Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat  Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 50 ml ulei un ou pentru uns mac 500 gr carnaciori de pui Mod de preparare Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin […]

Prajitura cu vin si ciocolata

Ingrediente 250 gr margarina 250 gr zahar tos fin un plic zahar vanilat 4 oua 250 gr faina un plic praf de copt 125 ml vin rosu dulce 100 gr ciocolata amaruie Glazura 200 gr zahar pudra 3-4 lg vin rosu Decor migdale maruntite     Mod de preparare Mixam margarina cu zaharul pana ce […]

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Daca va plac vinetele si le-ati pregatit pana acum doar intr-un singur mod, adica salata, atunci e timpul sa incercati si aceasta reteta de vinete umplute cu legume!! Se face foarte usor, nu contine carne si e foarte gustoasa… e un alt mod de a pregati vinetele Vinete umplute cu legume-Ingrediente Vinete umplute -Mod de […]

Bastonase de carne in manta de bere

Ingrediente : 500 gr carne porc 2 linguri zahar 2 linguri miere albine 1 1/2 lingurita sare 3 linguri sos de soia 1 lingurita sos Worcestershire 1 lingurita piper 2 oua 6-7 linguri faina 200 ml bere sare ulei pentru prajit Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care vom tine […]

Clatite umplute cu carne si ciuperci

Ingrediente ptr clatite 20 clatite: 10 linguri mari de faina 2 oua 1/2 lingurita sare 20 gr drojdie 50 ml ulei apa minerala Ingrediente umplutura : 400 gr carne tocata 1 ardei gras pasta de ardei (boia dulce) 2buc ceapa 1 cutie ciuperci felii (sau 300 gr ciuperci proaspete) sare, piper dupa gust ulei 300 […]

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Ingrediente 400 gr ciuperci brune un morcov 2 cepe o buc telina 2 cartofi 1 l supa de legume(sau apa) 50 gr unt(margarina daca o pregatiti in post) 2 lg ulei de masline crutoane de paine sare piper un praf de usturoi Mod de preparare Ceapa tocata marunt se pune la calit in unt apoi […]

Tocanita de porc cu sos de cascaval si bilute de cartofi prajiti

Ingrediente : 400 gr carne porc 1 ceapa mijlocie 2 catei usturoi 50 ml ulei 1 lingurita maghiran piper macinat, sare, boia iute Ingrediente sos cascaval : 200 gr cascaval 4-5 linguri smantana 1 lingura unt sare dupa gust Ingrediente garnitura de cartofi: 400 gr cartofi 1 legatura patrunjel verde 1 ou 5 linguri faina […]

Briose cu merisoare

Ingrediente 500 gr faina tip 000 200 ml lapte 100 gr zahar 3 galbenusuri razatura de lamaie razatura de portocale 25 gr drojdie proaspata esenta de vanilie 4 lg ulei pentru impachetat 100 gr unt 1/2 lgt sare Umplutura 150 gr merisoare uscate 3 albusuri 150 gr zahar 5 lg nuca de cocos esenta de […]

Paste Fericit !

Bucataresele Vesele , Lia & Lory va doresc ca , Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii. Hristos a Inviat !!!!

Friptura de Miel

Friptura de miel nu poate sa lipseasca de la  masa de Pasti. Friptura de miel a devenit o reteta traditionala ce se cere a fi preparata an de an. Langa friptura de miel e nelipsita salata de sfecla rosie cu hren, o combinatie foarte buna ce v-o recomand cu incredere Ingrediente – Friptura de miel […]

Drob de Miel in aluat de foietaj

Ingrediente : organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba) 2 legaturi ceapa verde 10 oua fierte 2 oua crude 1 legatura patrunjel verde 4 morcovi fierti 1 lingura untura sare,piper dupa gust 1 pachet aluat foietaj (500 g) piper boabe 6 catei usturoi 1 foaie de dafin 1 ou pentru uns aluatul Preparare: […]

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel  Cum se prepara Ciorba din carne de miel.Reteta Ciorba din carne de miel.Ciorba din carne de miel dreasa cu smantana.Ciorba de miel acrita cu macris.Ciorba de miel ca in Ardeal.Cea mai buna Ciorba de miel pregatita de Paste. Ciorba de miel dupa reteta bunicii. Ingrediente Ciorba din carne de miel: 800 g […]

Rulouri cu scortisoara si nuca de cocos

INGREDIENTE ALUAT: reteta foloseste ca unitate de masura cana de 250ml 1 cana lapte cald, 2 oua, 1/3 cana margarina, 4- 1/2 cani faina, un praf de sare, 1/2 cana zahar, 30 gr drojdie proaspata, Ingrediente umplutura: 1 cana zahar 2 -1/2 linguri scortisoara macinata 1/3 cana unt moale nuca de cocos Topping: 150gr crema […]

Cioco Muffins Dr. Oetker

Iepurasul Dr. Oetker , a poposit la Bucataresele Vesele aducand cu el doua cosuri pline cu bunatati.Am decis sa incercam pe loc unul din produsele primite . S-a dovedit a fi usor de preparat intr-un timp scurt ,si a fost savurat cu placere de toti membrii familiei. Multumim Dr.Oetker !!!!! Ingrediente : 1 cutie Cioco […]

Miel umplut

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa din spate 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert […]

Urmareste-ne si pe Instagram