Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Prajitura pufoasa cu caise

Prajitura pufoasa cu caise

Ingrediente 2 oua 10 lg zahar 10 lg lapte 9 lg ulei 14 lg faina 1 plic praf copt zahar vanilat coaja de lamaie rasa caise un praf de sare Crusta 50 gr unt rece 3 lg zahar 4 lg faina 3 lg fulgi de ovaz 1 lgt praf de copt un plic zahar vanilat […]

Semifreddo cu zmeura

Semifreddo cu zmeura

Semifreddo cu zmeura. Desert rapid cu zmeura. Cum se prepara semifreddo-ul cu zmeura. Inghetata cremoasa cu frisca si zmeura.  Semifreddo cu zmeura-Ingrediente 300 ml frisca 200 gr lapte condensat indulcit 2 galbenusuri 3 lg zahar brun un pumn de zmeura zahar vanilat Semifreddo cu zmeura-Mod de preparare Galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul si […]

gem de cirese

Gem de cirese

Gem de cirese, reteta de gem pregatit in casa. Cum se face gemul de cirese. Dulceata de cirese, dulceata de fructe. Cel mai bun gem de cirese. Dulceata. Gem de cirese-Ingrediente 2,5 kg cirese fara samburi 1,250kg zahar 1 plic sare lamaie(8gr) 4-5 fire menta verde Gem de cirese-Mod de preparare Spalam bine ciresele si […]

Terina din fructe de sezon

Terina din fructe de sezon

Terina din fructe de sezon. Terina de cirese, caise si capsuni. Desert fara coacere din fructe de sezon. Cum pregatim terina din fructe Terina din fructe de sezon-Ingrediente Stratul 1 400 gr cirese negre fara samburi 7 lg zahar 4 lg smantana 12% grasime 150 ml apa 1 plic gelatina(10gr) 1 lgt zahar vanilat bourbon […]

Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella

Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella o mancare de sezon, gustoasa si usor de pregatit. Ingrediente 5-6 cartofi noi  potriviti 1 ardei gras/capia rosu 3 fire de ceapa verde 400 gr ciuperci brune 4 linguri ulei 4 oua 6 linguri mozzarella rasa o legatura patrunjel sare piper Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella Mod de […]

Prajitura cu cirese si crema de branza

Prajitura cu cirese si crema de branza

Prajitura cu cirese si crema de branza  Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie 2 linguri cu cacao 200 gr cirese fara samburi Sirop 200 ml lapte 150 ml frisca lichida 100 gr zahar pudra Crema […]

inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni pregatita in casa.Cea mai buna inghetata din capsuni. Cum se prepara inghetata cu capsuni. Inghetata de casa. Inghetata de fructe. Inghetata de capsuni-Ingrediente 500 gr capsuni congelati 300 gr iaurt gras 4 linguri pline cu smantana grasa de tara 4 linguri pline cu miere (sau dupa gust) Sos de capsuni 200 gr […]

Salata de naut, rosii si macris

Cu aceasta reteta participam la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012 Ingrediente 200 gr naut 250 gr rosii cherry o ceapa alba sau doua fire ceapa verde o mana frunze de macris 3-4 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie sare piper Mod de preparare Nautul se pune la inmuiat in apa […]

Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri Una din delicatetele de sezon este si siropul de trandafiri , facut dor din petale de randafir frumos parfumate si zahar, siropul de randafiri pregatit in casa are un parfum si o culoare deosebita . Acest sirop se pregatsete dor dintr-o anumita specie de trandafiri Rosa Damascena sunt extrem de parfumati si au […]

Prajitura cu crema de smantana si capsuni

Prajitura cu crema de smantana si capsuni

  Prajitura cu crema de smantana si capsuni Ingrediente Blat 7 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina o lingurita coaja de lamaie rasa Crema 250 gr frisca 250 gr smantana de tara 300 gr zahar 5 galbenusuri un plic gelatina(10gr) esenta de vanilie 500 gr capsuni Sirop 150 gr zahar 200 ml apa coaja […]

Placinta cu marar si telemea

Ingrediente: 1 kg faina, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1lingurita zahar, untura, 400 – 500 g telemea de oaie dulce( putem folosi si alte tipuri de telemea), 2 legaturi marar, apa,  Preparare: Dizolvam drojdia in circa 150 ml apa calduta in care dizolvam in prealabil 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Faina […]

Batoane energizante

Batoane energizante

Batoane energizante Plafar va invita  la un concurs cu premii foarte tentante!! 30 de castigatori vor avea sansa sa participe la un Atelier gastronomic cu Olivia Steer pe 21 iunie. Pentru a te numara printre castigatori, trebuie sa te inscrii  pana pe data de 17 iunie pe pagina de Facebook a evenimentului cu o reteta delicioasa care […]

Paine neframantata

Paine neframantata

Paine neframantata Pusesem ochii de ceva vreme pe aceasta reteta de paine neframantata dar fiindca nu am avut un vas corespunzator in care sa o fac, am lasat-o in asteptare . Luna asta am participat la concursul Bucatar Real unde am castigat un vas Pyroflam De cum l-am vazut am stiut ce reteta am sa […]

Minitarte cu rosii si branza

Ingrediente 400 gr aluat foietaj 250 gr branza Delaco (miez de lapte natur) sau 250 gr mozzarella ulei de masline cu busuioc piper sare Mod de preparare Aluatul foietaj decongelat se taie in dreptunghiuri cu latura de 15/10 cm .Se aseaza intr-o tava  tapetata cu hartie de copt  si se traseaza cu rola de taiat […]

Sarmale cu ciuperci in frunze de podbal

Ingrediente 700 gr ciuperci proaspete 2 morcovi 2 legaturi ceapa verde 150 gr orez brun 200 gr scrobi 300 gr bulion de casa o legatura patrunjel o legatura marar un ou sare piper cimbru boia iute 150 ml ulei frunze de podbal 500 ml bors de putina Mod de preparare Spalam bine cu apa calduta […]

Urmareste-ne si pe Instagram