Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Tort de mere si crema de zahar ars

Tort cu crema de vanilie si portocale

Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), coaja rasa de la o portocala, 400 ml […]

Omleta din albusuri

Omleta din albusuri de ou

Omleta din albusuri de ou Ingrediente: 5 albusuri de ou, 3 felii sunca presata, 4-5 feliute pastrama porc afumata, 50 g cascaval, 1 lingura smantana, 5-6 linguri mix de legume, patrunjel verde tocat, 1 lingura unt, 1/2 lingura ulei, sare, piper dupa gust Preparare: Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp […]

Minciunele- Csorege Fank

Ingrediente: 500 g faina, 100 g unt(sau 50 g untura), 4 linguri zahar, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte, 100 g smantana, 4 galbenusuri ou, 20 g drojdie proaspata, Preparare: Incalzim laptele si dizolvam in el 1 lingura zahar si praful de sare. Tot la lapte adaugam si drojdia. Faina […]

Terina de Pui

Terina de pui

Ingrediente un piept de pui (400 gr) 150 gr cascaval 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 3 oua usturoi patrunjel 50 gr unt ulei sare piper 200 gr fasii de bacon Mod de preparare Pieptul de pui se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt . Se pune la calit ceapa in putin ulei si […]

Supa dulce din gaina de casa

Ingrediente : Supa dulce din gaina de casa  1 bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa, 7 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 1/4 de varza creata, 1 gulie de marime mijlocie, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 3 buc. ienibahar, sare dupa […]

Plachie bucovineana

Fiind moldoveanca get- beget nu am vrut sa ratez aceasta provocare in a gati ceva bun cum numai pe la noi se face. Dupa lungi deliberari m-am oprit asupra acestei retete ce vine din inima Bucovinei si care cu mare drag o impartasesc si voua. Aceasta plachie se mananca in special in Bucovina iar reteta […]

Melcisori cu cacao

Melcisori cu cacao

Ingrediente aluat Melcisori cu cacao: 500 g faina, 70 g zahar, 1/2 lingurita sare, 30 g drojdie proaspata, 200-250 ml lapte, 2 oua, 2 linguri ulei de masline, Ingrediente umplutura Melcisori cu cacao: 150 g unt, 1 lingura cacao, 3 linguri zahar, Preparare Melcisori cu cacao: Punem faina intr-un vas. 250 ml lapte il incalzim […]

Prajitura Malai

Prajitura Malai

Prajitura Malai O prajitura simpla si gustoasa deloc sofisticata. Asa cum o prepara bunica si soacra.Reteta o am de la soacra mea plus adaugirile de la mine putere, adica vanilia si coaja de lamaie rasa. Pe vremuri se pregatea fara arome doar cu lapte prins(iaurt),faina de grau, zahar, si faina de porumb. Ingrediente Prajitura Malai: […]

Omleta taraneasca cu iaurt

Zilele trecute am facut, zic eu o achizitie foarte buna. Mi-am cumparat o tigaie ceramica de care sunt foarte multumita . Daca inca nu aveti asa ceva in casa va recomand din toata inima sa achizitionati neaparat o astfel de tigaie . Eu am cumparat-o la Kaufland la un pret foarte bun (33 Ron). Ingrediente: […]

Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere  Ingrediente aluat 350 g faina 100 g untura 3 linguri smantana 2 galbenusuri ou 1/2 plic praf de copt 3 linguri zahar brun un praf sare 2 plicuri zahar vanilat coaja razuita de portocale Umplutura 5-6 mere 4-5 lg zahar brun 100 gr unt scortisoara un praf de sare zahar vanilat […]

Ceapa Umpluta

Ingrediente: 4 bucati ceapa (aproximativ 800 g), 30 g unt, 7 linguri smantana, 400 g carne din carnati afumati, 1/2 legatura patrunjel verde tocat, sare dupa gust,  Preparare: Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1 lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam sa se […]

Cornuri cu mac si nuca- Pozsonyi Kifli

Ingrediente aluat: 600 g faina, 120 g unt, 120 g untura, 150-200 ml lapte, 30 g zahar, 2 oua, 1 praf sare, 20 g drojdie,  Ingrediente umplutura mac: 200 g mac macinat, 150 g zahar, 150 ml lapte, 50 g stafide, coaja rasa de la 1 lamaie, Ingrediente umplutura nuca: 200 g nuca macinata, 150 […]

prajitura cu mere

Prajitura cu mere si migdale

Prajitura cu mere si migdale Ingrediente aluat 650 g faina 200 g untura 5 linguri smantana 3 galbenusuri ou un plic praf de copt 5 linguri zahar 2 prafuri sare 2-3 plicuri zahar vanilat coaja razuita de portocale Ingrediente umplutura 2kg mere 10 linguri zahar ( sau dupa gust ) scortisoara dupa gust 4 lg […]

Ou prajit in smantana

Ou prajit in smantana Ingrediente: 4 oua, 150 g smantana, 50 g unt, sare, piper dupa gust, boia dulce, patrunjel verde,  Preparare: Punem intr-o tigaie la incins untul si peste adaugam smantana. Cand incepe sa dea in clocot spargem ouale in tigaie si lasam pana albusul se incheaga bine si galbenusul ramane putin moale(se poate […]

Lichior din Coarne- Cornata

 Ingrediente : 2.5 kg coarne, 2.5 kg zahar, 250 ml Rom, 250 ml vodca, 2 l alcool dublu rafinat,  Preparare: Spalam coarnele in mai multe ape si indepartam eventualele codite ramase. Intr-un vas de plastic asezam coarnele spalate si peste el adaugam zaharul. Le amestecam bine si le punem la loc caldut acoperit cu un […]

Urmareste-ne si pe Instagram