Pulpe de pui marinate la gratar
Pulpe de pui marinate la gratar, putem zice ca acest fel se preteaza cel mai bine a fi pregatit in sezonul primavara-toamna cand timpul ne permite a le praji pe gratar, sau de ce nu chiar pe disc. Nu zic ca nu se pot pregati si iarna, in acest caz improvizam si prajim eventual pe […]
Bavareza de zmeura
Ingrediente: 500 g zmeura, 10 linguri zahar, 3 plicuri gelatina de la dr Oetker(30 g), 400 ml frisca Megle sau Hulala, fulgi sau granule de ciocolata pentru ornat, Preparare: Spalam zmeura si o lasam la scurs. O punem intr-o craticioara impreumna cu zaharul la fiert pentru 5 minute. Gelatina o punem la inmuiat in 100 […]
Tocanita de porc cu fasole verde
Ingrediente: 400 gr pulpa porc, 2 bucati ceapa, 1 ardei gras, 3 rosii decojite, sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 500 g fasole verde(pastai), 450 g smantana, 2 linguri faina, 1/2 legatura patrunjel verde, 6 linguri ulei, Preparare: Portionam carnea de porc in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa si o taiem marunt , la […]
Lichior de cirese amare- Ciresata
Ingrediente: 5 kg cirese amare, 5 plicuri zahar vanilat, 2 kg zahar, 1 l alcool dublu rafinat, 1 l rachiu alb(vodka), 100 ml rom (optional), Preparare: Intr-o damigeana de 10 l punem 4 kg cirese intregi si 1 kg de cirese din care am indepartat samburii. In damigeana adaugam si samburii zdrobiti de la kilogramul […]
Inghetata caramel cu frisca
Inghetata caramel cu frisca pregatita in casa.Cum se face Inghetata caramel.Cea mai buna inghetata pregatita in casa. Inghetata caramel cu frisca-Ingrediente 3 oua 250 ml lapte 100 gr zahar 350 ml frisca zahar vanilat bourbon 150 gr zahar pentru caramel 50 ml apa Inghetata caramel cu frisca-Mod de preparare Peste ouale spumate bine cu zaharul […]
Cafea Frappe
Ingrediente: 3 pliculete de ness (sau 3 lingurite) 2 lingurite zahar (se pot folosi si mai multe lingurite daca va place mai dulce ) 6 cuburi gheata 1 lingura apa rece 300 ml lapte rece 1 shaker Preparare: Punem nessul cu zaharul,gheata si apa in shaker .Scuturam shakerul pana observam ca se formeaza spuma. Turnam […]
Placinte taranesti cu urda si marar
Ingrediente Aluat 1kg faina 2 oua 3 lg zahar 50 gr drojdie 1 lgt sare 50 ml ulei 600 ml apa calduta ( sau in functie de tipul fainii) Umplutura 700 gr urda de oi o legatura marar verde sare Mod de preparare Intr-un vas mai mare se cerne faina . Peste ea punem lingurita […]
Ciorba ardeleneasca de porc
O ciorba specifica Ardealului . Va lasam pe voi sa descoperiti restul de ingrediente folosite si asteptam pareri daca a fost pe placul vostru sau nu Ciorba Ardeleneasca de porc ! Va invitam sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe ! Ingrediente pentru 6 l ciorba: 800 g costite porc, 6 bucati morcovi(aproximativ […]
Smoothie de visine
Smoothie-ul este o bautura din iaurt si fructe ce se serveste rece.Reteta smoothie de fructe. Smoothie cu iaurt si visine. Incepem saptamana cu o reteta simpla dar binevenita pe caldurile astea- Smoothie de visine!! Daca vrei sa iti astamperi setea va recomand sa incercati o bautura de vara haranitoare si gustoasa pregatita din fructe proaspete, iaurt […]
Dulceata din piersici si caise
Dulceata din piersici si caise Mie imi place foarte mult dulceata asa ca in fiecare an imi fac provizii serioase ! Printre preferatele mele se numara dulceata de afine dar si dulceata de prune cu nuca. Anul acesta este pentru prima data cand fac aceasta dulceata si sunt mai mult decat incantata de rezultat …asa […]
Supa rece de rosii si telina
Supa rece de rosii si telina Eu nu prea gatesc supe, nu ca nu imi sunt pe plac dar ma supun majoritatii : ) Deh!! la moldoveni borsul cat mai acru e la putere, indiferent din ce e facut 🙂 Asa ca ieri mi-am facut pentru sufletelul meu aceasta supa rece din rosii si tije […]
Inghetata de vanilie
Inghetata de vanilie – cea mai buna inghetata cu gust de vanilie pregatita in casa. Cum se face inghetata de casa. Pe caldurile astea nu trebuie sa lipseasca inghetata din congelator!! Asa ca azi va invit la o inghetata de vanilie foarte, foarte buna!! …nu ca ma laud 😀 dar daca nu ma credeti eu […]
Salata de ceapa cu portocale si rosii cherry
Ingrediente (4 portii) 300 gr ceapa rosie 3 portocale 200 gr rosii cherry 3 linguri ulei 1 lingura otet din vin alb sare piper marar tocat fin Mod de preparare Ceapa se curata si se taie rondele Portocalele se curata, se scot semintele si se taie felii Rosiile se taie in doua sau in patru […]
Prajitura pufoasa cu caise
Ingrediente 2 oua 10 lg zahar 10 lg lapte 9 lg ulei 14 lg faina 1 plic praf copt zahar vanilat coaja de lamaie rasa caise un praf de sare Crusta 50 gr unt rece 3 lg zahar 4 lg faina 3 lg fulgi de ovaz 1 lgt praf de copt un plic zahar vanilat […]
Semifreddo cu zmeura
Semifreddo cu zmeura. Desert rapid cu zmeura. Cum se prepara semifreddo-ul cu zmeura. Inghetata cremoasa cu frisca si zmeura. Semifreddo cu zmeura-Ingrediente 300 ml frisca 200 gr lapte condensat indulcit 2 galbenusuri 3 lg zahar brun un pumn de zmeura zahar vanilat Semifreddo cu zmeura-Mod de preparare Galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul si […]