Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Prajitura cu mar si vin alb

Ingrediente 400 gr aluat foietaj 4 mere mari 1 plic zahar vanilat un plic budinca de vanilie sucul de la o lamaie 150 gr zahar 100 ml vin alb dulce 100 gr zahar pudra 1 galbenus Mod de preparare Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.Doua din ele […]

rulouri de pui cu spanac si ardei

Rulouri de pui cu spanac si ardei

Rulouri de pui cu spanac si ardei, reteta culinara. Rulouri din piept de pui cu spanac si ardei. Rulouri de pui umplute. Rulouri cu spanac. Rulouri de pui cu spanac si ardei-Ingrediente 3 buc piept de pui 300 gr spanac fiert 3 ardei capia rosii 100 gr cascaval ras sare piper cimbru boia de ardei […]

Galuste cu menta si capsuni

Galuste cu menta si capsuni

–Galuste cu menta si capsuni.Cele mai bune galuste cu menta si capsuni. Galuste- reteta dulce. Deserturi cu capsune. Deserturi rapide cu fructe.Deserturi de casa  Galuste cu menta si capsuni-Ingrediente Aluat 80 gr unt 220 gr faina 300 ml apa 3 oua un pic sare o mana frunze de menta 1/2 plic zahar vanilat bourbon Glazura […]

Sos de capsuni

    Ingrediente 1 kg capsuni 700 gr zahar cu pectina Capsunii se curata de codite se spala bine si se fac pasta cu ajutorul blenderului Sosul rezultat il trecem prin sita pantru a indeparta semintele. Se pune intr-o cratita se adauga zaharul cu pectina,se omogenizeaza usor si se tine pe foc 7-8 min de […]

Prajitura pufoasa cu capsuni

Ingrediente 6 oua 200g unt 200g zahar coaja rasa de lamaie 250g faina 1plic praf de copt 500 gr capsuni sos de capsuni Mod de preparare Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul,razatura de lamaie si ouale intregi pana se fac besicute la suprafata aluatului.Adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava […]

Tocanita de burta cu creier

Tocanita de burta cu creier este una din mancarurile preferate mai ales in perioada mai rece. Reteta o am de la o cunostinta din Ungaria care lucra la un han. Tocanita de burta cu creier – Ingrediente 1 kg fideluta de burta (prefiarta)3-4 bucati ceapa de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea […]

Cotlet de porc cu ananas

Ingrediente pentru 1 portie 200gr cotlet porc cu os 3 felii de bacon 1 rondea de ananas 50 gr unt 2 lg ulei de masline sare piper boia de ardei dulce condiment pentru cotlet de la kotanyi sare Garnitura amestec de legume piure de cartofi Mod de preparare Cotletul de porc se condimenteaza cu amestecul […]

Tocanita cu Clatite

Ingrediente : 500 gr carne porc (pulpa) 50 ml ulei 2 bucati ceapa 1 ardei gras 4-5 bucati rosii 1 lingurita boia iute (se poate folosi si cel dulce ) sare,piper dupa gust 400 g smantana 200 g cascaval 1 lingurita maghiran 10 linguri faina 2 oua apa minerala 1 lingurita sare 50 ml ulei […]

Inghetata de banane si curmale

Ingrediente 3 banane 7-8 curmale fara samburi o lgt cu miere(optional) Mod de preparare Bananele se curata de coaja ,se taie felii dupa care se pun la congelator intr-o punga de plastic.Dupa ce s-au congelat se pun in robotul de bucatarie impreuna cu mierea(daca dorim sa fie mai dulce) si se mixeaza pana se formeaza […]

Cornulete cu carnaciori de bere

Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 100 g untura Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]

Tarte cu crema de vanilie

Tarte cu crema de vanilie Ingrediente Tarte 250 gr margarina sau unt 200 gr zahar brun 4 galbenusuri 4 lg smantana 500 gr faina esenta de vanilie Crema 1,2 l lapte 450 gr zahar 250 gr faina 8 oua un plic zahar vanilat bourbon sau baton de vanilie un praf de sare Decor capsuni Tarte […]

mamaliga frecata

Mamaliga frecata

In Bistrita la soacra mea am intalnit pentru prima data aceasta Mamaliga frecata. La noi in familie mama, bunica, si matusile faceau mamaliga slobozita. Slobozita? Da! Adica puneau apa la fiert in care puneau sare si presarau apoi faina de porumb in ploaie in apa clocotinda. Amestecau mereu pana malaiul era bine fiert si se […]

Supa crema de linte verde

Invitatia din partea Diva Hear de a participa la concursul „Diverse retete pentru diverse diete”mi s-a parut foarte tentanta mai ales ca tema mi se potriveste manusa .Fiindca de un an incoace tot intr-o dieta sunt.Lista de Diete de la A la Z este foarte generoasa asa ca am ales Dieta vegetariana fara sa stau […]

Friptura de soia cu mere la tigaie

  INGREDIENTE : Snitele soia, 3-4 mere, 4-5 linguri sos soia, ½ ardei iute, 4 linguri ulei masline, Piper mozaic ,sare, lamaie, PREPARARE: Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 minute de cand da apa in clocot. Le lasam la scurs dup ace sunt fierte .Incingem uleiul de masline […]

Rata cu portocale si ghimbir

Eu am folosit carnita de rata , dar la aceasta reteta se preteaza foarte bine si pieptul de pui ! Ingrediente : 400 gr piept rata (pui) 2-3 portocale 1/4 lamaie 100 ml lichior de portocale 1/4 lingurita ghimbir macinat 2 linguri unt 1 lingura ulei sare, piper dupa gust 1/2 legatura patrunjel verde Preparare […]

Urmareste-ne si pe Instagram