Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale. Cele mai bune compoturi pregatite in casa. Cum sa pregatesti conserve sanatoase din fructe fara conservanti.In sectiunea Conserve si Muraturi gasiti atat dulceturi, compoturi, sosuri si multe alte retete de conserve pregatite in casa. Compot de prune cu migdale- Ingrediente prunezaharapascortisoara batoncuisoarevaniliesamburi de migdale Compot de prune cu migdale- Mod […]

Minitarte cu alune de padure

  Minitarte cu alune de padure Minitarte cu alune de padure- reteta Ingrediente: Tarte 250 g unt 200 g zahar brun 4 linguri de smantana 4 galbenusuri 500 g faina razatura de lamaie un praf de sare Umplutura 4 albusuri 150 g zahar 150 g alune de padure macinate o lingura de faina esenta de […]

Pasta de gogosari

Pasta de Gogosari

INGREDIENTE 1 PORTIE: 5 kg gogosari(sau ardei kapia), 3 kg rosii, sare la vrac dupa gust, 1 lingura salicil, PREPARARE: Se spala gogosarii si rosiile. Gogosarii se macina . Rosiile se dau prin masina de rosii . Gogosarii macinati impreuna cu rosiile stoarse se pun la fiert si se adauga sare dupa gust. Se lasa […]

Galuste cu prune- Szilvas Gomboc

Galuste cu prune- Szilvas Gomboc INGREDIENTE: 1 cana cu apa, 50 gr unt sau rama, 150 gr faina, 1 ou, 1/2 l-ta sare, 4 prune prospete (sau din compot taiate in doua (daca prunele sunt proaspete se pune in mijloc 1 lingurita de zahar cu scortisoara), pesmet, PREPARARE : Se pune cana de apa cu […]

Concurs -„Cutitele ceramice ne usureaza munca”

Roadele toamnei ne pun imaginatia la incercare.Astfel se nasc retete minunate in a caror ingrediente se regasesc legumele toamnei . Dupa cum stiti ustensila de baza din bucatarie este cutitul.Fiecare ne dorim sa avem la indemana cutite performante care sa ne satisfaca toate nevoile . Daca intr-adevar va doriti un set de cutite performant va […]

langose cu carne

Langos cu carne

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g cartofi, 20 g drojdie proaspata, 1 praf zahar, 1 praf sare, 100 ml lapte , INGREDIENTE UMPLUTURA: 600 g carne porc tocata, 250 g ceapa rosie ( putem folosi si alba ), 100 ml ulei, 1 lingurita boia dulce, piper macinat, sare dupa gust, ALTE INGREDIENTE NECESARE: ulei […]

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada, este una din muraturile mele preferate. In ea gasesti mix de legume, varza, ceapa, castraveti, gogosari, morcovi. Este o muratura cu gust dulce acrisor. Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru prepararea acesteia. Salata Olteneasca-Ciolomada – Ingrediente 1.5 kg varza de toamna,1.5 kg castraveti,1.5 kg ardei grasi ( sau gogosari)1/2 kg ceapa, […]

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac Ingrediente: 250 g margarina (sau unt), 250-300 g faina + pentru intins, 80 ml apa, o lingurita zeama de lamaie, 3 linguri zahar, jumatate fiola vanilie, o lingurita praf de copt, un praf de sare, umplutura; 700 gr dovleac pentru placinta ras, 300 gr zahar, 100 gr margarina(unt), 2-3 lg pesmet alb […]

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata.  Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente 1,5 kg pulpa de miel o lg miere albine 250 ml vin rosu 3 cepe rosii cimbru proaspat o lamaie o […]

Purificator si dezumidificator de aer

Daca sunteti interesati de aceste produse Firma Spectral Company Srl comercializeaza sisteme profesioniste de tratare a aerului: purificatoare de aer, umidificatoare, dezumidificatoare. Sunt distribuitori ai firmei Heavenfresh. Sistemele corespund cu normele UE de calitate.Toate aparatele beneficiaza de: garantie 2 ani de zile, service si consumabile. Cateva dintre produse ar fi: Purificator aer  Heavenfresh Intelli-Pro XJ-3800, […]

Ciorba de legume

Ciorba de legume INGREDIENTE: o mana de pastai galbene 2 ardei grasi 1 gulie 1 dovlecel 4 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 pastarnac 1 leg marar 1 leg patrunjel 1 lg leustean o crenguta de cimbru verde 1 l bors de putina 3 lg ulei Ciorba de legume MOD DE PREPARARE: Intr-o […]

Concurs- Pastai de vanilie

Incepem saptamana cu un concurs parfumat de pastaile de vanilie Credem ca oricine si-ar dori sa isi „parfumeze” prajiturile cu vanilie naturala .Cam greu de gasit si la preturi destul de piperate pentru multi dintre noi ramane doar un vis. Magazinul online pastaidevanilie.ro va vine in intampinare oferindu-va o gama variata de pastai de vanilie […]

Placinta cu marar- Kapros

Placinta cu marar- Kapros

INGREDIENTE Placinta cu marar- Kapros: 1 kg faina, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1lingurita zahar, untura, 2 legaturi marar, apa, PREPARARE Placinta cu marar- Kapros: Dizolvam drojdia in circa 150 ml apa calduta in care dizolvam in prealabil 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul […]

Urmareste-ne si pe Instagram