Friptura de gaina a bunicii
Ingrediente: 1 buc gaina fiarta, untura sau ulei ptr. prajit(150 ml), sare, piper macinat, boia, Garnitura : 800 g cartofi, 1 ceapa, 100 ml ulei, 1 lingurita boia, 1/4 legatura patrunjel verde, Preparare : Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce). Se scot bucatile de gaina […]
Clatite umplute de post
Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 10 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, 50 ml apa calduta, 400 ml apa minerala, 50 ml ulei, Ingrediente umplutura: 10 linguri soia granule, 200 g ciuperci, 1 bucata ceapa, 6 linguri pasta de ardei(sau 1 ardei gras si 1 rosie), 2-3 linguri ulei, 1/2 legatura patrunjel verde, Ingrediente ptr. […]
Ciorba de morcovi cu crutoane
Ingrediente: 500 gr morcovi 2-3 cartofi medii 3 catei usturoi 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica) 1 varf de cutit de chimen macinat 2 linguri ulei sare, piper alb macinat ardei iute la servit (facultativ) patrunjel verde, Preparare: Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert […]
Mamaliga cu jumari si cas
Ingrediente mamaliga: 1 l apa, 2 cani faina porumb, 1 lingurita sare, Alte ingrediente: 500 g jumari de porc, 500 g cas de oaie sau vaca, 4-5 linguri untura, sare, smantana pentru servit, Preparare mamaliga frecata : Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in […]
Ciorba de perisoare din soia
Ingrediente perisoare: 100 g granule soia, 50 ml ulei, 1 ceapa mica, 5 linguri faina, 1/4 legatura patrunjel verde, sare, piper, Alte ingrediente: 2 morcovi de marime mijlocie, 1 radacina patrunjel, 1/4 radacina telina, 1 ceapa mica, 1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic), 1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu […]
Banane caramel cu inghetata
Ingrediente 3 banane 4 lg zahar un cub de unt 25 ml whiskey inghetata de vanilie Decor caramel cu vanilie (Rasnita Kotanyi) Se topeste zaharul intr-o cratita dupa care adaugam untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele taiatae pe jumatate sau felii mai mari si le sotam un […]
Inimioare umplute
Ingrediente aluat Inimioare umplute: 600 g faina, 1 1/2 lingurite sare, 1 ou, 100 g iaurt, 300 ml lapte, 1 lingura zahar, 30 g drojdie proaspata, 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura Inimioare umplute: 150 g unt, 1 lingurita sare, 1 ou, 100 g branza topita, 100 g cascaval, sunca, pastrama, kaizer,carnati,… puteti adauga […]
Tort cu crema de vanilie si portocale
Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), coaja rasa de la o portocala, 400 ml […]
Omleta din albusuri de ou
Omleta din albusuri de ou Ingrediente: 5 albusuri de ou, 3 felii sunca presata, 4-5 feliute pastrama porc afumata, 50 g cascaval, 1 lingura smantana, 5-6 linguri mix de legume, patrunjel verde tocat, 1 lingura unt, 1/2 lingura ulei, sare, piper dupa gust Preparare: Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp […]
Minciunele- Csorege Fank
Ingrediente: 500 g faina, 100 g unt(sau 50 g untura), 4 linguri zahar, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte, 100 g smantana, 4 galbenusuri ou, 20 g drojdie proaspata, Preparare: Incalzim laptele si dizolvam in el 1 lingura zahar si praful de sare. Tot la lapte adaugam si drojdia. Faina […]
Terina de pui
Ingrediente un piept de pui (400 gr) 150 gr cascaval 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 3 oua usturoi patrunjel 50 gr unt ulei sare piper 200 gr fasii de bacon Mod de preparare Pieptul de pui se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt . Se pune la calit ceapa in putin ulei si […]
Supa dulce din gaina de casa
Ingrediente : Supa dulce din gaina de casa 1 bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa, 7 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 1/4 de varza creata, 1 gulie de marime mijlocie, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 3 buc. ienibahar, sare dupa […]
Plachie bucovineana
Fiind moldoveanca get- beget nu am vrut sa ratez aceasta provocare in a gati ceva bun cum numai pe la noi se face. Dupa lungi deliberari m-am oprit asupra acestei retete ce vine din inima Bucovinei si care cu mare drag o impartasesc si voua. Aceasta plachie se mananca in special in Bucovina iar reteta […]
Melcisori cu cacao
Ingrediente aluat Melcisori cu cacao: 500 g faina, 70 g zahar, 1/2 lingurita sare, 30 g drojdie proaspata, 200-250 ml lapte, 2 oua, 2 linguri ulei de masline, Ingrediente umplutura Melcisori cu cacao: 150 g unt, 1 lingura cacao, 3 linguri zahar, Preparare Melcisori cu cacao: Punem faina intr-un vas. 250 ml lapte il incalzim […]
Prajitura Malai
Prajitura Malai O prajitura simpla si gustoasa deloc sofisticata. Asa cum o prepara bunica si soacra.Reteta o am de la soacra mea plus adaugirile de la mine putere, adica vanilia si coaja de lamaie rasa. Pe vremuri se pregatea fara arome doar cu lapte prins(iaurt),faina de grau, zahar, si faina de porumb. Ingrediente Prajitura Malai: […]