Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Coltunasi cu dulceata de prune

Coltunasi cu dulceata de prune- Taste – Derelye

 Ingrediente: 3 oua(90 g), 230 g faina, dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor), pesmet, sare, ulei ptr.prajit pesmetul, Preparare: Se framanta din faina, oua si un praf de sare un aluat nu prea tare dar elastic( la nevoie se poate adauga si un pic de […]

Savarina falsa cu ananas

 Ingrediente: 500 g ananas bucati din compot, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat , 375 ml vin alb dulce, 80 g malai, 3 oua separate, ulei, frisca pentru ornat, 30 g gelatina Dr.Oetker,  Preparare: Scurgeti ananasul, pastrand siropul si daca mai e nevoie adaugati apa cat sa obtineti 250 ml sirop. Adaugati 375 ml […]

Crumble cu banane , mere si capsuni

Ingrediente pentru 6-8 portii 2 mere 2 banane 250 gr capsuni 2 lg zahar brun 125 gr faina 100 gr unt 100 gr zahar brun Mod de preparare Untul rece taiat cubulete se pune intr-un robot se adauga zaharul si faina si se mixeaza pana obtinem un aluat granulat. Se introduce la congelator pana pregatim […]

Burek cu branza

Burek cu branza

  Burek cu branza Ingrediente un pachet foi de placinta (400 gr) Umplutura de branza 1,3 kg branza de vaci, 300 gr zahar, 500 gr smantana, 6 oua, 200 gr unt sau margarina, 2 plicuri zahar vanilat, razatura de lamaie., Sodou 200 gr smantana, 2 oua, 100 ml apa minerala , 1 plic zahar vanilat, […]

Gutui umplute cu crema de nuci

Ingrediente o gutuie 10 gr unt 2 lg miere 150 ml suc de portocale 50 gr miez de nuca 50 gr stafide 100 gr branza mascarpone o lgt coaja de lamaie scortisoara macinata 2 cm baton de vanilie Mod de preparare Se spala gutuia bine si se usuca cu un prosop de hartie. Se taie […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Tocana de legume cu ciuperci

Ingrediente 2 cepe 2 morcovi o vanata o gulie 2 ardei grasi rosii 500 gr ciuperci pleurotus 4-5 rosii 100 ml ulei 2-3 catei de usturoi(optional) sare piper patrunjel verde Mod de preparare Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, […]

Piramide cu crema ganache

Acesta este al treilea an in care pregatesc aceasta prajitura. Anul aceasta am schimbat crema pastrandu-i doar forma. Foi 6 oua 6 lg faina 6 lg zahar esenta de vanilie Crema I 600 gr ciocolata amaruie 600 ml frisca Crema II 300 gr ciocolata alba 300 ml frisca esenta de vanilie Glazura 250 gr ciocolata […]

Rulada de biscuiti si cocos

Prima postare din anul 2012 este o prajiturica foarte simpla dar foarte, foarte buna!!Este un desert rapid, fara coacere, ce are la baza biscuiti, unt si nuca de cocos. Se face extrem de usor si poate fi savurat la cafeaua de dimineata. Este o prajitura economica pe care va recomand sa o incercati !!Inca doua retete fara […]

La Multi Ani !!

Priviti anul care a trecut cu sufletul unul om intelept si Noul An cu ochi limpezi de copil reflectand uimirea si credinta.  Sperand sa ne considerati un prieten al dumneavoasra,  indraznim sa va trimitem gandul nostru protector ca Noul An sa va aduca dragostea, armonia, stralucirea si lumina pe care le meritati din plin.  Sarbatori […]

Sarmale cu pasat in oala de lut

Ingrediente: 1 ciolan afumat(sau costite afumate), slanina afumata taiata fasii, varza murata, 300 gr pasat, 3 bucati ceapa, sare , piper, 1lingurita boia(sau 3 linguri pasta de ardei), 10-15 boabe piper, 2 linguri mari de untura(sau 150 ml ulei), 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat, Preparare : Desfacem frunzele de varza murata […]

Prajitura Flodni

Prajitura cu Nuca, Mac si Mere- Flódni

Ingrediente aluat: 750 g faina, 150 g untura(sau 350 g unt sau margarina), 200 g zahar praf, 6 galbenusuri de ou, 350-400 ml vin alb dulce, 1 praf de copt, Ingrediente umplutura mere: 1.6 kg mere, 4 linguri miere de albine, 2 maini gris, 2 lingurite scortisoara, Ingrediente umplutura mac: 400 g mac macinat, 200 […]

baclava cu nuci

Baclava cu nuci

Baclava cu nuci.Cum se prepara baclavaua cu nuci. Cea mai buna reteta de baclava cu nuci. Baclava cu foi de placinta si nuci. Reteta deserturi. Baclava cu nuci-Ingrediente 400 gr foi de placinta 500 gr nuca macinata 150 gr zahar 100 gr unt Sirop 300 gr zahar 200 gr miere coaja fasii de la 2 […]

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]

Craciun Fericit!!!

  Nasterea Domnului sa va gaseasca cu sufletele linistite, pline de bucurie, cu mesele imbelsugate si copiii sanatosi, sa aveti parte de tot ce e mai bun si curat in viata, gandul bun sa va insoteasca pretutindeni, zambetul sa nu va dispara niciodata de pe buze. CRACIUN FERICIT!!!

Urmareste-ne si pe Instagram