Piept de pui cu rosii si mozzarella
Cu aceasta reteta de Piept de pui cu rosii si mozzarella dam startul unei frumoase colaborari cu Ferma Vranceana- Avicola Focsani, colaborare ce se va desfasura pe tot parcursul lunii august .Despre ei va putem spune ca sunt producatori de carne de pasare de peste 30 de ani si care prin munca si pricepere au […]
Bogracs ardelenesc
Hai să ieșim la iarbă verde și să facem un Bogracs ardelenesc. Ce știm noi în partea Crișanei să facem mai bine dacă nu Bogracs-ul. De fapt Bogracs înseamna ceaun. Mancarea preparata in bogracs( ceaun) a primit scurt numele de bogracs. Orice preparam la ceaun îi spunem bogracs. Bogracs-ul este o rețetă ungurească foarte apreciată […]
Dulceata de mure- reteta clasica
Anul acesta parca ca niciodata, am avut ocazia sa cumpar fructe si legume proaspete direct de la producatori. Imi place acest sistem de a putea comanda de acasa!! Stiu sigur ca primesc legume si fructe proaspete ce sunt culese cu putin timp inainte de a fi livrate si ca sunt crescute cu mare grija si […]
Tarta rustica cu zmeura si afine
La bunatatea asta i se mai spune si galetta, eu am numit-o tarta rustica cu zmeura si afine fiindca marginile neregulate ii da un aspect mai rustic. Este o tarta simpla din aluat fraged cu unt si fructe proaspete. De data asta am ales sa folosesc zmeura si afine de cultura, o combinatie reusita ce […]
Rulouri de dovlecei cu humus picant
E cald afara si nu prea mai vreau sa pregatesc mancaruri ce necesita mult tratament termic. Vreau sa stau cat mai putin in fata aragazului sau a cuptorului asa ca incerc sa fac retete cat mai usor de preparat in care sa inglobez multe legume.Astazi am incercat aceste rulouri de dovlecei cu humus picant, o […]
Muschiuleti de pui in crusta de parmezan
Ati reusit in vara asta sa iesiti la iarba verde? eu inca nu, dar sper sa o fac cat de curand . Si fiindca nu imi doresc decat sa stau la aer curat pe o paturica, voi duce cu mine un cos de picnic in care voi pune cateva gustari rapide printre care si acesti […]
Sos de iaurt cu menta si usturoi
Unul dintre sosurile mele preferate este acest sos de iaurt cu menta si usturoi. Desi il pregatesc de foarte mult timp, de fiecare data nu reuseam sa ii fac poze si sa vi-l arat si voua. Intr-un final am reusit, asa ca acum am facut si un scurt filmulet pe care il gasiti mai jos […]
Chifle pufoase cu pesto si cascaval
Daca e ceva ce imi place atunci recunosc ca imi place sa modelez aluatul dospit si sa pregatesc din el atat retete dulci cat si sarate. In ultima vreme am apelat tot mai des la masina de paine pentru a-l framanta. Nu am rabdare sa muncesc la el jumatate de ora asa cum face masina, […]
Foietaj cu branza si cirese
Zilele astea am avut norocul sa gasesc la piata cirese mari, carnoase, bine coapte si foarte dulci. Cred ca astea sunt cam ultimele din acest sezon asa ca nu am ratat ocazia sa mai pregatesc ceva cu cirese. Anul acesta chiar m-am bucurat constant de savoarea lor, am pus si la congelator numai bune de […]
Gustari rapide cu ciuperci si branza
Aceste Gustari rapide cu ciuperci si branza sunt perfecte in orice moment al zilei, fie la micul dejun, fie dupa, sau inaite de pranz, sau de ce nu chiar si la cina. Se pregatesc usor si sunt delicioase in aceasta combinatie. Alte retete simple cu branza gasiti in imaginile de mai sus daca dati clic […]
Cupe de avocado cu branza si ou
Pentru un mic dejun copios va recomandam sa incercati aceste Cupe de avocado cu branza si ou. Se prepara foarte repede, maxim 30 minute cu pregatirea ingredientelor. Se pot folosi la prepararea lor, bacon, sunca, ardei grasi, branza, cascaval. Cu alte cuvinte puteti face ce combinatii va sunt pe plac. Alte retete cu avocado gasiti […]
Pilaf de orez cu pipote
Acest Pilaf de orez cu pipote, era un fel frecvent ce il pregatea mama adeseori cand eram copii. Era foarte satios si mergea de minune cu niste castraveti dospiti la soare, sau cu castraveti murati, sau cu diverse salate de rosii cu castraveti. De multe ori il pregatesc si eu dupa reteta ei. Se pregateste […]
Telemea la cuptor cu masline si rozmarin
Daca va plac aperitivele calde, atunci aceasta reteta de telemea la cuptor cu masline si rozmarin ar fi alegerea potrivita. Este un aperitiv savuros, o combinatie de gusturi si arome ce fac sa satisfaca si cele mai pretentioase papile gustative. Am folosit o telemea de oaie de la Delaco, care dupa coacere capata o textura […]
Desert la pahar cu visine
Este sezonul visinilor si nu trebuie sa treaca fara sa pregatesc ceva dulce cu ele. Fiindca provocarea din partea Delaco din aceasta luna este de a pregati o reteta cu crema de branza pufoasa cu smantana , atunci nu putea sa fie decat un desert la pahar cu visine. Este un desert rapid, fara coacere […]
Banana bread- chec cu banane
Trebuie sa recunosc ca este pentru prima data cand fac banana bread si nu fiindca ar fi o reteta complexa sau cu ingrediente mai aparte ci pur si simplu nu am facut-o!! Dar iata ca i-a venit randul si pot sa spun ca e delicioasa!!Aveam cateva banane care erau foarte coapte si nu mai voia […]