
Rulada cu soia si cascaval
Ingrediente : 200 gr soia cuburi 200 gr cascaval simplu 200 gr cascaval afumat 2 oua 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare : Cuburile de soia le punem la fiert in apa cu delikat pana se inmoaie. Le scurgem si intre timp razuim cascavalul simplu si afumat pe razatoarea mare. Adaugam la […]

Omleta cu ciuperci
Omleta este unul dintre cele mai des preparate pregatite la micul dejun. Ea poate fi facuta simpla dar si in combinatie cu legume, ciuperci dar si diverse preparate din carne gen, sunca, kaizer, carnati…Astazi va recomand reteta de omleta cu ciuperci, e o reteta simpla dar foarte gustoasa. Se pregateste repede si poate fi servita […]

Ciorba Radauteana
Ingrediente Ciorba Radauteana 600 gr carne curcan (piept pui) 2 morcovi 1 ceapa razuita 1 radacina de patrunjel 1/2 telina mica 400 g smantana 3 galbenusuri ou 4-5 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) […]

Tort cu mere si crema de zahar ars
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]

Ciorba cu Gogosar Murat
Suna ciudat poate pentru unii aceasta Ciorba cu Gogosar Murat, dar nu trebuie sa judecati imediat gresit acest fel caci este o ciorba de post chiar foarte buna si aromata. Asa am zis si eu la inceput cand am auzit ingredientul din care se prepara, dar mai apoi cand am preparat-o mi-am schimbat radical parerea […]

Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt
Da, am pregatit si Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt vineri cum de altfel in fiecare vinere de peste an gatesc mereu de Post. Este un preparat foarte bun pe care odata cu trecerea anilor am modificat-o putin fata de ceea ce am scris aici si voi publica chiar maine noua varianta de Chiftele de Fasole de […]

Tort ” Lia „
Ingrediente blat : 24 oua 24 linguri faina 24 linguri zahar 11/2 plic praf de copt Ingrediente crema : 200 ml cafea neagra 660 gr zahar 6 galbenusuri 400 gr Rama (cub) 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca Ingrediente pentru insiropat blaturi : 6 linguri zahar 60 ml esenta rom 400 ml apa Fondant […]

Rulouri cu crenvusti in aluat dospit- Pici Virsli Kelt Tesztaban
Ingrediente : 30 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 300 ml lapte 500 gr faina 50 ml ulei 3 cartofi 12 buc crenvusti 1 ou pentru uns Preparare: In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie,1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi […]

Placinta taraneasca cu dovleac
Aluatul 700 gr faina 25 gr drojdie 350 ml lapte(mai mult sau mai putin) 1 ou 50ml ulei 1 lg zahar sare Umplutura dovleac zahar vanilie scortisoara sare Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min.Se imparte in bucati egale si se […]

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb
Ingrediente : 8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc) 1 ceapa 4 cuburi de supa (pui, vita ,..) 3 catei usturoi 100 ml ulei 250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa) […]

Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli
Si aceste Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli erau preferatele mamei mele. Ni le pregatea de sarbatori si noi abia asteptam sa le scoata din cuptor, sa raceasca sa putem fura cate un cornulet. Le umplea cu rahat, cu magiun, sau cu amestec de nuca si bezea. Doamne ce bune erau. Se topeau in gura si dispareau […]

Conservarea Tarhonului
Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati . 1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza. 2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator. A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda […]

Minitarte cu crema de vanilie
Aluat unt100gr zahar 100gr oua 2 buc faina 280gr bicarbonat 1 lingurita rasa coaja de lamaie si portocala vanilie Crema ingredientele si prepararea o gasiti aici puteti sa injumatatiti cantitatile aluatul se prepara astfel: se cerne faina pe planseta; se freaca untul cu zaharul,vanilia si bicarbonatul; se adauga treptat ouale ,coaja de lamaie si portocala; […]

Pui cu Maghiran- Majorannas Csirke
Ingrediente : 1 buc pui de casa ( dar putem folosi doar pulpe sau aripioare) sare, delikat 4 catei usturoi 1 lingura maghiran 100 ml vin alb de preferat sec 200 ml ulei Preparare : Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si il prajim pe 200 ml ulei. Stingem cu 100 ml […]

Prajituri asortate
Prajituri Asortate Daca aveti in plan sa pregatiti mai multe sortimente de prajituri, pentru sarbatorile de Craciun sau pentru orice alta petrecere, eu va recomand sa incarcati sa pregatiti aceste retete de prajituri : – Minieclere – Prajitura Delicia – Prajitura Negresa MiniamandineBlat 9 oua 9 lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao […]