
Chiftele de dovleac turnate
INGREDIENTE: 2 dovlecei de marime potrivita ( sa tot fie cam 1 kg ambii ), 3-4 oua, faina, sare,piper, 3-4 catei usturoi, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam dovleceii ,ii taiem pe jumate pe lungime si curatam semintele . Dupa ce am terminat aceste manevre ne apucam si dam pe razatoarea mare dovleceii. Ii condimentam cu […]

Rulouri cu dovlecei si ficatei de pui
Pana atunci va invit sa va inscrieti la concursul ATRIA Premii frumoase ce le puteti castiga prin tragere la sorti .Nu trebuie decat sa lasati un comentariu. Asa cum am promis am revenit si cu reteta 🙂 Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 rulouri adica 4 portii potrivite. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti, (eu am […]

Prajitura cu fructe de vara
Prajitura cu fructe de vara INGREDIENTE: 5 oua, 3 lg ulei, 4 lg zahar, 5 lg faina, 2 lg apa, o jumatate lgt cu praf de copt, 400 gr amestec de fructe (prune, piersici, caise, mure, zarzare, nectarine), 2 lg miere, Servire: inghetata de piersici si caise , ciocolata neagra . Prajitura cu fructe de […]

Tort cu crema de cafea si alune
Blat: 8 oua, 200 gr zahar, 120 gr faina, 3 lg alune prajite macinate, 1 lg cacao, 2 lg ness, esenta de vanilie, Crema de cafea 3 oua, 300 gr zahar, 3 lg cafea ness, 3 lg apa, 350 gr margarina , Crema de vanilie 2 oua, 200 gr zahar, 2 lg apa, 250gr margarina […]

La multi ani, Bucatareasa Vesela
Astazi „jumatatea mea de blog”Leila implineste frumoasa varsta de 21 ani pe un picior :)) Iti doresc sa fii sanatoasa ,fericita ,sa fii mereu cu zambetul pe buze ,sa ai parte numai de bucurii si impliniri. Sa fii la fel de vesela ca si pana acum,sa ne incanti cu bunatatile tale multi,multi ani deacum inainte […]

La concurs cu Atria!!
Nu a trecut nici o luna de la ultimul concurs organizat pe blogul nostru si iata-ne din nou in postura de gazde a unui nou concurs. Si de asta data Bucataresele Vesele si Atria.ro v-au pregatit un concurs cu premii atractive. Va invitam sa descoperiti acest minunat site si prin intermediul acestui concurs. Tema […]

Tort cu crema de ciocolata
BLAT: 10 oua, 200 gr zahar, 140 gr faina, 100 gr gris fin, 80 gr cacao, 250 ml ulei, 50 ml lapte, 4 lg miere, 2 lgt praf de copt, esenta de vanilie, Crema cappucino: 300 gr ciocolata cappucino, 300 ml frisca lichida, Crema cocos: 250 gr ciocolata cu cocos, 250 ml frisca lichida, […]

Fructe de mare cu paste multicolore
INGREDIENTE 500 gr fructe de mare, 300 gr paste colorate, 300 ml vin alb sec, 2 cepe, 100 gr unt, 3 lg smantana, 4 lg ulei de masline, oregano, usturoi, sare piper, patrunjel verde, MOD DE PREPARARE: Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si 2 lg de ulei de masline.Cand a dat in […]

Cozonac cu migdale
Cozonac cu migdale. Reteta cozonac umplut cu crema de migdale. Cel mai bun cozonac. Reteta aluat de cozonac. Cum se face cozonacul de casa. Cozonac cu migdale-Ingrediente ALUAT: faina tip000 1kg zahar 200gr galbenusuri 8 buc 1 lingurita de sare lapte 400ml unt 30 gr drojdie proaspata 50 gr ulei 100 ml o lg razatura […]

Inghetata de piersici si caise
Inghetata de piersici si caise. Cum se prepara inghetata sanatoasa din piersici si caise Reteta inghetata de fructe. Cea mai buna inghetata de casa. Inghetata de piersici si caise-INGREDIENTE 6-7 piersici 6-7 caise mari 250 ml frisca 4-5 lg miere de salcam Inghetata de piersici si caise-MOD DE PREPARARE: Fructele curatate de coaja si samburi […]

Sos de Maioneza fiarta cu aroma de usturoi
Un Sos de Maioneza fiarta cu aroma de usturoi foarte usor de preparat. Acest Sos de maioneza fiarta se poarte servi alaturi de diferite feluri de Fripturi . Puteti citi si cum preparam Maioneza fiarta simpla. Ingrediente Maioneza fiarta: 4 galbenusuri, 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet, […]

Bastonase de curcan crocante
Ingrediente : 500 gr carne curcan, 3 linguri zahar, 1- 1/2 lingurita sare; 3 linguri sos Teriyaki de la Fuchs, 1 lingurita sos Worcestershire, 1 lingurita Chili, 3 oua, faina, 1/2 lingurita praf de copt, 200 ml apa minerala, sare, ulei pentru prajit, Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care […]

Fasole pastai cu marar si usturoi
Fasole pastai cu marar si usturoi, reteta de post. Cum se pregatesc pastaile de fasole. Mancare de fasole pastai cu marar si usturoi. Pastai fragede de fasole. Fasole verde cu marar si usturoi. Fasole pastai cu marar si usturoi-INGREDIENTE 1,5 kg fasole pastai 2 cepe 3 lg ulei masline o capatana usturoi o legatura marar […]

Rosii umplute
Rosii umplute INGREDIENTE: 4-6 rosii potrivite, 400 gr piept de pui tocat, 100 gr orez basmati brun, o ceapa, codite verzi de ceapa, un ou, patrunjel verde, sare, piper mozaic Kotanyi, boia dulce Kotanyi, o lg pasta de tomate, 2 lg ulei masline, Sos miezul de la rosii, o lgt zahar, sare, piper, boia dulce, […]

Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika
Acesti Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika, sunt preferatii nostri. In fiecare an sunt nelipsiti din camara. Sunt putin iuti iar felul in care ii pun la conservat le confera un gust usor dulce si picatnt. Siropul de pe acesti ardei ii folosesc si la Ciorba de burta, sau chiar la acrirea altor […]