Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
inghetata de cafea

Inghetata de cafea

Reteta Inghetata de cafea. Cum se face Inghetata cu cafea. Cum pregatim in casa. Cea mai buna inghetata de casa . Inghetata de vanilie, inghetata de fructe, inghetata de ciocolata Zilele trecute am primit de la prietenii nostri de la veracaffe.ro un kit ce continea cafea espresso artizanala Domingo si un espressor moka traditional italienesc. Eu nu […]

Clatite americane cu sunca si legume

Cu aceste clatite americane rezolvam problema micului dejun sau al cinei. Ingrediente: 250 g faina, 250 ml apa minerala, 3 oua, 100 ml ulei, 1 lingurita sare, 1 praf de copt, 100 g sunca, 100 g porumb boabe de la conserva, 1 ardei capia(sau gogosar), patrunjel verde,  Preparare:  Intr-un vas punem toate ingredientele descrise mai […]

Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune. Cum pregatim prajitura pufoasa si aromata cu prune. O prajitura pufoasa cu prune pregatita in casa. Prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu prune-Ingrediente 2 oua 10 lg zahar 10 lg lapte 9 lg ulei 14 lg faina 1 plic praf copt zahar vanilat coaja de lamaie rasa 700 gr prune […]

Dovlecel pane cu crusta crocanta

Ingrediente: 1 dovlecel, 6 linguri faina, 1 varf de cutit praf de copt, apa minerala, sare, piper alb, ulei ptr prajit, Preparare: Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri faina, sare, piper alb, 1 […]

trigoane cu branza si pere

Trigoane cu branza si pere

Trigoane cu branza si pere din foi de placita. Cum se fac trigoanele cu pere si branza. Cele mai bune trigoane cu branza si pere. Trigoane cu branza si pere-Ingrediente un pachet foi de placinta (400gr) 500 gr branza de vaci zahar dupa gust 2 oua 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o […]

Coronita cu verdeata

Coronita cu verdeata merge pregatita si sub forma de batoane. Ideea de a face aceasta coronita a pornit in momentul cand am observat ca de cate ori mergeam la cumparaturi la Kaufland fetele mele puneau in cos un baton umplut cu verdeturi. Nu retin exact numele lui, dar nu are nici o importanta de altfel. […]

Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara, am facut la indemnul cumnatei mele care isi lauda sotul cat de priceput este la spaghete. Nu am avut eu ingredientele necesare pentru a pregati carbonara de la mama lui de acasa, dar am improvizat cu ce aveam prin casa si a fost pe placul nostru. De atunci pregatesc Spaghete Carbonara pe stilul […]

Ornamente din pasta de zahar pentru torturi

Aceasta pasta de zahar se poate folosi atat la acoperirea torturilor cat si pentru modelarea diferitelor ornamente din pasta de zahar. Pentru colorarea pastei de zahar folosesc coloranti sub forma de gel. Va aduc in atentie urmatoarele tortururi lucrate cu aceasta pasta de zahar : Tort Buchet , Tort Lego Ingrediente: 325 g zahar pudra […]

Aperitiv cu vinete, rosii si branza tofu

Acest aperitiv cu vinete ,rosii si branza tofu este  simplu si usor de preparat. Ingrediente o vanata potrivita 250 gr rosii cherry 150 gr branza tofu ulei de masline 3 catei de usturoi busuioc proaspat sare piper Mod de preparare Rosiile cherry se taie in doua sau in patru, se adauga branza tofu taiata si […]

Nectar de caise

Ingrediente: 5 kg caise fara samburi, 1 kg zahar, 4 l apa, 1 lingura salicil ( sau praf conservant), vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat), Preparare: Spalam caisele si le indepartam samburii. Cantarim 5 kilograme.  Caisele se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la […]

Inghetata de vanilie cu lapte condensat

Ingrediente: 300 ml lapte, 400 ml frisca Megle, 340 g lapte condensat, 200 g zahar, 4 galbenusuri ou, 4 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta vanilie, Preparare: Fierbem laptele. Galbenusurile de ou se spumeaza cu 200 g zahar si  pliculetele de zahar vanilat. Cand laptele e caldut il amestecam cu laptele condensat. La galbenusurile spumate […]

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura.Reteta prajitura cu ciocolata si zmeura.Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu zmeura. Prajitura cu ciocolata si zmeura-Ingrediente Foi 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao esenta de rom Crema I 200 gr ciocolata cu lapte 200 ml frisca lichida Crema II 200 gr ciocolata alba […]

Conopida Frantuzeasca

Ingrediente: 1 bucata conopida mai mare, 200 g cascaval ras, 200 g ciuperci din conserva, 200 g sunca presata, sare, pesmet, unt, Ingrediente sos: 500 ml lapte, 150 g unt, 2 galbenusuri ou, 5 linguri faina, sucul de la o lamaie, sare, piper alb dupa gust, Preparare: Conopida o curatam si o desfacem buchetele. O […]

Inghetata de lamaie cu menta

Ingrediente Inghetata de lamaie cu menta: 500 ml sana (3.6 % grasime), 200 g zahar, 2 lamai mari, 500 ml frisca Megle, 20 frunzulite menta proaspata, Preparare: Amestecam sana cu 200 g zahar si adaugam la ea coaja rasa de la cele 2 lamai si zeama stoarsa. Amestecam si le lasam sa stea circa 30 […]

Mancare de pui cu legume- Gai Pad

Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat, 2-3 ardei iuti, 4 bucati ceapa, 4 catei usturoi, 1 cana supa de carne(putem folosi 1 cub cu supa de pui pe care il pregatim conform prospectului in cazul in care nu avem supa la indemana), 3 linguri ulei, 400 g ciuperci champignon sau pleurotus, 3 morcovi, 1 […]

Urmareste-ne si pe Instagram