Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete fragede cu untura

cornulete fragede cu untura


De obicei pregatesc cornulete doar la sarbatorile de iarna, nu stiu sa va spun de ce, poate ca atunci am la indemana untura de porc sau doar ca eu asociez aceste prajiturele cu aceste sarbatori. Cert e ca le fac de fiecare data, sunt nelipsite si noua ne plac foarte mult.
Aceasta noua reteta o fac de vre-o 2-3 ani, sincer nici nu mai stiu sigur.
De fiecare data am reusit sa le fac poze preliminare dar finale nu, asa ca anul acesta am tinut neaparat sa le fac si poze finale si sa scriu si reteta fiindca se fac extrem de usor(asta daca stati bine cu rabdarea :))…) si merita sa le pregatiti fiindca sunt foarte fragede, gustoase si cu ingrediente la indemana oricui.

Va las mai jos inca doua retete de cornulete pe care noi le avem in site, si pe care merita sa le incercati, una e de post si chiar e delicioasa!!


Cornulete fragede cu untura- Ingrediente

  • Cantități pentru 150 de buc.
    • 300 g untura de porc
    • 150 g iaurt 3,5% grasime
    • 75 g smantana fermentata 30% grăsime
    • 2 linguri otet
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 lgt coaja de portocală rasa
    • 675 g faina alba ( cu aproximatie)
    • 300 g rahat turcesc
    • 200 g zahar pudra vanilat pentru ornat

cornulete fragede cu untura

Cum pregatim cornuletele fragede

In cuva mixerului se pune untura la temperatura camerei, se adauga iaurtul si smantana si se mixeaza pret de cateva minute folosind paleta nu telul mixerului. Se adauga sarea, otetul, zaharul vanilat, coaja de portocala si se mai mixeaza 1-2 min.
Se adauga apoi faina si praful de copt si se mixeaza la viteza mica cat sa se incorporeze toata faina. Nu insistati cu framantatul fiindca aluatul poate deveni gumos.

preparare aluat cornulete


Am ales sa le modelez altfel decat cornuletele clasice, astfel le-am facut la suprafata niste striatii. Pentru asta este nevoie de un cutit cu onduleuri pentru taiat cascavalul, ca cel din imagine.
Se aseaza pe el mici bilute de aluat cam de 10-12g , se aplatizeaza cu degetele intr-o forma ovala, se pune, o fasie de rahat si se ruleaza usor. Desigur se poate folosi si alt tip de umplutura, gen nuca sau gem de prune.

modelare cornulete


Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 20-25 min. sau chiar mai putin.
Daca la baza sunt usor rumene atunci cornuletele sunt gata, nu le uscati prea tare, ele trebuie sa ramana la suprafata albe.
Se scoate tava din cuptor, se cerne deasupra zahar pudra din belsug si se lasa asa cateva minute.
Apoi se ridica harta usor de colturile opuse si astfel cornuletele se tavalesc prin tot zaharul pudra.

coacere cornulete


Se aseaza pe un platou si sunt gata de servit. Pot fi pastrate in cutii de tabla sau carton, la loc racoros chiar si 2-3 saptamani.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram