Cozonac
Ingrediente Aluat faina 1kg zahar 200gr galbenusuri 6 buc razatura de lamaie, esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 400ml o nuca de unt o lg plina de smantana o nuca mai mare de drojdie ulei 100 ml Crema 6 albusuri 25 gr cacao 50 gr nuca de cocos 150 gr zahar esenta […]
Iepurasi si Oute de Paste
Ingrediente: Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele) Ptr. ornat 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de […]
Drob de Miel cu Oua Intregi
Ingrediente: ficat, plaman, inima de miel 100 gr untura (sau 150 gr unt) 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi usturoi verde 5 oua fierte 2 proaspete 1 legatura patrunjel verde sare, piper 1 buc prapur miel Preparare : Spalam prapurul si il lasam in apa rece ,pana ajungem sa-l folosim.Fierbem 5 oua si le curatim. […]
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi, reteta culinara. Cum se prepara Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi.Friptura pentru masa de Pasti. Cea mai buna friptura de miel. Salata de sfecla rosie Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente carne miel taiata in bucati 6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei […]
Cozonac ca la Mama
Acest Cozonac ca la Mama, este reteta de cozonac pe care draga mea mama, Dumnezeu sa o ierte, il facea in fiecare an de sarbatori. Il umplea cu rahat, cu nuca, cu mac in functie de cerinte. Este un aluat pufos cu care niciodata nu dadea gres. Alte retete cu cozonac gasiti si in imaginile […]
Prajitura Georgiana
Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si blat cu nuca macinata. Prajitura Georgiana Blat zahar 200gr faina 500gr nuci macinate 200gr ulei 6 lg apa minerala (suc)400 ml praf de copt 2 pachetele esenta de rom Crema frisca vegetala 600ml gelatina vegetala 20 g zahar 100gr jeleu 1 plic esenta de vanilie […]
Cotlet in Manta Exotica
Ingrediente: 12 felii de cotlet sare, piper 3-4 cartofi mijlocii 1/2 lingurita chimen macinat 2 oua 250 ml smantana 1 lingura patrunjel verde tocat 5-6 linguri faina ulei pentru prajit Cum procedam : Feliile de cotlet le batem ca pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Intrun vas cartofii curatati si spalati ii razuim […]
Tort de Iaurt
Ingrediente blat: 200 gr biscuiti cu vanilie 150 gr rama Crema 1: 400 gr iaurt caise(sau din alt fruct) 1 cutie compot caise (cutie mijlocie) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 ml frisca Hulala 1 plic intaritor frisca Crema 2: 400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 […]
Tort „Ciclon”- Orvenyes Turotorta
Ingrediente pentru blat : 250 gr bicuiti cu vanilie sau cocos 150 gr rama topit Ingrediente pentru crema : 100 ml apa 1 pachet gelatina fina 800 gr branza dulce 50 ml zeama de lamaie 10 linguri zahar 2-3 plicuri zahar vanilat 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca 250 gr visine(din compot, proaspete, sau […]
Ficat fragezit in lapte
Ingrediente : 1 bucata ficat porc (vita, vitel,…) 3-4 catei usturoi cca 300 ml lapte Preparare: Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri. Se cresteaza un pic cu un […]
„Adidasi” de porc Pane- Rantott Serteslab
Ingrediente pt 4 persoane: 4 unghii de porc 300 gr legume (morcov, patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa) sare, piper boabe 1/2 lamaie 3 frunze dafin faina, pesmet si oua ulei ptr prajit Preparare: Unghiile le mai parjolim odata la flacara de la aragaz, le curatam bine si le spalam apoi. Dupa aceste operatii, taiem unghiile […]
Bascute si branzoaice
Rumene, pufoase si pline cu umplutura de branza dulce de vaci si stafide. Aceste bascute si branzoaice sunt atat de gustoase si bune de nu te poti opri din mancat. Se fac relativ simplu, pentru a putea sa obtineti cele mai faine placinte trebuie sa aveti grija la consistenta umpluturii. Trebuie sa fie relativ ferma, […]
Ostropel de pui a la Leila
Sa vedem de ce avem nevoie pentru acest ostropel de pui. Pulpe de pui sau aripioare (cantitatea de carne ,fiecare o stie dupa cat de mancaciosi sunt cei din familie).Mai avem nevoie de 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii,3 catei de usturoi,300 gr ardei kapia copti in prealabil, 1 legatura mica de patrunjel verde,100 ml […]
File de peste cu legume
ingrediente pentru 4 portii 1kg file de peste Blue whiting 450gr mix legume 100g unt plante aromatice ,a la provence” piper, sare Fileurile de peste se dau cu sare piper si se presara plante aromate.Se prajesc la gratar de teflon sau direct in tigaie fara ulei.Mixul de legume se pune in tigaie unde in prealabil […]
Cozonac Nuferi- Tavi Rozsa Kalacs- Water Lily Sponge Cake
M-am gandit sa impartasesc aceasta reteta acum , avand in vedere ca se apropie sarbatorile Pascale , poate cuiva ii va fi de folos. O recomand sa o incercati , sigur nu veti regreta alegerea facuta . Ingrediente aluat: 600 g faina, 1 lingurita scortisoara macinata 50 ml ulei 25 gr drojdie proaspata 100 g […]