Salata de sfecla rosie si pere
Ingrediente 2 pere aromate, o sfecla rosie, cateva frunze de menta, zeama de la 1/2 lamaie, 3 lg ulei de masline, 150 gr branza feta Mod de preparare 1. Sfecla se curata de coaja, perele se curata de mijlocul cu seminte. Ambele se taiein taitei fini si cat mai lungi. Se amesteca intre ele […]
Varza murata cu piept de porc afumat si carnati
Ingrediente: 500 gr piept de porc afumat , 1 fir carnat afumat (de casa ), 1 kg varza murata , 2 bucati ceapa alba , 50 ml ulei ptr sare,piper macinat,cimbru maruntit, boia dulce , Preparare : Ceapa curatata si spalata o taiem marunt. Pieptul de porc afumat il taiem bucati potrivite la fel si […]
Grisine cu piure de legume
Ingrediente 150 gr amestec mexican de legume congelate 500 gr faina 15 gr drojdie 1 lgt pasta de ardei iute 1 lg zahar 3-4 lg ulei mac si susan Mod de preparare Din legumele fierte la aburi se face un piure foarte fin.Il punem in masina de paine adaugam drojdia dizolvata cu o lg de […]
Salata iceberg in sos mediteranean
Ingrediente Salata o salata iceberg 10 -12 rosii cherry 2 castraveti un ardei kapia rosu o legatura ceapa verde doi morcovi o bucata sfecla rosie 10 oua prepelita un plic dressing pentru salata mediteraneana de la Kotanyi 5 lg ulei 2 lg otet sare Ingrediente frigarui o jumatate piept de pui 2 lg […]
Salata de Icre
Ingrediente: 200 g icre crap curatate de pielita , sare , cca.300 ml ulei , 1 ceapa mica , 150 ml apa minerala , gris , zeama de la o lamaie , Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem […]
Inimioara cu afine
Ingrediente 400 gr aluat foietaj 1 budinca de vanilie 350 ml lapte 4 lg zahar esenta de vanilie 100 gr margarina 200 ml frisca 200 gr afine congelate 1 plic tort-gelee 3 lg zahar Mod de preparare Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert iar […]
Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului
Ingrediente pentru 4 l ciorba: 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita ) 2 morcovi , 200 gr mazare verde , 200 gr pastai fasole verde , verdeturi (leustean , telina , ,eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe ) , 3-4 rosii decojite si taiate cubulete, 1 […]
Somon pe pat de spanac
Ingrdiente 5 buc file de somon 400 gr spanac congelat 300 ml lapte 50 gr unt sare piper Sos 300 ml smantana menta uscata kotanyi ierburi provance kotanyi un praf de usturoi sare si piper Mod de preparare Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de […]
Flancuri cu citrice
Flancuri cu citrice din aluat foietaj si crema de vanilie. Cum se prepara flancurile cu citrice. Cele mai bune flancuri din aluat foietaj. Flancuri cu citrice-Ingrediente un pachet aluat foitaj Crema 1,3 l lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua esenta de vanilie sare Decor portocale si greapefruit Flancuri cu citrice-Mod de preparare […]
Aripioare la cuptor
Ingrediente : 1 kg aripioare pui , 500 gr cartofi , maghiran ,boia dulce , sare, piper, delikat , 2 linguri untura , sau ulei 150 ml , 250 ml supa de carne , 100 ml vin alb sec sau demisec , Preparare : Aripioarele le condimentam cu sare , piper ,boia dulce si maghiran […]
Pilaf de orez
Ingrediente : 300-400 g carne porc (pulpa ), 2 bucati ceapa , 1 ardei gras , 2-3 bucati rosii decojite , 100 ml ulei , 1 cana orez , sare, piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , Preparare : Carnea o portionam bucatele potrivite . Ceapa curatata o taiem marunt ,la fel si […]
Salata de curcan
Ingrediente un piept de curcan 7 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti in otet(6-7 buc) 3 gogosari in otet 6 oua 200ml ulei mustar sare piper Decor 2 gogosari in otet maioneza Mod de preparare Pieptul de curcan se pune la fiert ,se spumeaza dupa care se adauga morcovii si cartofii intregi.Adugam sare dupa […]
Campania HapiHap- Duelul din bucatarie
Bucataresele Vesele au fost invitate sa participe la … Campania HapiHap – Duelul din bucatarie Acest duel consta intr-un videoclip in care fiecare dintre noi am prezentat o reteta de mancare care poate fi servita cu painea HapiHap. Va invitam sa vizionati acest filmulet, si daca va place ce am prezentat, va rugam sa dati […]
Ostropel de iarna
Ostropel de iarna, ostropel de pui pregatit cu ingredientele la indemana pe timp de iarna. Alte retete cu carne de pasare gasiti in sectiunea Retete cu carne de Pasare. Acest ostropel se pregateste relativ rapid si este foarte bun mai ales servit cu mamaliguta fierbinte. Sunt unii care prefera acest ostropel cu pireu de cartofi, […]
Ciorba de pui cu varza creata
Ingrediente : 500 gr tacamuri pui , 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 radacina telina 1 ceapa mica, 1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete, 1 capatana mijlocie de varza creata , 2 linguri bors Magic cu legume, 2-3 linguri ulei 1 lingura unt, leustean, sare Preparare : Carnita de pui o portionam si o punem […]