Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Drob de Miel in aluat de foietaj

Ingrediente : organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba) 2 legaturi ceapa verde 10 oua fierte 2 oua crude 1 legatura patrunjel verde 4 morcovi fierti 1 lingura untura sare,piper dupa gust 1 pachet aluat foietaj (500 g) piper boabe 6 catei usturoi 1 foaie de dafin 1 ou pentru uns aluatul Preparare: […]

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel  Cum se prepara Ciorba din carne de miel.Reteta Ciorba din carne de miel.Ciorba din carne de miel dreasa cu smantana.Ciorba de miel acrita cu macris.Ciorba de miel ca in Ardeal.Cea mai buna Ciorba de miel pregatita de Paste. Ciorba de miel dupa reteta bunicii. Ingrediente Ciorba din carne de miel: 800 g […]

Rulouri cu scortisoara si nuca de cocos

INGREDIENTE ALUAT: reteta foloseste ca unitate de masura cana de 250ml 1 cana lapte cald, 2 oua, 1/3 cana margarina, 4- 1/2 cani faina, un praf de sare, 1/2 cana zahar, 30 gr drojdie proaspata, Ingrediente umplutura: 1 cana zahar 2 -1/2 linguri scortisoara macinata 1/3 cana unt moale nuca de cocos Topping: 150gr crema […]

Cioco Muffins Dr. Oetker

Iepurasul Dr. Oetker , a poposit la Bucataresele Vesele aducand cu el doua cosuri pline cu bunatati.Am decis sa incercam pe loc unul din produsele primite . S-a dovedit a fi usor de preparat intr-un timp scurt ,si a fost savurat cu placere de toti membrii familiei. Multumim Dr.Oetker !!!!! Ingrediente : 1 cutie Cioco […]

Miel umplut

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa din spate 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert […]

Mielusel Pascal

Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma gris ptr a tapeta forma Ptr. ornat 1 albus de ou se bate bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de lamaie sa nu se intareasca repede 160 gr zahar […]

Spirale cu branza dulce

Ingrediente 400 gr aluat foietaj 400 gr branza de vaci(bine scursa) 150 gr zahar brun 2 oua 2 lgt coaja de lamaie un galbenus pentru uns seminte de mac sare   Mod de preparare Foietajul decongelat se taie in fasii lungi cat tine latura mai mare a aluatului si late de 6-7 cm.Pe aceste fasii […]

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit Trebuie sa recunosc ca pana acum sandwich-urile mele aratau de forma doua felii de paine intre care se regasea ceva branzica,mezeluri sau piept de pui,frunze de salata sau rondele de castraveti  simplu de facut si fara prea mare efort . De curand particip la o provocare venita din […]

Ficatei de pui

Ingrediente: 300-400 g ficatei de pui , 1 ceapa mai mare , smantana 250 g , 2 linguri unt ,1 lingura ulei, sare si piper la final , 100 ml apa , 1 lingurita boia dulce Preparare : Se curata ficatul de pielite , si se da fiecare bucata prin faina . Intr-o tigaie se […]

Stiuca umpluta

  Stiuca umpluta – reteta culinara Ingrediente doua stiuci 500 gr ciuperci proaspete 3 felii de paine 200 ml lapte 4 cepe verzi o legatura marar doua galbenusuri praf de usturoi 4 lg ulei masline 100 gr unt piper sare Mod de preparare Stiucile curatate de solzi si intestine se spala bine dupa care cu […]

Clatite americane cu sos de portocale

Ingrediente : 250 g faina alba, 250 ml lapte, 2 oua mari , 50 ml ulei, 3 linguri zahar, 1 lingurita rasa sare, 3 plicuri zahar vanilat , 1 plic de praf de copt Sos portocala : 1 portocala 100 ml lichior portocale 1 lingura zahar Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele descrise mai sus […]

Cornulete de post in doua culori

Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 50 g margarina Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]

Brassoi Apropecsenye

Ingrediente : 600 gr carne porc (cotlet , pulpa), 3-4 linguri ulei, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, sare,piper macinat,boia , maghiran, 1 cana supa de carne, 600 gr cartofi, ulei ptr. prajit cartofii, Preparare : Carnea se taie cubulete mai marunte . Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc […]

Omleta umpluta

Ingrediente 2 oua 100 gr amestec mexican de legume congelate un carnat marar sare piper ulei de masline Mod de preparare Se bat ouale cu sare,piper si mararul tocat.Punem in tigaie o lingura de ulei de masline turnam ouale batute in cratita si lasam focul la mic.Omleta rezultata o umplem cu felii de carnati prajite […]

Concurs – 3 Ani cu Bucataresele Vesele

Castigatorii concursului -3 ani cu Bucataresele Vesele ! Va Multumim pentru participare ! Va asteptam si la editiile viitoare ! Leila & Lory

Urmareste-ne si pe Instagram