Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Daca nu ati folosit pana acum acest sortiment de carne, maseterii sau obrajorii de vita sunt o carne cu o textura fibroasa, dura, ce poate deveni frageda si suculenta daca este gatita corect. Carnea trebuie gatita pe o peroada lunga de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocanite si chiar fripturi. […]

Coada de vita cu bere si cartofi noi

Coada de vita cu bere si cartofi noi

Coada de vita cu bere si cartofi noiZilele trecuta am primit de la Karpaten Premium Angus un colet cu cateva piese de carne Premium Angus, o carne de calitate ce provine din ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu. Carnea provine de la bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, […]

Tocanita de cartofi- reteta de post

Tocanita de cartofi- reteta de post

Cred ca tocanita de cartofi a fost printre primele retete de post ce le-am pregatit vreodata. Este o mancare simpla si tare gustoasa, la indemana oricui. Trebuie sa va spun ca cea mai buna tocanita de cartofi, de post o facea soacra mea. Iesea atat de buna si gustoasa incat cu greu te opreai doar […]

Supa de perisoare cu tarhon

Supa de perisoare cu tarhon

Multi dintre voi ar spune la prima vedere ca aceasta Supa de perisoare cu tarhon, este ciorba de perisoare. Nu, nu este ciorba de perisoare pe care o cunoastem cu totii. Este o supa delicioasa cu perisoare din carne pufoase ce nu contin orez, cu legume, dreasa cu smantana. Este o supa ce o gatea […]

Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane

Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane

Am mancat din aceasta Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane la vecina mea. Primise 2 rulade de la sora ei, de pe langa Marghita. Mereu spunea cat sunt de bune ruladele facute de sora ei. Chiar asa, a fost foarte buna. Combinatia de piscot, cu foi de napolitane si crema este una foarte buna. […]

iepure la cuptor cu vin si rozmarin

Iepure la cuptor cu vin si rozmarin

Sarbatoarea pascala se apropie cu pasi repezi, inca mai lucram la meniu in functie de gusturile fiecaruia, insa un lucru este de stiut, ca friptura nu o sa lipseasca de pe masa de Pasti. Cea traditionala este din carne de miel dar nu e ceva batut in cuie, fiecare isi pregateste ce le place, tot […]

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Aceasta Prajitura cu nuca cu foi fragede era una din prajiturile preferate de tatal meu. Mama o avea in caietul cu retete cu denumirea de Erzsebet kocka, iar matusa mea o cunoaste cu denumirea de Dios Racsos. Nu denumirea conteaza in cele din urma ci produsul finit. Am hotarat ca de Florii sa pregatesc aceasta […]

Wellington de porc

Wellington de porc

Da, ati citit si ati auzit bine, se poate pregati si Wellington de porc nu doar din carne de vita. Este la fel de bun si costul este mai accesibil. Nu toata lumea este amatoare de carne de vita, asa ca foarte multa lume am vazut ca foloseste carnea de porc, cotletul sau muschiuletul de […]

Pui marinat in sos teriyaki

Pui marinat in sos teriyaki

Daca va plac mancarurile asiatice, atunci va recomand sa incercati si aceasta reteta- Pui marinat in sos teriyaki. Pentru reusita ei am cateva sfaturi pentru voi!! Intotdeauna sa folositi ingrediente de calitate si sa respectati reteta fiindca inlaturarea unui ingredient poate schimba in totalitate gustul final. Marinarea carnii este cel mai important lucru pentru a […]

Dovlecei in crusta de pesmet si parmezan

Dovlecei in crusta de pesmet si parmezan

Mie imi plac dovleceii in orice forma sunt pregatiti, insa de departe preferatii mei sunt acesti dovlecei in crusta crocanta de pesmet panko si parmezan. Ei, da ca sa ii obtinem asa, trebuie prajiti intr-o friteuza cu aer cald. Friteuza ii face crocanti si rumeni la exterior si fragezi la interior in doar 8-10 min […]

Sandvis cu cascaval si parmezan

Sandvis cu cascaval si parmezan

Am avut pofta de un sandvis zilele trecute. Multe nu am avut in frigider asa ca am improvizat un Sandvis cu cascaval si parmezan pregatit la acest Grill HEG-K2000SS de la Heinner. Atasam reteta si in format video pentru a vedea cat de simplu se poate pregati! Dupa cum ziceam aveam cascaval, parmezan, cateva fire […]

Cornulete de foietaj cu crema de ciocolata

Cornulete de foietaj cu crema de ciocolata

Intr-o duminica am avut pofta de ceva dulce. Cum sambata nu am pregatit nimic ca de obicei, normal ca Duminica pofta era foarte mare asa ca am pregatit aceste Cornulete de foietaj cu crema de ciocolata. Nu am stat mult pe ganduri am coborat la magazin si am cumparat 1 pachet aluat foietaj si un […]

Quesadilla cu legume la grill

Quesadilla cu legume la grill

Nu cred sa fie cineva care sa nu isi fi pregatit o quesadilla, trebuie sa ai la indemana foi de tortilla, lipii, legumele preferate, carne si musai o branza ce se topeste frumos. Pentru aceasta quesadilla cu legume la grill am folosit ciuperci, ardei capia, ceapa salota si un amestec de branza gouda si mozzarella. […]

Sos de carne-Ragu de curcan

Sos de carne-Ragu de curcan

Acest Sos de carne-Ragu de curcan este perfect pentru lasagna, musaca sau pur si simplu impreuna cu paste. De multe ori il pregatesc in portie dubla, astfel, jumatate din cantitate ajunge in congelator, ambalat intr-o caserola ermetica. Te scoate din incurcatura cand esti in criza de timp sau cand nu ai chef sa stai prea […]

Sos de mustar pentru fripturi

Sos de mustar pentru fripturi

Acest Sos de mustar pentru fripturi, se preteaza foarte bine la diverse fripturi de vita, porc, peste sau chiar si la legume. Este un sos fin, cremos perfect pentru fripturi. Se pregateste usor si rapid cu doar cateva ingrediente. Va recomandam sa incercati si Sosul din maioneza fiarta si sosul In cele ce urmeaza va […]

Urmareste-ne si pe Instagram