Chiftelute din piept de pui
Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui. Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]
Aperitiv din piept de pui
Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]
Coronita cu carne
Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]
Zama cu cici
Ingrediente necesare pentru supa : fasole boabe (la ochi ,fiecare pune la fiert cat doreste ) 2-3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 telina mai mica, 1 ceapa intreaga, sare dupa gust, Ingrediente cici: 300 g cartofi, faina, 1/4 lingurita sare, 1 lingura margarina, Preparare: Si acum sa trecem la prepararea zamei(supei) : Punem fasolea inainte […]
Piept de curcan in sos picant
Ingrediente 400 gr piept de curcan 1 lingura amidon de porumb 3 lg ulei masline 100 ml vin alb dulce un varf lingurita praf ghimbir un varf lingurita curry madras 450gr rosii taiate in bulion boia ardei iute o ceapa 3 ardei capia copti piper sare un praf usturoi (2 catei de usturoi) cimbru 2 […]
Mucenici de Post
Mucenici de Post Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, lasand loc zilelor mosilor. Gospodinele fac in cinstea Sfintilor Mucenici, 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. […]
Croissant cu ciocolata
Ingrediente Croissant cu ciocolata: 700 g faina, 140 g iaurt, 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 5 linguri zahar, 2 oua, 30 g drojdie, Alte ingrediente: 280 g unt, 1 ou ptr.uns, crema de ciocolata Finetti, Preparare Croissant cu ciocolata: Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura zahar.Punem faina […]
Nudli-Putisoare
Nudli-Putisoare un fel ce se pregateste de multe ori la noi in casa mai ales cand pregatim galustele cu prune, nu se poate ca acesti Nudli (asa le spunem noi, am imprumutat cuvantul de la maghiari, si sincer nici nu am idee cum s-ar chema altfel dar multi dintre cititorii nostri au spus ca se […]
Papanasi cu branza- Turos gomboc
Papanasi cu branza- Turos gomboc Ingrediente: 200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului), 1/4 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lamaie, 6 linguri gris, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat, Alte ingrediente: 100 g pesmet, 2 linguri unt, 1 praf de sare, Preparare: Branza […]
Friptura de gaina a bunicii
Ingrediente: 1 buc gaina fiarta, untura sau ulei ptr. prajit(150 ml), sare, piper macinat, boia, Garnitura : 800 g cartofi, 1 ceapa, 100 ml ulei, 1 lingurita boia, 1/4 legatura patrunjel verde, Preparare : Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce). Se scot bucatile de gaina […]
Ciorba de morcovi cu crutoane
Ingrediente: 500 gr morcovi 2-3 cartofi medii 3 catei usturoi 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica) 1 varf de cutit de chimen macinat 2 linguri ulei sare, piper alb macinat ardei iute la servit (facultativ) patrunjel verde, Preparare: Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert […]
Mamaliga cu jumari si cas
Ingrediente mamaliga: 1 l apa, 2 cani faina porumb, 1 lingurita sare, Alte ingrediente: 500 g jumari de porc, 500 g cas de oaie sau vaca, 4-5 linguri untura, sare, smantana pentru servit, Preparare mamaliga frecata : Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in […]
Ciorba de perisoare din soia
Ingrediente perisoare: 100 g granule soia, 50 ml ulei, 1 ceapa mica, 5 linguri faina, 1/4 legatura patrunjel verde, sare, piper, Alte ingrediente: 2 morcovi de marime mijlocie, 1 radacina patrunjel, 1/4 radacina telina, 1 ceapa mica, 1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic), 1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu […]
Banane caramel cu inghetata
Ingrediente 3 banane 4 lg zahar un cub de unt 25 ml whiskey inghetata de vanilie Decor caramel cu vanilie (Rasnita Kotanyi) Se topeste zaharul intr-o cratita dupa care adaugam untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele taiatae pe jumatate sau felii mai mari si le sotam un […]
Inimioare umplute
Ingrediente aluat Inimioare umplute: 600 g faina, 1 1/2 lingurite sare, 1 ou, 100 g iaurt, 300 ml lapte, 1 lingura zahar, 30 g drojdie proaspata, 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura Inimioare umplute: 150 g unt, 1 lingurita sare, 1 ou, 100 g branza topita, 100 g cascaval, sunca, pastrama, kaizer,carnati,… puteti adauga […]