Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume.Cum se prepara ciorba din carne de gasca. Ciorba acrita cu bors de putina. Cea mai buna ciorba din carne de gasca crescuta la tara. Ciorba de gasca cu legume-INGREDIENTE 4 buc carne de gasca, 2 cepe rosii, un ardei gras, un ardei capia, un morcov, 2 rosii, 150 gr fasole […]

Inghetata cu cirese amare

INGREDIENTE: 400 ml frisca 300 gr cirese amare fara samburi 2 oua 1/2 baton vanilie 250 gr zahar brun MOD DE PREPARARE: Ouale impreuna cu 150 gr zahar si jumatate de baton de vanilie se tin pe foc amestecand continuu pana incepe sa se spumeze.Se da deoparte la racorit .Ciresele cu zaharul se fierbe in […]

Tarta picanta cu dovlecei

INGREDIENTE: ALUAT: 225 gr faina, 1 ou, 100 gr unt, un varf cutit sare, UMPLUTURA: 500 gr dovlecei, 200 gr Nutriday Sana, 300 gr jambon, 2 oua, ardei gras rosu, piper macinat, nucsoara rasa, cimbru proaspat, ulei de masline, MOD DE PREPARARE: Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic de sare se […]

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott) INGREDIENTE  50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 150 g unt (sau margarina Rama) 1 buc ceapa mijlocie 1 lingurita boia dulce(sau iute) sare, piper alb, 1 lingurita chimen macinat, […]

Gogosi cu Piersici si Branza

  Gogosi cu Piersici si Branza INGREDIENTE GOGOSI: 50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 2-3 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamaie, piersici sare, piper alb PREPARARE: Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu […]

Sorbet de pepene galben

INGREDIENTE un pepene galben 3 lg miere albine 3 albusuri 5 lg zahar MOD DE PREPARARE Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se amesteca pasta cu mierea de albine apoi se incorporeaza si albusurile batute.Se introduce la congelator ,amestecandu-se in ei din cand in cand.Inainte […]

Dovlecel Pane cu bere

INGREDIENTE:2 buc dovlecei cruzi,2 oua,faina,200 ml bere,sare, piper,1/4 lingurita praf de copt,ulei pentru prajit, PREPARARE:Dovleceii ii curatam de coaja . Taiem felii mai grosute si le condimentam cu sare lasandu-le sa stea asa circa 30 minute . Stoarcem apa lasata de dovlecei si preparam panirul pentru ei .Intr-un vas punem 200 ml bere , 2 […]

Rulouri in aluat fraged- Rulouri Thailandeze Po Pia Thot

INGREDIENTE UMPLUTURA: 500 g carne tocata( pui, porc sau vita la alegere ) 2 morcovi de marime medie, 1 bucata telina, 3 catei usturoi, 1 ardei iute(sau jumatate daca e foarte picant), 1 lingurita zahar, 2-3 linguri ulei pentru calit, sare,piper macinat dupa gust, galbenus pentru a unge rulourile, ulei pentru prajit , aluat fraged […]

Inghetata cu iaurt si capsuni

Inghetata cu iaurt si capsuni – inghetata de casa, dietetica,  din iaurt, miere de albine si capsuni. Cea mai buna inghetata este inghetata de casa fiindca iti poti alege singur ingredientele, nu contine coloranti sau alti aditivi alimentari . Eu am pus-o in aceste forme individuale dar puteti foarte bine sa o puneti intr-o caserola […]

Salata in cosulet

Salata in cosulet INGREDIENTE: Cosulet 300gr faina, 100 ml apa, 1/2 „nuca” drojdie, 1/2 lg zahar, ulei, sare, un ou pentru uns Salata: o salata verde, 6 oua de prepelita, o rosie, 3 ridichi, 100 gr telemea de capra, Dresing: 100 gr smantana 12%grasime, 2 lg ulei de masline, piper macinat, zeama de 1/2 lamaie, […]

Ghiveci de legume

INGREDIENTE: 1 ardei gras rosu sau galben, 5 buc. ceapa de marime mijlocie, 6 rosii decojite, 2 cani orez fiert, sare,piper dupa gust, 4 linguri ulei, PREPARARE: Ceapa curatata si spalata se taie julien. Ardeiul gras curatat de seminte si spalat se taie si el julien. Rosiile le decojim si le taiem felii subtiri . […]

Cocosel de casa cu kaizer

INGREDIENTE: 700-800 g kaizer, 1 bucata cocos de casa ( pui de casa , oratanie crescuta la curte ca e mai fibroasa decat cea crescuta la gramada cu concentrate . Dar in lipsa de asa ceva face fata si puiul sau gaina luata de la magazin ) , 1/2 l vin alb dulce , 1 […]

Tort Ecler

INGREDIENTE ALUAT ECLER: 150ml ulei, 300 ml apa, 200 gr faina, 6-7 oua, INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, PREPARARE ALUAT ECLER: Se fierbe apa cu uleiul si sarea […]

Concurs- „Cea mai buna inghetata”

Bucataresele Vesele impreuna cu Sarah Pop , organizeaza pentru cititorii blogului un concurs cu retete de inghetata preparata in casa. Concursul se va desfasura in perioada 15.06.2011 – 30.06.2011 . Fiecare participant poate sa trimita pe adresa blogului bucatareselevesele@gmail.com maxim doua retete de inghetata preparate in casa impreuna cu imaginea finala si mentiunea „Concurs- Cea […]

frigarui asortate

Frigarui asortate

Frigarui asortate.Cum pregatim frigaruile. Cele mai bune frigarui pregatite in casa. Frigarui cu piept de pui si cabanos Frigarui asortate-INGREDIENTE carnati cabanos piept de pui bacon ceapa rosie ardei gras rosu ardei gras verde sare piper cimbru un praf de ghimbir boia de ardei dulce praf de usturoi Garnitura legume sote sos de smantana Frigarui […]

Urmareste-ne si pe Instagram