Concurs- Crama Oprisor
Peste doua zile sarbatorim pe Sfantul Andrei patronul Romaniei!! Partenerii nostrii, Crama Oprisor detin o colectie de vinuri Cupola Sanctis ce este alcatuita din vinuri ce poarta nume de sfinti din calendarul ortodox. Ne-am gandit ca in cinstea acestei zile sa organizam un concurs fulger al carui premiu sa fie : O sticla de vin Sfantul […]
Pui la cuptor
Sunt sigura ca multi dintre voi ati pregatit macar o data pui la cuptor, se poate face in diferite variante, dupa gustul fiecaruia . De aceasta data eu am ales sa-l pregatesc intreg cu legume alaturi , si desi e o reteta simpla a avut mare succes. La noi in casa se consuma mai mult […]
Tort cu ciocolata si nuca
Bucataresele Vesele participa la Campania organizata de Dr. Oetker: “Iarna asta, Mosul sta mai mult! “. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti cu produsele Dr. Oetker,ceea ce am facut si noi. Am incercat sa va aducem in atentie dulciuri preparate in casa decorate in spiritul sarbatorilor de iarna. Acest Tort cu ciocolata si […]
Bomboane caramel
Cum am desfacut o cutie cu frisca de 1 l si nu am avut la ce sa-l folosesc in intregime am hotarat sa fac ceva cu aceasta. Iata mai jos bomboanele caramel rezultate. Din pacate au fost prea putine , a doua zi abia am avut ce sa impachetez ca sa va prezint bomboanele. Am […]
Supa de rosii
In fiecare vineri incercam sa postam cate o reteta de post. Azi va prezentam Supa de rosii. Supa se poate prepara si de dulce imbogatind-o cu galuscute de faina sau chiar cu galuscute de gris. Altii o prepara cu carne de pui si galuscute. Ramane la latitudinea fiecaruia daca o va prepara de post sau […]
Cosulete de foietaj cu dulceata
Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce sau esti in criza de timp. Asa am patit si eu mai zilele trecute cand ai mei voiau ceva dulce si eu numai nu aveam chef de facut prajituri. Da, se mai intampla ca si […]
Prajitura cu cafea
Prajitura cu cafea face parte dintr-o serie de prajituri pe baza de frisca, piscoturi si mascarpone facute in diferite combinatii. Dintre acestea as enumera doar cateva: prajitura cu capsuni si stracciatella tiramisu, prajitura cu capsuni, prajitura cu mascarpone si pasta de pere, prajitura fina, prajituri ce vi le recomand sa le incercati . Ingrediente 300 gr piscoturi […]
Tort Dobos
Bucataresele Vesele participa la Campania organizata de Dr. Oetker: „Iarna asta, Mosul sta mai mult! „. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti, ce am facut si noi incercand sa va aducem in atentie dulciuri traditionale, preparate in casa ce ne aduc aminte de vremurile copilariei. Acest Tort Dobos este una din retetele cu […]
Budinca de ciocolata
Azi Bucataresele Vesele va prezinta reteta Budinca de ciocolata de casa pe care o servim alaturi cu un pahar de vin demidulce din colectia Cupola Sanctis – Sfanta Ana , de la Crama Oprisor. De cele mai multe ori din comoditate poate, nu preparam budinca in casa ci preferam sa o cumparam. Este adevarat , […]
Cotlet umplut cu cartofi
Cotlet umplut cu cartofi, face parte din seria de cotlet de porc umplut, cotlet umplut cu sunca si ananas, rulouri cu orez si sunca, cotlet de porc cu ananas, si alte preparate de acest fel pregatite de Bucataresele Vesele, ce le veti gasi in sectiunea de Fripturi si garnituri , daca aveti putina rabdare sa […]
Cotlet de porc umplut cu sunca si ananas
Mereu mi-a placut sa incerc ceva nou. Asa s-a intamplat si de aceasta data la prepararea acestor cotlete umplute cu sunca si ananas. Nu m-am multumit doar sa le umplu cu sunca, ananas, a trebuit sa incerc si combinatia de sos de soia cu miere, ghimbir, curry, vin rosu sec, caci foarte mult imi place […]
Volovan cu ciuperci si piept de pui
Astazi va prezint un aperitiv cu un nume mai aparte si anume volovan sau vol-au-vent cum il stiu multi dintre voi. Este un preparat pe baza de aluat foietaj, originar din Franta, in traducere libera inseamna „zbor-in-vant”, denumirea fiind data de faptul ca, cosuletele obtinute sunt foarte usoare. Eu am ales sa le umplu cu […]
Conopida si broccoli la cuptor
Nu gatesc foarte des conopida si broccoli la cuptor nefiind legumele mele favorite dar va sfatuiesc sa incercati sa le gatiti astfel ,sunt nemaipomenite!! Si cei mai mofturosi le vor aprecia !! Langa aceast preparat savuros neaparat sa serviti un pahar cu vin Maiastru- Rose din Crama Oprisor !! „Maiastru rose este un vin si […]
Supa de legume
Bucataresele Vesele va prezinta azi o Supa de legume , de post , pregatita ca prin Ardeal mai exact in Crisana… Saptamana trecuta am prezentat si reteta de Iahnie de fasole , tot de post. Incercam sa va aducem in atentie o serie de mancaruri de post pentru a va putea descurca mai usor in perioada […]
Creier de vita pane
E ceva timp de cand nu am mai pregatit creier de vita pane , dar zilele trecute am gasit un creier de vitel care arata asa de bine incat nu am rezistat sa nu-l cumpar 🙂 si bine am facut !! A fost savurat cu mare placere mai ales ca pe langa el am servit si […]