Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Concurs- „Poezia si Vinul „

Iata-ne cu un nou concurs ce are de aceasta data o tema mai inedita …. „Ghiceste poezia si autorul ei si Patrician iti face cinste cu un Chardonnay ….” Sponsorul Patrician -Vin Ecologicofera doua premii ce constau fiecare in 2 sticle de vin, un …. Chardonnay, 2010Vin alb, sec, de o eleganţă aparte, cu o […]

Maioneza din lapte video

Maioneza din lapte video

Maioneza din lapte video. Filmuletul, Maioneza din lapte video a pornit de la reteta Loredanei prezentata in pasi in una din retetele anterioare. Cum au fost multe comentarii in care unii intrebau ce fel de lapte am folosit, altii sustineau ca nu se poate prepara asa ceva, am hotarat sa filmam procesul de preparare pe care […]

varza la butoi

Varza la butoi

Varza la butoi pe la noi asa se pune cu capatani intregi si cu varza taiata fideluta cu ajutorul unei mandoline. Se pun in straturi si nu punem deloc apa peste varza se formeaza suficienta zeama in care sa stea varza care mai apoi se transforma in delicioasa moare de varza. In cele ce urmeaza […]

Copanele umplute

Ingrediente: copanele pui, amestec mexican de legume congelate, cascava ras, carnaciori afumati, 1 lg ulei masline, sare, piper, condimente pentru carne, Metoda de preparare: Se dezoseaza copanelele si se umplu cu legumele fierte la aburi, amestecate cu casaval ras, carnaciori, sare si piper. Se condimenteaza cu condimente se ung cu putin ulei de masline si […]

Frigarui de mititei cu legume

Ingrediente: 500 gr compozitie de mici, ardei iute (dupa gust), cimbru verde, boia dulce, praf de usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, rosii cherry, sare, Mod de preparare: Peste compozitia de mici am adaugat ardei iute taiat marunt ,cimbru tocat ,un praf de usturoi si unul de boia dulce. Ardeiul gras si ceapa […]

Dovlecei in straturi

  Dovlecei in straturi INGREDIENTE: 2 dovlecei potriviti 1/2 piept de pui 100 gr telemea de vaci 150 gr smantana 50 gr cascaval rosii cherry un ou ulei de masline sare piper usturoi pudra ghimbir pesmet o lg unt moale Dovlecei in straturi Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in fasii mici se […]

Concurs- Hrana vie, izvor de sanatate!!

Va place sa mancati sanatos si natural? Vreti sa aveti la indemana o carte a caror retete sa va satisfaca aceste cerinte? Daca da, va invitam la concurs!!! Editura Meteor Press ofera cadou cititorilor blogului nostru Bucataresele Vesele 5 exemplare din cartea„203 retete de hrana vie” singura de pe piata romaneasca pe aceasta tema. „Hrana […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa, reteta culinara. Cea mai buna supa cu taitei de casa, reteta supa de casa. Supa de legume cu taitei. Taitei cu ou. INGREDIENTE-SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA 6 aripioare de pui un morcov un pastarnac mai mic o bucatica de telina o ceapa taitei de casa […]

Rozete aperitiv

  Rozete aperitiv Aluat Ingrediente 500 gr faina 25 gr drojdie un ou 250 ml lapte 1/2 lgt sare 1 lgt zahar 50 ml ulei Umplutura sunculita taraneasca cascaval ardei capia sos de rosii picant un ou pentru uns   Rozete aperitiv MOD DE PREPARARE Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam […]

Tarta cu prune si mere

Ingrediente: 600 gr aluat foetaj, 20 gr unt, 50 gr ciocolata, Umplutura: 400 gr prune, 700 gr mere, zeama de lamaie, Pentru presarat: 100 gr zahar, un plic zahar vanilat, scortisoara dupa gust, 50 gr unt, Pentru ornat: 5-6 lg dulceata de caise, 2 lg suc de portocale, Pentru decor: ciocolata rasa Mod de preparare: […]

Piept de pui exotic cu mandarine

Piept de pui exotic cu mandarine

Piept de pui exotic cu mandarine. Daca tot vorbim despre cutitele cu lama ceramica ne-am gandit sa le prezentam in actiune preparand si o reteta de la cap la coada. Nu chiar toate au fost puse la proba pe perioada derularii actiunii filmate deoarece eram si bucatar si regizor in acelasi timp :)))) . Nu […]

Tort Sticla Sampanie cu crema de vanilie

Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere . INGREDIENTE: 1.6 kg biscuiti Petit Beurre, 125 g margarina sau unt, 10lg zahar praf, 50 g nuca cocos, 8 linguri cacao, dulceata de caise,sau piersici, 100 ml rom, 150 g stafide, 500 ml lapte, INGREDIENTE CREMA : 3 plicuri budinca de vanilie, 750 […]

Supa Gulyas- Gulyas Leves

Supa Gulyas- Gulyas Leves

INGREDIENTE: 1 lingura untura,(75 ml ulei), 500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc, 2 buc.de ceapa, 4 buc.de rosii, 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 2 morcovi de marime medie, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras rosu, ardei iute (optional), 4-5 cartofide marime medie, sare , piper macinat, 1 lingura de boia dulce […]

Pizza

INGREDIENTE ALUAT: 400 gr faina 160 ml apa 15 gr drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 50 ml ulei ALTE INGREDIENTE: sunca, ou, boabe porumb de la conserva, ciuperci champignon, rosii, cascaval, ketchup, oregano,busuioc,sare PREPARARE : Dizolvam drojdia in apa calduta sI adaugam 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.La cei 400 g faina, […]

Chiftelute Marinate

INGREDIENTE : 500 g carne tocata ( de preferat vita , manzat dar merge si cea de porc sau pasare ), 2 bucati ceapa, 2 oua, 1/2 legatura patrunjel verde, sare,piper, 3-4 linguri faina, 1-2 linguri zahar, 1 foaie dafin, 300 ml bulion(suc de rosii), 200 ml apa, 150 ml ulei, PREPARARE: Ceapa se curata […]

Urmareste-ne si pe Instagram