Pandispan „Zuli”
Cum micutele mele isi doreau ceva dulce , am hotarat sa preparam acest pandispan care este super pufos si foarte gustos . Reteta este postata pe forumul Retete Culinare de catre Zuli . O recomand din tot sufletul , este super pufoasa si usor de preparat , atat de usor incat o adolescenta de 17 […]
Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar
Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar INGREDIENTE: 11 kg caise coapte, 3 kg zahar, 2 linguri salicil (praf conservant), 3-4 plicuri zahar vanilat (facultativ), zeama de la o lamaie (facultativ ), PREPARARE: Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De […]
Budinca „Lenesului”
Un dulce rapid pentru zilele calduroase de vara si nu numai ….. Ingrediente : 1 plic budinca vanilie 1 plic budinca ciocolata 1 plic budinca capsuni 1. 5 l lapte 21 linguri zahar 1 kiwi 1 banana piscoturi Preparare : La 1 plic de budinca am pus 7 linguri zahar am amestecat si am adaugat […]
Prajitura cu cirese si visine
Aceasta prajitura cu cirese si visine e pe blog inca de la inceputurile acestuia, de atunci si pana acum am facut-o de foarte multe ori da niciodata nu am apucat sa ii fac si poze noi. Zilele trecute am facut-o iara fiindca imi plac mult prajiturile cu fructe, in special cele cu cirese si visine. […]
Pizza
Pizza Aluat 500 g faina un ou 1/2 cub drojdie(15 g) 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 200 ml apa 50 ml ulei Umplutura piept de pui la gratar cascaval ciuperci ardei gras rosu masline Sos 1 kg rosii bine coapte 1 lg pasta de tomate o lg zahar sare piper sos de ardei iute(cine […]
Prajitura cu branza si capsuni
Blat 4 oua 4 lg zahar 3 lg faina 1 lg cacao 1 pac praf de copt crema 700 gr branza de vaci 300 ml frisca 6 lg miere de albine 3 lg zahar pudra(daca o doriti mai dulce) 1 lamaie 1 plic gelatina esenta vanilie sirop 150 gr zahar 250 ml apa lamaie decor […]
Tort Barbie
Acest tort l-am facut pentru fetita prietenei mele La multi ani !!! Bianca blat 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina razatura de lamaie crema 1 l frisca 500 gr mascarpone 7 galbenusuri 2 plic gelatina(20gr) 300 gr zahar esenta de vanilie 500 gr zmeura sirop 600 ml apa 300 gr zahar razatura de […]
Dulceata de Caise Intregi- Sargabaracklekvar
INGREDIENTE: 11 kg caise coapte, 3 kg zahar, 2 linguri salicil ( praf conservant), PREPARARE: Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele desamburite le punem in cratita pe foc mic si amestecand mereu le lasam sa […]
Branzoaice
Reteta o puteti gasi dand clic AICI singura diferenta e ca am folosit oua de tara eco 🙂 Pofta buna!!!
Prajitura Primavara
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie razatura de lamaie Crema 2 galbenusuri 200 gr zahar 1/2 plic gelatina(5gr) 250 ml frisca 300 gr capsuni esenta vanilie Sirop 200 gr zahar 250 ml apa razatura de lamaie Blat – separam albusurile de gablenus; – albusurile se bat spuma cu 3 lg […]
Bogracs
Ingrediente : 1 kg carne vita (eu am folosit carne de caprior ) 1 kg carne porc (piept , coada ) 6 bucati ceapa 6 bucati rosii 2 ardei iuti ( fiecare pune ardei iute dupa gust , dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat) […]
Carnaciori Umpluti la Gratar
Ingrediente: 4 bucati carnaciori afumati mai grosi si mai lungi (carnaciorii Trandafiri ) 100 gr cascaval 2 linguri mustar iute (sau dulce ) 2 linguri ketchup 1 ceapa mica felii de slanina subtiri Preparare : Ceapa se curata , se taie marunt si se caleste pe un pic de ulei.Cascavalul il taiem pe lungime tip […]
Focaccia
Ingrediente aluat faina neagra 500 gr drojdie 25 gr apa calduta 250 ml 50 ml ulei masline sare 1/2 lingurita zahar 1 lg umplutura si decor masline fara samburi 100 gr ceapa rosie 2 buc cascaval ras 150gr rozmarin 2 crengute 50 ml ulei masline rosii cherry Aceasta reteta nu am luat-o de undeva anume…m-am […]
Tort Lory
Tort Lory Blat 7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 400ml apa esenta rom Glazura 300 gr ciocolata amaruie 200ml frisca lichida 50gr unt […]
Cremes Clasic
Ingrediente crema: 4 linguri mari de faina 4 cani de lapte(1L) 5 plicuri de zahar vanilat 1 cana de zahar 6 oua Avem nevoie ptr.foi : Prima compozitie (1): 200 gr faina 3 galbenusuri smantana(1-2 linguri) putina sare A doua compozitie (2): 150 gr margarina 150 gr faina Compozitia 1 se imparte in doua bucati […]