Bomboane Fererro Rocher de casa
Aceste Bomboane Fererro Rocher de casa sunt un desert simplu rapid, bun, accesibil si diabeticilor. Le-am pregatit din banuti din ciocolata amaruie cu 70% cacao cu indulcitor natural de la Sweeteria si Greentella – crema de ciocolata cu alune de padure. Alte deserturi delicioase gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos Sa […]
Lasagna Bolognese
La cerinta familiei am pregatit din nou aceasta reteta cu Lasagna Bolognese. Am gasit-o intr-o carte de bucate cumparata pe vremuri din Ungaria. Am preparat-o si am filmat toti pasii de preparare cu ani in urma. Zilele trecute rasfoind fisierele cu retete am dat peste filmuletul video si am purces la treaba. Am montat filmuletul, […]
Prajitura cu branza fara aluat
Aceasta Prajitura cu branza fara aluat este una din cele mai simple prajituri pe care am preparat-o in ultimul timp. Orice incepator in ale bucatariei poate sa pregateasca cea mai buna prajitura cu un efort minim. Dupa cum o sa vedeti in reteta este o prajitura foarte usor de preparat ce nu necesita preparea unui […]
Cozonac floare cu crema de alune
Zilele astea am avut pofta de ceva dulce cu aluat dospit asa ca am framantat repede un aluat de cozonac. Nu vroiam sa fac un cozonac clasic, de fapt mai mult ma gandeam la niste cornuri umplute cu rahat sau cu un gem de gutui. Cautand prin dulap am dat peste un borcan de crema […]
Prajitura Paris-Brest cu piersici
Prajitura Paris-Brest cu piersici este ultima mea reteta postata in site din anul 2020, cu recomandarea pentru masa de RevelionEste o reteta savuroasa pregatita in colaborare cu Sun Food, un brend ce nu mai necesita nici-o prezentare si de a caror produse ne-am indragostit la prima degustare. De-a lungul ultimilor ani am pregatit numeroase retete […]
Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate
Imi aduc aminte ca in preajma sarbatorilor faceam la servici kilograme de covrigei, toti modelati cu mana. Nici nu imi pot da seama de unde aveam atata rabdare sa intind zeci de metri de fitile subtiri. Si fiindca in ultimii ani nu i-am mai facut decat decupati cu forma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa […]
Tarta cu biscuiti si mascarpone
Stiu ca pentru unii timpul este prea din scurt ca sa pregateasca diferite deserturi ce necesita mult timp pentru a fi pregatite. Aceasta Tarta cu biscuiti si mascarpone, este desertul perfect ce nu necesita coacere, se prepara foarte usor si toate ingredientele sunt accesibile. Va recomandam sa incercati si aceste deserturi fara coacere. Sa vedem […]
Coronita festiva cu branzeturi
Cedarul e cea mai cunoscuta branza britanica. Are un gust puternic care devine si mai impozant atunci cand cedarul este topit. Textura ferma si aroma de alune o recomanda si in platourile de branzeturi ca la acest platou, Coronita festiva cu branzeturi. Am ales sa pun pe platou la o ocazie deosebita avuta recent in […]
Aperitive bradut cu aperifrais
Din totdeauna aperitivele fac deliciul meselor de sarbatoare.Fie ca avem o petrecere in familie sau cu prietenii sau ne strangem in jurul mesei de Craciun, aperitivele ocupa un loc important.Cu ele se da startul petrecerii si trebuie sa fie printre cele mai atractive si tentante gustari.Aperitivele pot fi pregatite in functie de sezon sau tematica […]
Tort Pavlova- Bradut de Craciun
Gatit de sarbatoare acest Tort Pavlova- Bradut de Craciun este propunerea mea pentru desertul de pe masa de Craciun. Este un desert savuros, ce poate fi asamblat cu cel mult 30 min inainte de a-l aduce la masa. Pregatirea blaturilor de bezea si a sosului de zmeura se poate face cu o zi doua inainte […]
Gasca pe varza
Gasca pe varza, era un fel principal gatit des de mama mea la noi in familie. Cand primea de la bunici gasca era obligatoriu sa faca acest fel. Folosea pulpele si aripile, iar pe restul de gasca pregatea o supa dulce, levese cum ii spunem noi cu gartene, sau razalai. In continuare pregatesc si eu […]
Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino
In urma cu cateva zile am primit un cosulet plin cu bunatati de la Rio Mare. Am hotarat sa incerc reteta de Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino.Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca produsele Rio Mare sunt de calitate, sanatoase si foarte gustoase. Personal nu sunt fan ton, […]
Cozonac Leopard
Robotul de bucatarie MUM Serie 2 mi-a fost de mare folos la pregatirea acestui Cozonac Leopard, sau labutelor de pisica cum zice micuta mea nepotica, Catinca. Si voi puteti pregati la fel ca mine o multime de retete cu cel mai nou robot de la Bosch. Robotul MUM Serie 2, este compact si puternic. Este […]
Tort Padurea Neagra
Acest Tort Padurea Neagra, este tortul perfect pentru iubitorii de frisca. Blaturile insiropate cu sirop de visine, frisca multa si visine proaspete sau din borcan, conservate la rece, fac impreuna cel mai mai delicios tort. Poti fi si tu Chef la tine în bucătărie, cu Creme Patisserie, de la Meggle! Oricine poate face acasa deserturi […]
Ciolan umplut la cuptor
De sărbatori in locul ruladei clasice de carne pregatesc acest Ciolan umplut la cuptor care este foarte apreciat de familia mea. Ciolanul este la un preț accesibil și chiar se pot pregăti multe rețete deosebite din el. Aperitive, diverse mâncăruri, fripturi, și de ce nu și alternativa prezentată în cele ce urmează și în format […]