Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepure in stil vanatoresc

Iepure in stil vanatoresc


Daca aveti ocazia sa achizitionati un iepure salbatic, va recomand aceasta reteta de Iepure in stil vanatoresc. Carnea astfel pregatita devine foarte frageda.

Vinul ce se potriveste ca o manusa langa acest preparat este un vin rosu, Stil – Feteasca neagra de la Crama Oprisor.

Iepure in stil vanatoresc

Obtinut din struguri selectati cu atentie, fermentat cu grija si maturat in butoaie din stejar, vinul este pasional, armonios, intens, puternic si elegant. A fost macerat exact cat a trebuit pentru a-i da forta, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare si moliciune, a fost pregatit pentru a fi degustat imediat sau peste doi–trei ani. Este un vin a carui complexitate surprinde placut dupa prima impresie olfactiva, ce aminteste de merisoare si cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, invaluitor, care te poarta de la fructele confiate la ciocolata neagra.

Alte retete ce au ca ingredient carnea de iepure gasiti si in imaginile de mai jos( clic pe denumirea din imagine pentru reteta).

Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta.

Iepure in stil vanatoresc – Ingrediente

jumatate de iepure salbatic
100 ml coniac
250 ml supa ( vita, pui sau legume daca nu aveti folositi apa)
2 linguri unt
3 linguri ulei
120 g rosii decojite
150 ml smatana de gatit
200 ml vin rosu ( Stil -Feteasca Neagra)

Iepure in stil vanatoresc

Ingrediente pentru marinada

1 lamaie mare
2-3 catei usturoi
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita sare
6 linguri ulei de floarea soarelui

Iepure in stil vanatoresc – Preparare

Iepurele se portioneaza daca este intreg.

Preparare marinada

Usturoiul se curata si se razuie pe razatoarea mica. Lamaia se stoarce.
Intr-un vas amestecati uleiul, usturoiul, zeama de lamaie stoarsa, sarea si piperul. Puneti carnea in aceasta marinada, o tavaliti bine prin amestec, acoperiti vasul si lasati sa stea 4-5 ore la rece( eu pregatesc intotdeauna inainte cu o seara si las sa stea carnea peste noapte la rece in marinada).

marinare

Scoatem bucatile de carne din marinada si le uscam cu servete de hartie. Restul de marinada ce ramane se pastreaza.
Topim untul impreuna cu uleiul si prajim carnea pe toate partile aproximativ 5 – 10 minute pana se rumenesc.

prajire

Se pune peste carne vinul rosu si lasam sa dea 3-4 clocote dupa care adaugam marinada ramasa.

adaugare marinada


Adaugam supa ( sau apa), coniacul, si rosiile decojite si taiate marunt.

adaugare supa, rosii coniac

Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 60 de minute( in cazul in care carnea nu este fiarta mai adaugati cate putin din supa sau apa.

fierbere smantana

NOTA: Eu am pus tot ce am descris mai sus in multicooker si am lasat sa fiarba timp de 30 minute astfel nu a mai fost nevoie sa adaug supa sau apa deoarece aceasta nu s-a evaporat fierband la presiune.

Iepure in stil vanatoresc

Dupa ce carnea a fiert adaugati smantana de gatit pe care o amestecati cu putin amidon alimentar sau faina, amestecati si lasati sa dea cateva clocote pana sosul se ingroase putin.

Iepure in stil vanatoresc


Condimentati cu sare si piper daca mai este nevoie.
Se poate servi cu galuste de faina, galuste de mamaliga, cu mamaliga sau piure de cartofi.


Va dorim spor si pofta buna!

Iepure in stil vanatoresc

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram