem la rece.
Procedem la fel si cu celelalte 3 foi de napolitane. Astfel obtinem 4 rulade de Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane. Se lasa dupa cum am spus la rece dupa care se pot felia si servi.
Alte retete cu prajituri delicioase.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!