Daca aveti ocazia sa achizitionati un iepure salbatic, va recomand aceasta reteta de Iepure in stil vanatoresc. Carnea astfel pregatita devine foarte frageda.
Vinul ce se potriveste ca o manusa langa acest preparat este un vin rosu, Stil – Feteasca neagra de la Crama Oprisor.
Obtinut din struguri selectati cu atentie, fermentat cu grija si maturat in butoaie din stejar, vinul este pasional, armonios, intens, puternic si elegant. A fost macerat exact cat a trebuit pentru a-i da forta, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare si moliciune, a fost pregatit pentru a fi degustat imediat sau peste doi–trei ani. Este un vin a carui complexitate surprinde placut dupa prima impresie olfactiva, ce aminteste de merisoare si cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, invaluitor, care te poarta de la fructele confiate la ciocolata neagra.
Alte retete ce au ca ingredient carnea de iepure gasiti si in imaginile de mai jos( clic pe denumirea din imagine pentru reteta).
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta.
Iepure in stil vanatoresc – Ingrediente
jumatate de iepure salbatic
100 ml coniac
250 ml supa ( vita, pui sau legume daca nu aveti folositi apa)
2 linguri unt
3 linguri ulei
120 g rosii decojite
150 ml smatana de gatit
200 ml vin rosu ( Stil -Feteasca Neagra)
Ingrediente pentru marinada
1 lamaie mare
2-3 catei usturoi
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita sare
6 linguri ulei de floarea soarelui
Iepure in stil vanatoresc – Preparare
Iepurele se portioneaza daca este intreg.
Preparare marinada
Usturoiul se curata si se razuie pe razatoarea mica. Lamaia se stoarce.
Intr-un vas amestecati uleiul, usturoiul, zeama de lamaie stoarsa, sarea si piperul. Puneti carnea in aceasta marinada, o tavaliti bine prin amestec, acoperiti vasul si lasati sa stea 4-5 ore la rece( eu pregatesc intotdeauna inainte cu o seara si las sa stea carnea peste noapte la rece in marinada).
Scoatem bucatile de carne din marinada si le uscam cu servete de hartie. Restul de marinada ce ramane se pastreaza.
Topim untul impreuna cu uleiul si prajim carnea pe toate partile aproximativ 5 – 10 minute pana se rumenesc.
Se pune peste carne vinul rosu si lasam sa dea 3-4 clocote dupa care adaugam marinada ramasa.
Adaugam supa ( sau apa), coniacul, si rosiile decojite si taiate marunt.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 60 de minute( in cazul in care carnea nu este fiarta mai adaugati cate putin din supa sau apa.
NOTA: Eu am pus tot ce am descris mai sus in multicooker si am lasat sa fiarba timp de 30 minute astfel nu a mai fost nevoie sa adaug supa sau apa deoarece aceasta nu s-a evaporat fierband la presiune.
Dupa ce carnea a fiert adaugati smantana de gatit pe care o amestecati cu putin amidon alimentar sau faina, amestecati si lasati sa dea cateva clocote pana sosul se ingroase putin.
Condimentati cu sare si piper daca mai este nevoie.
Se poate servi cu galuste de faina, galuste de mamaliga, cu mamaliga sau piure de cartofi.
Va dorim spor si pofta buna!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!