Friselle cu rosii si ton
Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️ Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa. […]
Ciuperci cu oua si branza telemea
Cand vreti ceva simplu si rapid va recomand sa incercati aceste Ciuperci cu oua si branza telemea. Cu doar cateva ingrediente obtineti un pranz, sau o cina rapida in doar 20 de minute. Alte retete la fel de simple cu ciuperci gasiti si in imaginile de mai jos. Dati clic pe titlul din imagini. Ciuperci […]
Tagliatelle cu sos de sfecla rosie
Zilele astea sunt tare aglomerate pentru mine, incerc sa termin curatenia de primavara si sa fac ultimele cumparatauri pentru masa de Pasti. Asa ca imi ramane timp foarte putin pentru gatit sau alte activitati. Si fiindca nu vreau sa mananc doar cas cu ceapa verde 🙂 pastele sunt salvarea mea. Nu imi lipsesc din casa, […]
Tăieței de ouă cu cașcaval afumat
Mi-a venit aceasta idee de a prepara asa zisii Tăieței de ouă cu cașcaval afumat pentru a mai schimba metoda de servire a micului dejun. Zic eu ca am si reusit de aceasta data. La omleta de baza puteti adauga in afara de condimente si alte ingrediente, sunca, pastrama, legume taiate cubulete. Cui ii place […]
Pasca fara zahar cu aluat de cozonac
Asa cum e traditia, pe masa de Pasti nu trebuie sa lipseasca cozonacul si pasca pe langa friptura de miel, drobul si ouale rosii. Dar fiindca unora dintre noi nu ne permite sanatatea sau chiar nu dorim sa consumam zahar si faina alba, astazi va propun o reteta de pasca ce nu contine nici unul […]
Rulada de carne in foitaj- reteta video
Cum mai e foarte putin pana la Pasti, va propun o reteta mai aparte- Rulada de carne in foitaj, o reteta in format video!!Fiindca nu sunt un mare fan a drobului de miel, m-am gandit sa reinterpretez aceasta reteta si sa o pregatesc folosind doua tipuri de carne : carne de miel si carne de […]
Pesto de leurda si spanac
Imi amintesc ca in copilarie de cum venea primavara mergeam intr-o padure din apropierea satului la cules de flori si urzici. Toata padurea era impanzita si de leurda insa pe atunci nu imi placea nicicum. De fapt multi ani am ocolit-o pana ce am descoperit ca poate fi folosita si in alte moduri decat in […]
Rulouri cu crema de vanilie si frisca
Aceste rulouri cu crema de vanilie si frisca sunt printre preferatele mele, le-am facut de nenumarate ori dar de fiecare data dispareau foarte repede fara a apuca sa le fac poze.Imi aduc aminte ca in copilarie le cumparam de la cofetarie, se gaseau in trei variante: cu frisca, crema de vanilie si cu bezea. Toate […]
Clatite coapte la cuptor
Am pornit sa prepar aceste Clatite coapte la cuptor dupa reteta colegei mele, Dutch baby pancake, la care am ajustat cantitatile pentru a obtine patru portii individuale. Am preferat sa le umplu cu branza, afine, capsuni, dar voi le puteti umple si cu alte umpluturi ca de exemplu pireu de castane cu ciocolata topita si […]
Aperitive cu mozzarella fresca rollo
Simple, rapide si gustoase, asa le pot descrie pe aceste aperitive cu mozzarella fresca rollo. Mozzarella fresca rollo este noul produs de la Delaco, ea se prezinta intr-o foaie rulata de mozzarella fresca, ideala pentru a pregati aperitive rapide in diferite combinatii !!Eu am ales sa fac cu ea aceste rulouri in care am mai […]
Rasol de miel la cuptor
Ca in fiecare an sarbatorim atat Pastele Catolic cat si cel Ortodox. De Pastele Catolic pregatesc acest Rasol de miel la cuptor cu vin rosu, miere, scortisoara, rozmarin si cimbru, iar de Pastele Ortodox voi pregati mai multe preparate, majoritatea familiei fiind de religie Ortodoxa. Mi-am cumparat din timp rasolul de miel si cele trebuicioase […]
Budinca de paine cu cascaval
De multe ori ne raman felii de paine nefolosite, uscate. Decat sa le aruncam putem pregati o delicioasa Budinca de paine cu cascaval. Cu alte cuvinte putem folosi la prepararea ei cam tot ce avem prin frigider. Cascaval, ardei, sunca, dovlecei, rosii… . In cele ce urmeaza vom prezenta Reteta si in Format Video! Speram […]
Choux cu frisca si ciocolata
Daca e ceva la care nu pot renunta, acelea sunt deserturile !! Cu greu le rezisti asa ca ingredientele de la Sweeteria fac ca aceaste deserturi sa fie mult mai putin calorice. Fiindca nu contin strop de zahar adaugat ci doar indulcitor natural, fac ca aceste deserturi sa poata fi consumate si de care cei […]
Muffins surpriza cu capsune
Nu puteam intampina ziua de 8 Martie decat cu un desert savuros si primavaratic in care se regaseste dulceata capsunelor, pufosenia aluatului si cremozitatea glazurii. Muffins surpriza cu capsune este un desert rapid ce poate fi pregatit cu usurinta chiar si de cei mai putin talentati in ale bucataritului.Daca vrei sa iti impresionezi partenera pregateste […]
Pui la cuptor cu unt si lamaie
Prima mea reteta video din acest an este acest pui la cuptor cu unt si lamaie sau asa cum mai este cunoscut- butterflied chicken. Este o reteta simpla, rapida dar cu un final peste asteptari!! Cand mergeti la cumparaturi recomand sa alegeti un pui grill de maxim 1,5kg, ar fi ideal sa gasiti din ala […]