
Savarine
Savarine PT. ALUAT faina 250 g drojdie 15 g lapte 200 ml oua 2 buc zahar 20 g (o lingura) ulei 30ml sare 5 g coaja rasa lamaie PT. SIROP: zahar 280 g esenta rom apa 400 ml DECOR: frisca 200ml vanilie jeleu sau gem de care va place Pentru uns formele unt faina Savarine […]

Ardei Umpluti cu Varza Rosie- Voros kaposztaval toltott paprika
Acesti Ardei Umpluti cu Varza Rosie nu se poate sa nu ii prepar an de an. Daca nu avem Ardei Umpluti cu Varza Rosie vine prapadul… Deci concluzia este ca orice muratura as oferi in schimbul ardeilor umpluti nu se accepta … Va recomand sa incercati si voi aceasta combinatie, cu siguranta o veti prepara […]

Zacusca cu Vinete
Ingrediente : 13 kg vinete 5 kg gogosari 2.5 kg ceapa 2 l ulei sare grunjoasa 750 ml bulion 1 lingura salicil Preparare : Curatam ceapa si o macinam.Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie. Gogosarii ii curatam de samburi , ii spalam apoi […]

Ciocolata de casa- Hazi csokolade
Ingrediente : 150 ml apa 500 gr zahar 400 gr lapte praf (eu am folosit Malita) 100 gr margarina Rama 1 lingura margarina pentru uns forma in care scoatem ciocolata 50 gr cacao Preparare : Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la […]

Cocolosi cu Branza- Bulz
Ingrediente : 500 gr faina malai 1 l apa sare 250 gr branza de burduf 200 gr carnat afumat Preparare : Carnatul il prajim . Punem apa la fiert cu un pic de sare . Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert frecam bine faina […]

Bulion
Ingrediente : Rosii sare grunjoasa( pentru muraturi), zahar ,1 lingura salicil sau praf conservant Preparare : Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 30 l suc […]

Balmos
Ingrediente : 3 cupe (1 cupa = 1 litru ) jintuiala de oaie 3 maini faina mamaliga grunjoasa 1 lingurita sare Preparare : Jintuiala o punem intr-un borcan la acrit pentru cel putin 2 zile. Punem jintuiala la fiert cu 1 lingurita sare intr-o oala mai inalta pentru 45 de minute . Amestecam mai des […]

Dulceata de Prune- Szilva Lekvar
Ingrediente : 20 kg prune bistrite 2 kg zahar 1 lingura salicil(sau praf conservant) Preparare : Prunele le spalam si desamburim ,apoi le dam prin masina de tocat ( eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert . Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o […]

Cocorada cu Prune
Ingrediente : 500 gr faina 30 gr drojdie proaspata 100 ml apa calduta 1 praf de sare prune pentru umplutura zahar , scortisoara macinata 2 galbenusuri pentru uns aluatul. Preparare : Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am […]

Branzoaice moldovenesti
Branzoaice moldovenesti Ingrediente Aluat 800gr faina 3 oua 50gr drojdie 5 lg zahar 450ml apa sau lapte 50ml ulei sare Umplutura 600gr branza de vaci zahar dupa gust 3 oua sare zahar vanilat coaja de lamaie Branzoaice moldovenesti Mod de preparare Cernem faina intr-un vas incapator .Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar dupa care […]

Rosii umplute
Inainte de a scrie reteta fac o precizare…la aceste rosii umplute am folosit un rest de Pilaf de orez cu piept de pui… pe care eu il prepar foarte simplu:carnea de pasare o pun la fiert impreuna cu ceapa tocata fin , morcov rondele,piper o lg de Maggi.Cand este aproape fiarta adaug orezul spalat bine […]

Indiene
Aceasta prajitura e un test… am facut-o din resturi ramase de la rulada Passion…..ar fi trebuit sa-mi iasa vre-o 3 bucati dar…intr-un final doar una …constatasem ca imi disparuse cojile… 🙁 coji 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina 1 lg faina pentru pudrat crema 200 gr ciocolata alba 200ml frisca lichida decor 200gr […]

Rulada,,Passion”
Ingrediente Foaie 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao Crema 200 gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie 1/2 plic tort-gelee 125 ml zeama de compot caise Mod de preparare Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar […]

Chec cu glazura de ciocolata
ingrediente 8 oua 10lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao esenta de vanilie 200gr ciocolata se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.Se amesteca cele doua compozitii ,adaugam faina cernuta si se omogenizeaza lejer.Impartim compozitia obtinuta in doua intr-o […]

Ficatei cu mamaliguta
Pentru preparare, aveti nevoie de: ficatei de pasare 500gr rosii 3 buc piper sare usturoi 3 catei ulei 2 lg Ficateii spalati bine se pun la sotat impreuna cu uleiul si o canita cu apa .Cand s-au patruns bine se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierbe impreuna pana ce se formeaza un sos […]