
Tort „Camasa”
Ingrediente ptr blat : 20 oua 20 linguri faina 20 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema: 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj 100 gr fistic 150 gr alune de pamant Alte ingrediente : cafea, esenta de rom, zahar dupa gust Fondant Marshmallow: 450 gr marshmallow colorat 2 linguri apa […]

Linzer cu gem de prune
unt 100g zahar 100g oua 2 buc faina 280 g bicarbonat 1/2 lingurita vanilina 300g gem de prune – se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul – se adauga treptat ouale – se incorporeaza faina cu compozitia obtinuta – se amesteca repede pentru a nu se incalzi – se lasa la rece pana se intareste. […]

Friptura Talharului- Rablohus
Ingrediente Bait : 4 linguri ulei 1 lingurasos chili 1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas) ½ lingurita sare ½ lingurita piper macinat 2 buc ceapa de marime medie 3-4 catei de usturoi 1 lingurita moca rozmarin 1 lingurita cimbru Alte Ingrediente : 300- 400 gr pulpa porc […]

Pulpe coapte in folie- Foliaban sult csirke comb
Ingrediente: 4 pulpe pui 1 ardei gras 1 rosie 1 ceapa 4-5 buc ciuperci champignon ( sau 1-2 daca sunt mai mari) ½ ardei iute 12-16 feliute de slanina afumata sare folie de aluminiu Preparare : Condimentam pulpele cu sare . Ceapa o curatam , spalam si o taiem rondele cat mai subtiri. Ardeiul gras […]

Rata Salbatica la Cuptor- Foliaban Sult Vadkacsa
Ingrediente : 1 rata salbatica 1 punga amestec legume mexicane 1 punga folie pentru copt 2 bucati ceapa 2 rosii 300 gr slanina afumata taiata cubulete 1 ardei gras 300 gr varza murata 200 ml supa carne sare , piper, boia Preparare : Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala […]

Cuibi de Viespi- Darazsfeszek
Ingrediente aluat: 40 gr drojdie proaspata 1 kg faina 100 gr zahar 300 gr margarina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri ou 500 ml lapte Ingrediente sirop : 800 ml lapte 300 gr zahar 4 sticlute esenta rom Alte Ingrediente necesare : 200 gr margarina 280 gr zahar 200 gr nuca macinata Preparare : In 500 […]

Placinta cu varza
Foi 500g faina 25gr drojdie sare apa Umplutura 2kg varza alba(proaspata) o ceapa o lg pasta de tomate zahar(dupa gust) ulei de masline piper Preparare: Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min.Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de […]

Guguluf cu portocale
Daca e ceva ce imi place la nebunie, e aroma naturala a portocalelor, asa ca iubesc toate deserturile in care portocala este ingredientul principal. Imi plac checurile umede si aromate asa ca astazi am sa va prezint preferatul meu – Guguluf cu portocale. Este o reteta extrem de usoara, e gata de pus in tava […]

Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok
Ingrediente : Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]

Ciorba de burta
Ciorba de burta Ingrediente 1,5kg burta de vita 1kg oase cu maduva de porc o telina mare 2 ardei grasi 2 morcovi un pastarnac un patrunjel doua cepe 10 catei usturoi(pentru pus la fiert) 50 ml otet pentru la fiert sare pentru dres ciorba 3 galbenusuri 300 g smantana Otet Usturoi pisat Mod de preparare […]

Rulada Tiganeasca- Cigany Tekercs- Gypsy roll
Ingrediente : pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc) 6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi) 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare) ulei 100 […]

Croissante- Rongyos Kifli
Ingrediente : 500 gr faina 30 gr drojdie proaspata 50 ml lapte 1 lingurita zahar ½ lingurita sare 1 ou 200 gr margarina 150 ml apa calduta Pentru umplutura folosim ciocolata finetti , dulceata , sau de ce nu si umpluturi sarate . Preparare : In 50 ml lapte caldut diolvam cei […]

Ciolanul „Brutaresei”- Sertescsulok Pekne Modra
Ingrediente: 2 bucati ciolan crud porc sare, piper macinat, chimen macinat 4-5 catei usturoi 1 kg cartofi fierti in coaja 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati) 5 linguri untura sau ulei, 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui) Preparare : Ciolanele le […]

Tort Tutti Frutti
Blat 9 oua 9 lg zahar 9lg faina esenta vanilie Crema 5 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici, ananas sau alte fructe din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca fructe proaspete sau din compot .. la alegere un plic tort geele dr oetker Mod […]

Tort ‘teren tenis’
Acest tort l-am facut pentru un pusti caruia ii place sa joace tenis reteta o puteti gasi AICI…difera doar modul de ornare